به مشرق به نقل از گزارش واحد مرکزي خبر؛ سيد محمد حسيني در همايش امام علي(ع) و ميراث افزود: به انتشارات "سمت" پيشنهاد مي کنم بخش هايي از اين کتاب را که به تازگي منتشر شده و در حال حاضر کهن ترين کتاب در زمينه تاريخ ادبيات ديني است، براي تدريس دانشجويان آماده کند.
وي در خصوص جايگاه والاي کتاب علي نامه گفت:در بين آثار باقي مانده تشيع، هيچ کدام از نظر قدمت و حجم به پاي علي نامه نمي رسد.
حسيني افزود: کتاب "علي نامه" از نظر لغت و اصطلاحات کهن اهميت خاصي دارد که در هيچ کتابي قبلا نبوده است.
وي در خصوص شباهت اين کتاب به شاهنامه فردوسي گفت: ربيع (مولف علي نامه) و فردوسي هر دو يک هدف را پي گيري مي کردند، به طوري که فردوسي درپي هويت ملي و ربيع درپي هويتي ديني بوده اند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: کساني که در زمينه ميراث مکتوب تلاش مي کنند سعي دارند اين کار را به شکل زيبايي انجام دهند تا اين سندهاي بزرگ را که تاريخ علم و کتابت ما را نشان مي دهد به خوبي در اختيار همگان قرار دهند.
کتاب علي نامه که وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پيشنهاد گنجاندن آن به عنوان يکي از متون دانشگاهي را مطرح کرد، اثر شاعري است با تخلص ربيع که اين منظومه را، در62سالگي سروده است.
اين کتاب، کهن ترين حماسه منظوم ديني به زبان فارسي است که حدود نيم قرن بعد از سرايش شاهنامه سروده شده است.
محمد رضا شفيعي کدکني اين کتاب را براي نخستين بار از روي ميکروفيلم هاي موجود در کتابخانه هاي ترکيه کشف کرد و مقاله اي در هفتاد صفحه درباره آن نوشت.
مرکز پژوهشي ميراث مکتوب "علي نامه" را به تازگي منتشر کرده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: انتشار کتاب "علي نامه" اتفاق مهم در حوزه ميراث مکتوب است و مي تواند به عنوان يکي از درس هاي دانشگاهي براي دانشجويان رشته زبان و ادبيات فارسي انتخاب شود.