به گزارش مشرق به نقل از فارس، روزنامه انگلیسی «گاردین» اعلام کرد «جاناتان پاول» رئیس ستاد کارکنان «تونی بلر» نخست وزیر اسبق انگلیس طی مذاکرات و گفتوگو با حکومت آل خلیفه و عناصر برجسته مخالفان این کشور، در تلاش برای ایجاد راهحل برای بحران بحرین است.
پاول در تلاش برای یافتن راهحل بحران بحرین
پاول نقش کلیدی در ایجاد توافقنامه ایرلند شمالی در سال 1998 داشته و از وی خواسته شد تا برای ایجاد راهحلی برای بحران بحرین نیز به ایفای نقش بپردازد.
از سال 2007 و پس از آنکه پاول دولت انگلیس را ترک کرد، سازمان غیر دولتی کوچکی به نام «اینتر مدییت» راهاندازی کرد که در زمینه درگیریها و نزاع در سرتاسر جهان فعالیت میکند.
بر اساس منابعی در منامه، گروه پاول تعدادی از دیدارهای محرمانه را در لندن و ایرلند شمالی سازماندهی کرده که در این دیدارها، مقامات بحرینی و گروههای مخالف با یکدیگر دیدار کرده و اختلافات فرقهای در این کشور را بررسی کردند.
دیدار پادشاه بحرین با ملکه انگلیس
سخنگوی سازمان اینترمدییت گفت به دلایل محرمانه بودن، هیچ اظهار نظری درباره پروژههای این شرکت نمیکند و از تایید یا رد حضور این شرکت در بحران بحرین امتناع کرد.
این سخنگو تاکید کرد به دلیل ماهیت خیریه بودن این سازمان، هیچگونه مبلغی را از دولت هیچ کشوری که در آنجا فعالیت میکند دریافت نخواهد کرد.
هزینههای گزاف دولت بحرین برای حل بحران
بر اساس گزارشها، دولت بحرین برای حل بحران خود، سازمانهای غربی بسیار پر هزینهای را به کار گرفته است. این کشور همچنین متخصصان امنیتی را نیز به خدمت گرفته است.
سال گذشته نیز دولت بحرین «جان ییت» رئیس پلیس لندن را به عنوان مشاور وزارت کشور استخدام کرد. آل خلیفه همچنین «جان تیمونی» رئیس پلیس سابق میامی را نیز به کار گرفته است.
دیدار پادشاه بحرین با نخست وزیر انگلیس
حمد بن عیسی در سال 1999 امیر بحرین شد و در سال 2002 عنوان امیر را کنار نهاد و خود را شاه خواند.
بحرین که از سه هزار سال پیش بخشی از امپراطوری ایران در خلیج فارس بود در سال 1971 به استقلال دست یافت. اقتصاد اولیه بحرین متکی به صادرات نفت بود. پس از کاهش تدریجی ظرفیت تولید نفت، بحرین اینک به سمت تجارت خارجی، صادرات مجدد و بانکداری رو آورد که بشدت وابسته به اقتصاد انگلیس بوده و هست.
انگلیس یکی از بزرگترین حامیان رژیم آل خلیفه به شمار میآید و «فیلیپ هاموند»، وزیر دفاع انگلیس چند روز پیش در دیدار با «شیخ خالد بن احمد آل خلیفه»، وزیر امور خارجه بحرین توافقنامه دفاعی مشترکی را با بحرین امضا کرد.
توافقنامه مذکور همچنین با هدف حفظ امنیت بحرین و حمایت از این کشور در رویارویی با تجاوزات کشورهای خارجی، تبادل اطلاعات، آموزش و انجام تمرینات دوجانبه مشترک به امضا رسید.
بحرین از 14 فوریه سال 2011 شاهد تظاهرات مردمی و انقلاب علیه رژیم آل خلیفه است.
نیروهای امنیتی بحرین با همدستی نیروهای اشغالگر سعودی به سرکوب مردم پرداختهاند که تاکنون در جریان این سرکوبگری صدها نفر شهید، زخمی یا بازداشت شدهاند.
ضرب و شتم معترضان بحرینی توسط نیروهای آل خلیفه
شواهد سازمانهای حقوق بشری نشان میدهد که شماری از معترضان زیر شکنجه شدید رژیم آل خلیفه جان خود را از دست داده یا دچار نقض عضو شده و تعدادی از زنان بحرینی نیز بر اثر استنشاق گازهای سمی در جریان تظاهرات مسالمت آمیز خود دچار سقط جنین شدهاند.
این درحالی است که مردم بحرین با وجود این سرکوبگریها همچنان با آمدن به خیابانها بر مطالبات مشروع خود در دستیابی به حقوق از دست رفته خود از جمله اجرای عدالت اجتماعی و روی کار آمدن نظامی منتخب تاکید میکنند.
تظاهرات مسالمتآمیز مردم بحرین تا تحقق خواستههایشان ادامه خواهد داشت