وکلای ملت در این جلسه کلیات طرح یک فوریتی توقف اجرای فاز دوم هدفمند سازی یارانه‌ها در سال جاری و همچنین یک فوریت طرح تامین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر را به تصویب رساندند.

به گزارش مشرق،  جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی برگزار شد که بررسی چند طرح و لایحه و همچنین قرائت گزارش برخی کمیسیون‌های تخصصی پارلمان در دستور کار جلسه علنی امروز خانه ملت قرار دارد.

وکلای ملت در این جلسه کلیات طرح یک فوریتی توقف اجرای فاز دوم هدفمند سازی یارانه‌ها در سال جاری و همچنین یک فوریت طرح تامین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر را به تصویب رساندند.



* انتقاد یک نماینده از تسلیت نگفتن لاریجانی/ نماینده آبادان خواستار نامه شدیداللحن لاریجانی به وزیر راه شد
در ابتدای جلسه روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی جواد سعدون زاده نماینده مردم آبادان در مجلس با اعلام اخطاری خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: بنده از حضرت عالی که فردی نکته سنج هستید و بر مسائل مملکت اشراف دارید انتظار داشتم در ابتدای جلسه امروز نسبت به حادثه جاده ای آبادان ماهشهر به ملت این شهر تسلیت بگویید.

وی ادامه داد: مردم آبادان می  گویند که ریاست مجلس هیچ عنایتی به فاجعه ای که مردم استان خوزستان و شهرستانهای آبادن و ماهشهر را عزادار کرده است، ندارد.

نماینده مردم آبادن با بیان اینکه جاده مرگ تاکنون 1325 کشته از مردم آبادان گرفته است از ریاست مجلس شورای اسلامی خواست طی نامه ای شدید اللحن به وزیر راه نسبت به تکمیل این جاده تذکردهد.

لاریجانی نیز در پاسخ به این اخطار گفت: در لزوم پیگیری این حوادث شکی  نیست همه ما در این زمینه دردمند هستیم اما اخطار شما به دستور جلسه امروز مربوط نیست.

* تجمع مقابل مجلس با درخواست شهرستان شدن بندر امام خمینی
حدود 30 نفر از مردم بخش بندر امام خمینی در استان خوزستان صبح امروز مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این تجمع 30 نفره مردم بخش بندر امام خمینی در حالی مقابل درب مجلس انجام شده است که آنها پلاکاردهایی را در دست داشتند که بر روی آن خطاب به رئیس مجلس نوشته شده بود: ما خواستار شهرستان شدن این بخش با جمعیت بالغ بر 120 هزار نفر هستیم.

* تجمع 20 نفری کامیون‌داران در مقابل مجلس
تعدادی از متقاضیان خرید کامیون از شرکت ماموت‌دیزل (نمایندگی اسکانیا) در مقابل مجلس تجمع کردند، این افراد که تعداد آنها از عدد 15 عبور نمی‌کرد می‌گفتند که آنها کامیون مد نظرشان را بین 170 تا 180 میلیون تومان پیش‌خرید کرده‌اند اما اکنون برای تحویل کامیون‌ها شرکت ماموت‌دیزیل از آنها مبلغ 320میلیون تومان درخواست کرده و دلیل آن را افزایش قیمت ارز دانسته است.

* مقاومت دولت برای حفظ اختیاراتش در هیات امنای صندوق توسعه ملی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه ادامه بررسی طرح دو فوریتی اصلاح ماده 84 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار داشتند. نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه گذشته مجلس به کلیات این طرح دو فوریتی رای مثبت داده بودند.

براساس جزء‌ یک مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه وزیران کار و نفت از ترکیب هیات امنای صندوق توسعه ملی حذف می‌گردند و لاهوتی در پیشنهاد خود خواهان حذف این بند و برگرداندن این دو وزیر به ترکیب هیات امنای صندوق توسعه ملی بود.

نمایندگان مخالف با این پیشنهاد معتقد بودند که مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه برای کاهش اختیارات دولت در صندوق توسعه ملی و برابر کردن این اختیارات با دو قوه دیگر است به طوری که ترکیب هیات امنا از شش عضو دولتی و دو نماینده مجلس و دادستان کل کشور تشکیل شده است و تصمیمات این هیات نیازمند دو سوم آرای نمایندگان است، بنا بر این  در صورتی که شش عضو دولتی تصمیمی را بگیرند و برای آن رای گیری شود با رای مثبت اعضای دولتی بدون تاثیر رای نمایندگان دو قوه دیگر آن‌تصمیم به تصویب می‌رسد و در واقع رای نمایندگان دو قوه دیگر بلااثر است و بهتر است این ترکیب به 4 عضو دولتی، دو عضو از قوه مقننه و یک عضو از قوه قضائیه کاهش یابد.

* در نهایت مجلس با 43ر رای موافق، 134 مخالف و 27 رای ممتنع از مجموع 248 نماینده حاضر با این پیشنهاد مخالفت کرد.



براساس این گزارش پس از اعلام لاریجانی نمایندگان نیز نسبت به این برداشت لاریجانی اعتراض کردند که از جمله آنها احمد توکلی نماینده تهران بود. توکلی خطاب به لاریجانی گفت:‌ هر تفسیری که داشته باشید امکان طرح درخواست دولت وجود ندارد برای اینکه ما در شور دوم هم ورود پیدا کرده‌ایم و دیگر نمی‌توان این درخواست را به رای گذاشت.

لاریجانی ایراد توکلی را وارد دانست و اعلام کرد:‌ آقای توکلی درست می گوید این درخواست قابل طرح نیست.

بنابراین دولت که به دنبال این بود تا با سلب یک فوریت از این طرح از کاهش اختیارات نمایندگان دولتی در هیات امنای صندوق توسعه ملی جلوگیری کند موفق به طرح درخواست خود در صحن علنی نشد.

*  سهم دولت در ترکیب صندوق توسعه ملی کاهش یافت/ اختیارات به هیات امنا بازگشت
در ادامه جلسه روز یکشنبه ماد واحده طرح اصلاح ماده 84 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه مورد بررسی قرار گرفت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ابتدای بررسی این طرح با تصویب ماده واحده طرح بازگرداندن اختیارات هیات عامل به هیات امنا مخالفت کردند.

وکلای ملت با 158 رای موافق، 22 رای  مخالف و 32 رای ممتنع از مجموع 240 نماینده حاضر در مجلس با این ماده واحده مخالفت کردند.  تصویب این طرح نیازمند دوسوم را موافق نمایندگان بود.

در ادامه هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی حذف ماده واحده این طرح را به رای گذاشت که نمایندگان با 38رای موافق، 135رای مخالف و 24رای ممتنع از مجموع 241 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی با حذف این ماده واحده مخالفت کردند.

* لاریجانی: پیشنهاد دولت برای سلب دو فوریت اصلاح برنامه پنجم قابل طرح نیست

در جریان بررسی طرح دو فوریتی اصلاح ماده 84 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران دولت پیشنهاد سلب دو فوریت را طبق ماده162  آئین نامه داخلی مجلس تقدیم هیئت رئیسه کرد.

علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به نمایندگان گفت: طبق ماده 162 باید قبل از ورود به شور در ماده واحده طرح یا لایحه‌ای دولت پیشنهاد خود را ارائه می‌داد اما در بخش دوم این ماده مطرح شده که پیش از بررسی مواد طرح‌ها و یا لوایح، دولت یا 15 نفر از نمایندگان می‌توانند پیشنهاد سلب فوریت را ارائه دهند که به نظر می‌رسد با توجه به این بخش از آئین نامه پیشنهاد دولت را می‌توانیم مطرح کنیم.

پس از این سخنان لاریجانی نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی درباره پیشنهاد قوه مجریه، اظهار داشت: در قانون برنامه پنجم تصمیم گرفته شد اساسنامه صندوق توسعه ملی مطرح و تصویب شود که در آنجا موضوعات و مسائل زیادی صورت گرفت.



وی افزود: پس از تصویب این اساسنامه هم اکنون هیئت عامل صندوق توسعه ملی 14 ماه است که شروع به کار کرده و در این 14 ماه گذشته از اجرای اساسنامه این صندوق با مشکلات زیادی مواجه شدیم، از این رو دولت می‌خواهد مجلس اجازه دهد پیشنهاد کامل و جامعی مطرح شود و به صحن علنی بیاید.

نماینده دولت ادامه داد: اجازه دهید یک بار برای همیشه اساسنامه صندوق توسعه ملی اصلاح شود و پیشنهاد می‌دهیم دو فوریتی طرح مذکور سلب شده و به کمیسیون بازگردد.

پس از سخنان نماینده دولت تعدادی از وکلای ملت در تذکراتی نسبت به ارائه این پیشنهاد انتقاد کردند.

* قاضی‌پور: دولت نمی‌نواند طرح‌های مجلس را وتو کند

نادر قاضی پور نماینده ارومیه در تذکری آئین نامه‌ای و در اخطاری قانونی، اظهار داشت: انتظار نداشتیم دولت بیاید طرح‌های مجلس را وتو کند. وی افزود: دولت می‌توانست قبل از ورود به شور، پیشنهاد سلب دو فوریت را ارائه دهد اما هم اکنون وارد شور شدیم و نمی‌تواند پیشنهاد دهد.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر قاضی پور گفت: در بخش دوم ماده 162 آمده پیش از بررسی مواد طرح و لایحه، دولت می‌تواند پیشنهاد سلب دو فوریت دهد.



* بجای برخورد با وبلاگ‌نویس‌ها به سراغ مسئولان فاسد بروید

احمد توکلی، نماینده مردم تهران امروز یکشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در نطق خود با انتقاد از افزایش تورم و وضعیت اقتصادی کشور اظهار داشت: ارزش پول ملی ما در مقابل کالاهای خارجی کمتر از نصف شده است و این به دلیل طولانی بودن دوره بحران ارزی و افزایش پرنوسان نرخ ارز است که به بی اعتمادی نسبت به مسئولان پولی و اعتباری کشیده شده است.

وی در ادامه افزود: ریسک و نااطمینانی ناشی از طولانی شدن این مدت بالا رفته و به وضعیت تولید به شدت آسیب زده است و از سرمایه گذاری جلوگیری کرده است.

توکلی تصریح کرد: قدرت خرید مردم به دلیل اجرای ناشیانه هدفمندی یارانه ها و بازار ارز به شدت آسیب دیده است و این نکته را در گزارش خصوصی خدمت به نمایندگان دادم که شوک های اقتصادی با وقفه ظاهر می شوند و در ماه های آینده وضعیت مناسبی نخواهیم داشت.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اخراج های ناشی از رکود تولید و طلبکار بودن کارگران از بنگاه های تولیدی و حذف اضافه کاری از بودجه دولت برای کارمندان و کاهش بودجه عمرانی به 16.2 درصد در 5 ماهه اول سال باعث می شود قدرت خرید اسمی حقوق بگیران پایین بیاید و تورم به شدت بالا برود.

رئیس سابق مرکزی پژوهش های مجلس در ادامه نطق خود اظهار داشت: راه حل ها برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور سیاست تثبیت اقتصادی دولت است که سیاست درستی است، اما باید تمهیداتی را داشته باشد.

وی همچنین دو نرخی بودن ارز را مناسب ندانست و گفت: دلایل توجیهی برای این موضوع قابل قبول نیست.

توکلی همچنین با اشاره به مرگ یک وبلاگ نویس به نام ستار بهشتی که به دلیل اهانت به برخی مسئولان و درج فراخوان در وبلاگ خود زندانی شده و در زندان فوت کرده است، گفت: این اتفاق باعث شده است که رسانه‌های خارجی در روزهای اخیر موضع گیری هایی را در این خصوص داشته باشند .

وی ادامه داد : دولت های خارجی در این باره غوغا به پا کردند چرا وزارت خارجه و دستگاه قضایی در این خصوص توضیح نمی دهند ، مرگی اتفاق افتاده و باید توضیح داده شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه قوه قضائیه باید با مقصران این امر برخورد کند، بیان کرد: توصیه می کنم اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و سیاست خارجه این موضوع را پیگیری کنند و گزارش آن را بدهند.

وی با بیان اینکه باید سعه صدرمان را افزایش دهیم، به رفتار حضرت علی (ع) با خوارج اشاره کرد.  

رئیس سابق مرکزی پژوهش های مجلس با بیان اینکه فراخوان یک وبلاگ نویس چقدر می تواند تاثیر داشته باشد، ادامه داد: چرا با اینگونه اقدامات برای نظام جمهوری اسلامی ایران هزینه ایجاد کرده و آبروی شهدا را می برید.

توکلی گفت: توصیه می کنم بجای سخت گیری به وبلاگ نویسان به دنبال مسئولان و صاحب منصبان فاسد و متهم به فساد باشید که اینگونه بلاها را به سر مردم می آورند.



* کمیته ویژه پیگیری مرگ ستار بهشتی در مجلس تشکیل شد

در جلسه امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در پی تذکر احمد توکلی نماینده مردم تهران نسبت به سکوت دستگاه قضایی و وزارت خارجه در پی جنجال رسانه های ضد انقلاب و خارجی پیرامون مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویس زندانی ، محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس از پیگیری مجلس در این زمینه خبر داد.

ابوترابی که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این موضوع را بررسی کرده و در ان خصوص کمیته ای تشکیل داده است .

وی از علاءالدین بروجردی رئیس این کمیسیون خواست گزارش تحقیقات درباره این ادعا هرچه سریعتر تهیه و به مجلس ارائه شود.



* اعلام وصول سؤال از غضنفری درباره نابسامانی‌های صنعت و معدن
عضو هیئت رئیسه مجلس،سؤال ملی نماینده مشکین شهر از وزیر صنعت درباره نابسامانی‌های بخش صنعت و معدن و بازرگانی را اعلام وصول کرد.

بر این اساس سؤال ملی یونس اسدی نماینده مشکین شهر از مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره علت نابسامانی‌های موجود در بخش صنعت و معدن و بازرگانی کشور اعلام وصول شد.

پیرموذن: مجلس طومار جریان انحرافی و فتنه سبز را جمع می​کند

کمال‌الدین پیرمؤذن نماینده اردبیل در نطق میان دستور خود با بیان اینکه مجلس نهم با قوانین به هنگام و نظارت علی وار پاسخگوی همه نیازهای کشور خواهد بود، افزود: همه روزنه‌هایی که برای سوء استفاده‌ها، سوداگری‌ها و ویژه خواری‌هایی که منجر به اختلاس می شود را خواهد بست و ایران و ایرانی را از وابستگی مطلق به نفت نجات خواهد داد.

نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین مجلس ‌اظهار داشت: نمایندگان مجلس تردیدی ندارند که دولت هایی که پیش از این بوده اند، به طور سنتی با تکیه بر نفت کارهای وزارتخانه های خود را سامان داده اند و کوتاهی های خود را با آن پوشانده اند.

وی با اعلام این مطلب که اکنون زمان تکیه بر مردم، کار، تولید، کارگران، سرمایه، کشاورزان و ظرفیت های علمی فرا رسیده است، گفت: جنبه اصلی یارانه ها و خصوصی سازی ها باید به تولیدات برگردانده شود.

پیرمؤذن با اعلام اینکه مجلس نهم در خصوص سؤال از رئیس جمهور بازی قدرت را به دولت نخواهد باخت و به اعتمادسوزی ها و ابهامات پایان خواهد داد، تأکید کرد: این مجلس بی ثباتی در قیمت ارز را سامان و با برنامه های کارسازانه خود در حفظ ارزش پول اقدام می کند.

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی مظهر اعلای حاکمیت مردم در نظام جمهوری اسلامی است، گفت: پس از جایگاه والای ولایت فقیه که امام خمینی فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باید باشیم تا آسیبی به کشور رسانده نشود، تنها قوه ای است که حق استوار از معاون پارلمانی رئیس جمهور دارد.

پیرمؤذن با اشاره به این جمله تاریخی امام راحل مبنی بر اینکه «مجلس در رأس همه امور است»، گفت: آن هنگامی که امام این جمله تاریخی را فرمودند، گویا به خوبی وضعیت امروز را پیش بینی کرده بودند که چگونه رکن رکین جمهوریت و حاکمیت مردم مورد تعرض برخی صاحب منصبان و تضعیف برخی نمایندگان قرار می گیرد و با اظهارات خود مجلس را از صدر به زیر می کشاند و بدیهی ترین حقوق مجلس را نادیده می گیرند.

وی در ادامه تصریح کرد: مجلس نهم طومار گروه های معروف به جریانات انحرافی و فتنه سبز را که ریشه بسیاری از مشکلات کشور ناشی از اقدامات آنان است را به طور قاطعانه جمع خواهد کرد.

پیرمؤذن با بیان اینکه گروهی در نهاد ریاست جمهوری به تشکیلات اداری استانی دستور دادند که به نمایندگان مردم بی مهری شود، تاکید کرد: نمایندگان دلسوز و متعهد مجلس با بهره گیری از جغرافیایی حقوق فردی و اجتماعی و بالینی خویش، دولت را به جهت ابهامات مطروحه در اعطای ارز کشور به صرافان مسئله دار و وارد کنندگان مرفه و بی درد 20 هزار خودرو گرانقیمت و لوکس و سوء مدیریت مطرح شده در این رابطه را به پاسخگویی فرا خواهند خواند.

بحرینی: قائل شدن سهم بیش از حد برای تحریم، برنامه‌ریزان را دچار اشتباه محاسباتی می‌کند

همچنین محمدحسین حسین‌زاده بحرینی نماینده مشهد در نطق میان‌ دستور خود با اشاره به تورم رکودی حاکم بر اقتصاد کشور گفت: تورم پولی در زمره صعب‌العلاج‌ترین بیماری‌هایی است که در دانش اقتصاد شناسایی شده است. در چنین شرایطی مهمترین رسالت دست‌اندرکاران تقنین و اجرا شنایایی دقیق و واقع‌بینانه ریشه‌های ابتلای اقتصاد کشور به این بیماری خطرناک و تلاش بی‌وقفه برای درمان آن است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم با اشاره به اینکه قائل شدن سهم بیش از حد برای تحریم در مشکلات اقتصادی، برنامه‌ریزان را دچار اشتباه محاسباتی خواهد کرد و احیاناً آنها را از دردهای اقتصادی کشور و تلاش برای مواجهه عالمانه با آن غافل می‌کند، گفت: ضعف‌های ساختاری اقتصاد ایران هیچ ارتباط معنی‌داری با تحریم‌ها ندارد، جز اینکه به ‌عنوان بستری مناسب زمینه تاثیرپذیری کشور از تحریم‌ها را فراهم نموده است.

* انتقاد از تعبیر «خیانت» برای سوال از رئیس جمهور
بهروز نعمتی نماینده مردم اسد‌آباد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، (یکشنبه) در تذکری آئین نامه‌ای، اظهار داشت: امروز در صفحه اول هفته نامه  9 دی متنی چاپ شده و مستقیما نوشتند "مصداق خیانت چیست؟"

وی افزود: آیا سؤال از رئیس جمهور مصداق خیانت است؟! چرا دوستان این گونه رفتار می‌کنند؟ باید هیئت رئیسه از شان و جایگاه مجلس دفاع کند.

نعمتی ادامه داد: تذکر بنده ناظر بر عملکرد هیئت رئیسه است.

در ادامه حجت الاسلام ابوترابی فرد به نعمتی متذکر شد ناظر به دستور جلسه نیست و هیئت رئیسه نمی‌تواند نشریات را بررسی کند.

نعمتی نیز در پاسخ به ابوترابی فرد گفت:  9 دی امروز در همین مجلس توزیع شده است و باید بگویم دوستانی که خودشان را بدهکار دیگران می‌دانند نباید از مجلس مایه بگذارند.

*نظرات موافقان طرح متوقف کردن فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها

احمد توکلی نماینده مردم تهران در موافقت با طرح متوقف کردن فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها گفت: با وضعیتی روبرو هستیم که دولت با مصلحت‌اندیشی شرایط سختی را به وجود آورده است و شرایط کشور به لحاظ تورمی بسیار حساس شده است.

وی با بیان اینکه در زمان تصویب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تذکر و هشدارهای او برای دقت در اجرای این قانون رعایت نشده است، افزود: دولت با عجله کار کرد. کاری که باید 5 ساله انجام می‌شد را 2 ساله انجام داد. ما اگر تند‌روی کنیم باید ترمز‌دستی را بکشیم و حتی شاید عقب‌گرد کنیم چرا که آثار شوک‌های اقتصادی با وقفه ظاهر می‌شود و به دلیل سوء مدیریت دولت که ضمیمه تحریم‌ها شد ما اکنون شاهد مشکلات زیادی هستیم.

توکلی با اشاره به استمرار کاهش قیمت ارز در بازار گفت: می‌گویند ارز ارزان شده است که باید گفت دولت چرا موجب دو برابر شدن قیمت ارز شد تا به نفع آنهایی که دارایی دارند شد و به ضرر کسانی که پس‌انداز دارند.

نماینده مردم تهران از ارسال نامه محرمانه خود به رئیس‌ مجلس درباره وضعیت اقتصادی کشور خبر داد و گفت: در این نامه گفتم اگر توجه نداشته باشیم شرایط کشور در آینده بهتر از این بود نخواهد بود و خدایی ناکرده ممکن است تورم غیرقابل باوری را شاهد باشیم.

توکلی متوقف شدن افزایش قیمت‌های انرژی در سال جاری را ضروری خواند و طرح اصلاح ماده 44 و 45 قانون بودجه 91 را از سوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عقلایی توصیف کرد و در نهایت از نماینده‌ها خواست با کلیات این طرح موافقت کنند.

محمد‌علی اسفنانی نماینده مردم فریدون شهر نیز در موافقیت با طرح اصلاح ماده 44 و 45 قانون بودجه کل کشور گفت: در شرایط کنونی تصویب کلیات این طرح که مانع اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌‌ها می‌شود ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه مجلس می‌خواهد دولت را ملزم به متوقف کردن فاز دوم هدفمند‌کردن یارانه‌ها کند افزود: در بحث هدفمند ‌کردن یارانه‌ها هیچ نیازی به افزایش قیمت کالاها در سال جاری نیست و افزایش قیمت‌ها شرایط کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد.

بر اساس این گزارش نمایندگان مجلس بعد از استماع سخنان نمایندگان مخالف، موافق و نمایندگان دولت و کمیسیون بودجه مجلس درباره طرح اصلاح اجزای 44 و 45 قانون بودجه کل کشور، کلیات این طرح را با 168 رای موافق، 30 رای مخالف و 20 رای ممتنع تصویب کردند.

* ممنوعیت اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها/افزایش قیمت‌ها ممنوع می‌شود

وکلای ملت در بهارستان اصلاح اجزای 44 و 45 قانون بودجه سال 91 کل کشور را بررسی و با کلیات‌ آن را تصویب کردند.

نمایندگان مجلس با 168 رای موافق، 30 رای مخالف و 20 رای ممتنع با کلیات طرحی موافقت کردند که به موجب آن به منظور جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و اجرای دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها هرگونه افزایش قیمت کالاها در سال91 ممنوع خواهد شد.

*نماینده دولت: وقتی دولت گفته نمی‌خواهد فاز دوم را اجرا کند نیازی به مصوبه نیست

سید ابراهیم ابراهیمی نماینده دولت در مجلس درباره طرح الحاق یک تبصره به بندهای 44 و 45 قانون بودجه سال 91 کشور، گفت: ما با این طرح مخالفیم چون وقتی دولت مکررا نیز اعلام کرده است که به دلیل شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قصد اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را ندارد، چه دلیلی دارد مجلس درباره این موضوع قانون تصویب کند.

وی با بیان اینکه دولت بارها اعلام کرده و اکنون نیز می‌گوئیم که نمی‌خواهیم فاز دوم هدفمندکردن یارانه‌ها را اجرا کنیم، اکنون نیازی به تصویب قانون در این باره نیست چرا که نمایندگان مجلس نیز می‌دانند که دولت قصد اجرای فاز دوم هدفمندکردن یارانه‌ها ندارد.

علی لاریجانی رئیس مجلس بعد از سخنان نماینده مجلس گفت: بنابر سخنان شما دولت مخالف این طرح نیست، که ابراهیمی در پاسخ گفت: ما مخالف این طرح هستیم چون ضرورتی ندارد. رئیس مجلس سپس گفت: شما پس قلبا موافق هستید و لسانا مخالف.

* موافقت مجلس با یک فوریت طرح تأمین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب‌پذیر

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، بررسی طرح دوفوریتی تأمین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب‌پذیر را در دستور کار خود قرار دادند.

بعد از بیان اظهارات موافقان و مخالفان این طرح دوفوریتی وکلای ملت با 128رأی موافق، 61 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع با بررسی دو فوریتی این طرح مخالفت کردند.

بر همین اساس رئیس مجلس یک فوریت این طرح را نیز به رأی مجلس گذاشت که این بار نمایندگان با 139 رأی موافق، 34 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن علنی با بررسی یک فوریتی این طرح موافقت کردند.

در ماده واحده این طرح آمده است که دولت موظف است به منظور کمک به معاش خانواده‌های نیازمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان‌های بهزیستی کشور و 10درصد جمعیت آسیب‌پذیر «اولین دهک پایین درآمدی جامعه» نسبت به تأمین کالاهای اساسی آنان شامل برنج، روغن، قند و شکر، مرغ و گوشت قرمز، با اختصاص ارز مرجع و از محل اعتبارات نهادهای مذکور و کمک‌های اختصاص یافته از منابع بودجه عمومی اقدام و از طریق کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور بین آنان توزیع کنند.

در تبصره این ماده نیز آمده است که اعتبارات موضوع مستمری محرومین در سال 91 صد در صد تخصیص یافته تلقی می‌شود.

*پایان جلسه علنی امروز مجلس

حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد در پایان نشست علنی امروز (یکشنبه 21 آبان) مجلس شورای اسلامی زنگ پایان جلسه نهاد قانونگذاری را رأس ساعت 12 و 10 دقیقه به صدا درآورد.

جلسه بعدی قوه قانونگذاری رأس ساعت 8 صبح روز سه‌شنبه 23 آبان ماه تشکیل خواهد شد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • قضاوت با شما ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۱
    0 0
    خودتان قضاوت کنید!!! پیرمؤذن با اعلام اینکه مجلس نهم در خصوص سؤال از رئیس جمهور بازی قدرت را به دولت نخواهد باخت و به اعتمادسوزی ها و ابهامات پایان خواهد داد، تأکید کرد: این مجلس بی ثباتی در قیمت ارز را سامان و با برنامه های کارسازانه خود در حفظ ارزش پول اقدام می کند.
  • خاکستر زغال ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۱
    0 0
    این سخن آقای پیرموذن بیان از آن دارد که این یک جنگ قدرت است ....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس