مهندس سیامک عظیمی نام، دانش آموخته فیزیک کاربردی و الکترونیک دانشگاه منچستر انگلیس و مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با بیان این که دستگاه آنالیز حرارتی تفاضلی یکی از انواع تجهیزات بررسی و آنالیز حرارتی مواد است، گفت: این دستگاه برای تعیین تغییرات آنتالپی و مقدار ظرفیت حرارتی ویژه مواد در فشار ثابت در یک واکنش شیمیایی از نوع واکنش گرماگیر یا واکنش گرمازا به کار میرود.
وی افزود: این دستگاه بر پایه مقایسه رفتار حرارتی ماده مرجع و نمونه مورد آزمایش کار میکند.
عظیمی نام تصریح کرد: به عنوان مثال وقتی دو ماده را برای به دست آوردن ماده جدید با یکدیگر ترکیب میکنیم، این دستگاه درجه حرارت تشکیل ماده جدید را نشان میدهد؛ بنابراین با دست آوردن این اطلاعات درترکیب مواد برای ایجاد ماده جدید، میزان حرارت مورد نیاز به دست میآید و مورد استفاده محققان قرار میگیرد.
وی با باین این که دستگاه آنالیز حرارتی تفاضلی به طور گسترده در صنایع دارویی و مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: کاربرد ویژه این دستگاه در موارد سرامیکی، لعابها و سیمان است که اخیرا در حوزه نانو فناوری نیز کاربردهای زیادی پیدا کرده است.
به گفته وی، همچنین این دستگاه در بررسی رفتار حرارتی به عنوان یکی از اصلیترین تکنیکها در کنار آنالیز تغییرات وزن و میزان تبادلات انرژی ماده در حین تغییر دما مورد استفاده قرار میگیرد.
عظیمی نام در خصوص بخشهای تشکیل دهنده این دستگاه گفت: دستگاه آنالیز حرارتی تفاضلی شامل بخشهای کنترل، الکترونیک، مکانیک، حرارت، نرمافزار است. همچنین «پروب» که یکی از المانهای مهم این دستگاه بوده و وظیفه اندازهگیری را بر عهده دارد به دست محققان این شرکت ساخته شد.
وی با بیان این که تا کنون سفارش ساخت سه قلم از این دستگاه دریافت شده است، گفت: در حال حاضر دستگاههای موجود در کشور متعلق به کشورهای ژاپن، آلمان وآمریکا است که به دلیل تحریمها، خدماتی را دریافت نمیکنند و واردات هم به کشور ندارد.
عظیمی نام افزود: قیمت نمونه خارجی دستگاه حدود 200 میلیون تومان است که نمونه ساخت داخل بین 60 تا 80 میلیون تومان عرضه میشود.
محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه آنالیز حرارتی تفاضلی مواد شدند که سالهاست به دلیل تحریم از دسترس محققان کشور دور بوده است.