برخورد قاطع با مقصران حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی

رئیس پلیس راهور فراجا، با اشاره به حادثه دلخراش تصادف اتوبوس دانش‌آموزی که منجر به جان باختن شش نفر شد، بر عزم جدی پلیس برای شناسایی و معرفی مقصران این حادثه تأکید کرد.

به گزارش مشرق، سردار سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، با اشاره به حادثه دلخراش تصادف اتوبوس دانش‌آموزی که منجر به جان باختن شش نفر شد، بر عزم جدی پلیس برای شناسایی و معرفی مقصران این حادثه تأکید کرد و گفت: تمام ابعاد این حادثه به‌صورت کارشناسی در حال بررسی است و تمام افرادی که با فعل یا ترک فعل در وقوع این اتفاق سهم داشته‌اند، بدون اغماض به مراجع قضائی معرفی خواهند شد. انتظار داریم با قاطعیت قانونی با این افراد برخورد شود.

نظارت ناکافی و ضعف‌های اجرایی در کنترل ناوگان

سردار حسینی با بیان اینکه نظارت بر اساس صورت‌وضعیت اتوبوس‌ها انجام می‌شود، گفت: "پاسگاه‌های پلیس راه، صورت‌وضعیت‌ها را ملاک کنترل خود قرار می‌دهند. این اسناد باید به‌وضوح مشخص کنند که اتوبوس برای حمل دانش‌آموزان یا دانشجویان به‌کار گرفته شده است. در این حالت، کارشناسان ما در پاسگاه‌ها می‌توانند پیش از آغاز سفر، مواردی نظیر کارت شناسایی خودرو، معاینه فنی، وضعیت لاستیک، ترمز، چراغ‌ها و دیگر مؤلفه‌های ایمنی را بررسی کنند. متأسفانه، در این حادثه، صورت‌وضعیت مربوط به اردوی دانش‌آموزی تنظیم نشده بود و همین امر موجب شد این اتوبوس مانند یک وسیله نقلیه عمومی معمولی تلقی شود."

فرسودگی ناوگان، معضل جدی در حمل‌ونقل جاده‌ای

رئیس پلیس راهور فراجا به شرایط فرسودگی اتوبوس‌ها اشاره کرد و گفت: اتوبوسی که در این حادثه استفاده شده، طی دو یا سه سال گذشته صرفاً در مسیرهای کوتاه کمتر از ۷ کیلومتر فعالیت داشته است. انتخاب چنین وسیله نقلیه‌ای برای یک سفر طولانی اقدامی نادرست و ناشی از کوتاهی در رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی بوده است. این حادثه تلنگری جدی به همه مسئولان مرتبط است که بدانند ایمنی حمل‌ونقل عمومی تنها محدود به اردوهای دانش‌آموزی نیست. بیش از ۷۰ درصد از اتوبوس‌های بین‌شهری ما در سن فرسودگی قرار دارند و این مسئله خطری بزرگ برای تمامی مسافران است.

خطر پنهان تعویض اتاق خودروهای فرسوده

وی همچنین به پدیده رایج تعویض اتاق خودروهای فرسوده اشاره کرد و افزود: برخی افراد تصور می‌کنند با تعویض اتاق، مشکلات ایمنی خودرو حل می‌شود، اما این اقدامی کاملاً اشتباه است. وسیله نقلیه‌ای که شاسی و ساختار اصلی آن دچار پوسیدگی است، با این تغییرات سطحی ایمن نمی‌شود. ما در پلیس راهور به‌زودی فرآیند تعویض اتاق را بازنگری خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد خودروهای فاقد استانداردهای ایمنی به‌سادگی شماره‌گذاری شوند.

نوسازی ناوگان؛ راه‌حل اساسی برای افزایش ایمنی

سردار حسینی با تأکید بر اهمیت نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور گفت: بیش از ۹۲ درصد جابه‌جایی‌های کشور از طریق جاده‌ها انجام می‌شود و سهم سایر روش‌ها مانند ریلی، هوایی و دریایی کمتر از ۷ درصد است. این آمار نشان می‌دهد که جاده‌های ما محور اصلی حمل‌ونقل هستند و نیازمند توجه فوری به نوسازی ناوگان مسافری و باری هستند. کوتاهی در این زمینه به معنای به خطر انداختن جان صدها هزار مسافر است.

لزوم رعایت قوانین و برخورد با خاطیان

رئیس پلیس راهور فراجا در پایان با اشاره به نقش مهم مسئولان در ایمن‌سازی ناوگان عمومی خاطرنشان کرد: تمام بخش‌های مرتبط باید وظایف قانونی خود را به‌طور کامل انجام دهند. ما نیز در پلیس راهور با جدیت تمامی تخلفات را رصد می‌کنیم و با هرگونه کوتاهی که به خطر افتادن جان مردم منجر شود، برخورد خواهیم کرد. ایمنی جاده‌ها اولویت غیرقابل‌چشم‌پوشی ماست و انتظار داریم سایر نهادها نیز به‌طور جدی در این مسیر همراه باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    سالهاست داره برخورد قاطع میشه ...چه فایده ای حاصل شده جان های رفته باز نخواهد گشت دیگر
  • وحید IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    پلیس چه کاری متواند کند پلیس یکی از اعضای کمیسیون ایمنی است باید از آموزش شرکت وراننده ومدیر فنی گرفته تا ایمنی جاده واتوبوس ونظارت همه بیان پای کار
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    2 0
    خدا بیامرزه این عزیزان رو. یه سوال دارم. اتوبوس ویژه اردو با اتوبوس معمولی چه فرقی داره؟ مردم عادی بمیرن ایردای نداره؟
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    لاستیک ماشین سنگین قیمتش دهها میلیونی هست
  • رضا IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    این که اتوبوس فرسوده بوده و راننده خطا کرده و جاده استاندارد نبوده و اتوبوس صورت وضعیت نداشته ومدیر و مربی مدرسه تخطی کرده اند همه یک طرف. چرا اولین ایستگاه پلیس راهور که به تمام قوانین اشراف دارد و راننده موظف بوده ثبت دفترچه ساعت بزند ، مانع از خروج و تردد اتوبوس نشده. یعنی اتوبوس به محض خروج از شهر چپ کرده؟
  • IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    1 0
    چرا اورژانس 3 ساعت تاخیر داشته؟، خدایی کادر درمان تحت فشار هستن قبول. ولی سه ساعت تاخیر؟ شاید از این بجه ها چند تا زنده میموندن
  • IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    اتوبوس یعنی ارابه مرگ والسلام
  • ارغنون IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    خانه از پایبست ویران است.
  • IR ۰۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
    0 1
    ی ه لحظه فکر کنید شاید بچه های خودتون بودند
  • NL ۰۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
    0 1
    سگ ول کردید سنگها را هم بستید ....
  • IR ۰۶:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
    0 1
    خدا بیامرزه رفتگان خاک رو
  • علی IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
    0 1
    مقصر وزیر اموزش و پرورش هست .
  • IR ۰۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
    0 0
    همه این موارد از نبود پول هست یک جفت لاستیک با دلار 90 هزار تومان قیمتش چند میشه برو بالا در اینجا آموزش و پرورش مقصر است وقتی پول ندارید اردو نگذارید اردو ها رو لغو کنید بندگان خدا پلیس کاری نمی تواند بکند پلیس فقط میتونه هشدار بده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس