به گزارش خبرنگار فرهنگي مشرق، «گراهام فولر» که از وي به کارشناس اسلام سياسي و امور خاورميانه ياد ميکنند در گفتگو با «راديو فردا» در خصوص انگيزه نوشتن اين کتاب گفت: «نزديک به هفت سال پيش کتابي نوشتم با نام «آينده اسلام سياسي» با نگاهي که به نقش اسلام سياسي در حوزههاي گوناگون مانند جامعه، سياست، اقتصاد و ديگر حوزهها. با شگفتي دريافتم که چه ميزان کمي از اين حوزهها مستقيماً با مذهب و با اسلام در رابطه است. ممکن است که اين حوزهها از اسلام الهام گرفته باشند ولي بيشتر با مسائل ديگر در ارتباط اند. پس فکر کردم اگر اين استدلال را برعکس کنيم و دنيايي را تصور کنيم که در آن اسلام وجود ندارد خواهيم ديد که اين به درک بسياري از مشکلات و درگيريهاي شرق و غرب کمک ميکند. فکر ميکنم بسياري از آنچه «رقابت و دشمني مذهب» ناميده ميشود، اساساً ربطي به مذهب ندارد.»
نامبرده در پاسخ به اين سوال که اگر اسلام در ايران نبود ممکن بود انقلابي رخ دهد با نتايج کاملاً متفاوت؛ عنوان داشت: «کلاً صحبتم بر سر اين است که آيا بدون اسلام هم امکان وقوع انقلاب در ايران وجود داشت و آيا بدون اسلام هم امکان افتادن اين کشور به دست يک حکومت بود؟ و به باور من پاسخ به اين پرسشها احتمالاً آري است.»
علاوه بر راديو فردا که در جهت منويات صهيونيسم و آمريکا حرکت کرده، و همواره در صدد جريان سازي براي حذف اديان به خصوص اسلام ناب است؛ و همين حرکت در جهت تشديد فرقه سازي در جهان امروز مؤثر واقع شده، رسانه هاي وابسته به مسيحيان صهيونيست نيز به شکل ويژه اي به تبليغ اين کتاب مي پردازند.
در همين راستا يکي از سايت هاي خبري مسيحيت به نقل از ارگان رسانه اي سازمان CIA آورد: «نويسنده اين کتاب مي گويد: وقتي ميبينيم که توان حرکت از دموکراسي آمريکايي سلب شده و کارآيياش را براي حل مسائل و يا بررسي مسائل در کنگره از دست داده، انتخاباتش به مسائل و موضوعات حاشيهاي ميپردازد که فاکس و ديگر شبکههاي خبري آنها را عمده کردهاند، احساس ميکنيم که کارآيي چنين حکومتي ناچيز شدهاست.»
وي ادامه مي دهد: «اما اينکه چرا ايران در ديگر کشورهاي مسلمان چنين مورد حمايت قرار ميگيرد، به دليل اظهارات احمدينژاد درباره هولوکاست و ?? سپتامبر نيست، بلکه به باور من دليلش اينست که ايران از معدود کشورهاي مسلمان در جهان است که در برابر ايالات متحده قد علم کرده و در خاورميانه عليه آن برخاسته است.»
اما با کمال تعجب يکي از خبرگزاري هاي رسمي کشور نيز در مطلبي مدح گونه به تبليغ اين کتاب پرداخته و مدعيات اين نويسنده که سابقه همکاري با سازمان جاسوسي امريکا را نيز دارد، به گونه اي استنباط مي کند که گويي وي از طرفداران اسلام است.