به گزارش مشرق به نقل از مهر، بیست و چهارمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سهشنبه 23 آبان ماه به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
ظرفیتها و قابلیتهای خوب کشور در حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی
دکتر محمد حسن عصاره افزود: با توجه به ظرفیتها و قابلیتهای خوبی که در کشور وجود دارد، سرمایهگذاری در این موضوع داری اولویت است.
برخورداری یازده اقلیم از سیزده اقلیم گیاهان دارویی شناخته شده جهان در ایران
وی افزود: بهعنوان مثال از سیزده اقلیم گیاهان دارویی شناخته شده در جهان، کشورمان از یازده اقلیم برخوردار است که این قابلیت زیرساخت خوبی برای تنوع گیاهان دارویی در کشور ایجاد کرده است.
شناسایی بیش از 2300 گونه گیاه دارویی در کشور
دکتر عصاره ادامه داد: محققان و پژوهشگران تاکنون بیش از 2300 گونه گیاه دارویی را در کشور شناسایی کردهاند که از این گونهها میتوان ترکیبات مفیدی را استخراج کرد.
وی افزود: با توجه به قابلیتهای نسبی کشورمان در این موضوع و عنایت به سابقه کشورمان در این حوزه، حتما باید این حوزه مورد توجه مضاعف قرار گیرد.
توجه به ارزش افزودهای، کارآفرینی و اشتغالزایی صنعت گیاهان دارویی در سند
دکتر عصاره ادامه داد: ارزش افزودهای که از گیاهان دارویی ایجاد میشود در کنار کارآفرینی و اشتغالزایی این مبحث توسعه فناوری و ایجاد ثروت از این طریق در این سند مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: در سال 84 نزدیک به 200 قلم داروی گیاهی در وزارت بهداشت ثبت شده بود که امروز خوشبختانه به عدد بیش از 800 قلم رسیدهایم و انشاءالله با تصویب نهایی سند گیاهان دارویی، چتر حمایتی بر سر تمام فعالان این حوزه گسترده شود.
دبیر ستاد توسعه پژوهش و کاربرد گیاهان دارویی و طب ایرانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ماحصل تلاش صورت گرفته در این ستاد برای تصویب نهایی در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مطرح شد.