به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، محققان دانشگاه کلمبیا در مقاله ای در شماره اخیر نشریه نیچر نوروساینس اعلام کردند ارتباط بین برخی ژن ها با اختلال یاد شده را کشف کرده اند.
بررسی محققان همچنین نشان داد مبانی ژنتیکی اختلال اسکیزوفرنی و اختلال اوتیسم ، مشترک است و از نظر محتوای ژنتیکی ، بین این دو اختلال روانی ، ارتباط برقرار است.
محققان امیدوارند این یافته جدید ، مسیری نو در درمان اختلالات یاد شده ایجاد کند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، واژه «اسکیزو» بهمعنی گسیختگی است و «فرنی» نیز به ذهن و روان اشاره دارد.
اسکیزوفرنی اغلب به اختلال گسیختگی شخصیتی اشاره دارد، زیرا افکار و احساسات فرد مبتلا به این عارضه دارای ارتباط منطقی و معمول با یکدیگر نیستند.
فرد مبتلا قادر نیست تخیلات خود را از واقعیت افتراق دهد و بنابراین رفتاری غیرمنطقی و غیرعادی دارد.
ظاهر شدن برخی علایم در بیمار همچون دوریگزینی و درونگرایی بیش از معمول ، از دست دادن انگیزهها ، محدودیت شدید هیجانات، یا بروز نابجای هیجانات ، هذیانها (باورهای کاذب و غیرواقعی تغییرناپذیر) ، توهم (یک تجربه حسی منشأگرفته از ذهن، مثلاً شنیدن صداها یا دیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارند) ، اختلال تفکر که خود را با تکلم آشفته و غیرمرتبط نشان میدهد و وجود این باور در بیمار که دیگران افکار وی را شنیده یا میدزدند یا او را تحت کنترل دارند ممکن است ماهها تا سالها بهطول انجامد.
به نظر میرسد عوامل ارثی در آن نقش داشته باشند؛ عوامل محیطی نیز ممکن است در ایجاد آن دخیل باشند.
حدود سی درصد بیماران به زندگی طبیعی و شغل خود بازمیگردند. گاهی این اختلال بهطور کامل برطرف میشود.
هیچ آزمون اختصاصی برای تشخیص اسکیزوفرنی وجود ندارد. برای اثبات این تشخیص، علایم باید حداقل شش ماه در زمانهایی از زندگی تداوم یافته باشد.
برخی بررسیهای طبی نیز بهمنظور رد سایر بیماریهای احتمالی عامل بیماری استفاده میشوند.
هدف از درمان، کمک به بیمار برای بازگشت به عالم واقعیت است. درمان با داروهای تخفیفدهنده علایم شروع میشود.
محققان علوم پزشکی اعلام کردند منشا ژنتیکی اختلال اسکیزوفرنی را کشف کرده اند. با اینکه از دیرباز مشخص بود که اسکیزوفرنی ، منشا ژنتیکی دارد ولی تاکنون مبانی ژنتیکی این اختلال یافت نشده بود.