کد خبر 170268
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۳

طی چند سال گذشته خودروسازان كشور بیشترین محصولات خود را نسبت به 30 سال گذشته از خطوط تولید خود خارج كرده اند و این عدم تولید در محصولات ناشی از عوامل مختلفی بوده است كه چه خوب و چه بد خودروسازان را از تولید این محصولات بازداشته است.

به گزارش مشرق به نقل از میهن صنعت، البته باید در نظر داشت خودروسازان عادت به تولید طولانی مدت محصولات خود دارند و برخی خودروها را باید به زور و زحمت از چنگ آنها درآورد اما در چند سال گذشته الزامات سازمان استاندارد برای ارتقاء محصولات خودروئی كشور بجز خروج خودروهای پرطرفداری نظیر ریو و روآ دست آوردمهمتری نداشته است.

بر اساس این گزارش چند سال پیش سازمان استاندارد بخش نامه ای را به خودروسازان ابلاغ كرد كه بر اساس آن تمامی خودروهای تولید داخل می بایست استاندارد های 55 گانه اروپا را كسب كرده و در كنار آن ایربگ را نیز باید به آن 55 مورد اضافه كنند.

این بخش از دستور سازمان استاندارد با مخالفت فعالان حوزه خودرو مواجه شد بطوریكه دبیر انجمن خودروسازان در گفت و گوئی اظهارداشت: خودروهای کشور از استانداردهای 55 گانه اروپا تبعیت می‌کنند به عبارت دیگر سازمان ملی استاندارد اجازه تولید خودروهایی را داده که استانداردهای EEC اروپا را پاس کرده اند و با توجه به این استانداردها نیازی به نصب ایربگ و این الزام وجود ندارد.

با وجود مخالفت ها، این موضوع بصورت جدی از سوی سازمان استاندارد پیگیری شد و انجام این امر، باعث خروج ریو از خطوط تولید خوردوسازان داخلی شد؛ چرا كه سازنده كره ای آن(KIA) نصب ایربگ را یك الزام در خودرو ندانست و از پذیرفتن این شرط سر باز زد و از خودروساز داخلی خواست كه به تولید ریو پایان دهد.

جدا از این كه ارتقاء كیفی خودروهای كشور اقدامی درست در راستای حمایت ازمصرف كنندگان است اما باید توجه داشت كه برای انجام مبحث مهمی چون ارتقاء كیفیت چرا از آخر باید شروع كرد و آیا خودروهای ساخت داخل همه گونه امكانات را داشتند و فقط ایربگ مانده بود كه استاندارد شوند؟

این درحالی است كه در ابلاغ این بخشنامه، تامین چگونگی تامین ایربگ در نظر گرفته نشده است چرا كه هیچ واحد تولیدی در كشور وجود نداشته كه به تولید این قطعه بپردازد و با توجه به تشدید تحریمها و خودروسازانی كه حتی در تامین مواد اولیه قطعات خودرو نیز دچار مشكل هستند چگونه و ازكجا باید ایربگ مورد نیاز خود را تامین كنند؟

اما نكته حائز اهمیت این است كه پس از خروج خودروهای پرطرفداری همچون ریو و روآ از خطوط تولید به نظر می رسد این بار نوبت پراید است كه با توجه به مشكلات خودروسازان بعید نیست كه این خودرو نیز از سبد محصولات خودروسازان خارج شود و بطوركل سایپا را تعطیل كند.

به نظر نگارنده می توان مخارج بالای تولید ایربگ را صرف هزینه های دیگر استاندارد و ایجاد تستهای تصادف و نظیر آن كرد چراكه در هر صورت نمی توان انتظار داشت كه ایربگ نقش موثری در كاهش تصادفات جاده ای داشته باشد و به گفته برخی از كارشناسان نصب ایربگ در خودروها باعث افزایش قیمت تمام شده در خودروها نیز خواهد شد و خودروسازان را ناچار به افزایش قیمت خواهد كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۲
    0 0
    پس این مهندسانی که توی این شرکت های خودرو سازی طی این سال ها این همه حقوق های بالا گرفته اند داشتند چیکار می کرند توی این سال ها؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس