ساختار تیم ملی فوتسال ایران بعد از ناکامی در جام جهانی 2004 چین تایپه تغییر کرد، صادق درودگر رییس وقت کمیته فوتسال، جوراندیرو برزیلی را که تخصص ویژه ای در تربیت بازیکنان جوان داشت را در راس کادر فنی تیم ملی قرار داد.
این مربی نیز بسیاری از بازیکنان پا به سن گذاشته تیم ملی را کنار گذاشت و با دعوت از بازیکنان جوان، نسل جدید فوتسال را به قاره آسیا معرفی کرد اما تیم ایران به دلیل بروز برخی مسائل حاشیه ای، نتوانست از عنوان قهرمانی خود در جام ملت های آسیا دفاع کند تا شرایط برای بازگشت دوباره حسین شمس به کادر فنی تیم ملی فوتسال ایران فراهم شود.
شمس که هدایت تیم ملی فوتسال ایران را در جام جهانی 2000 گواتمالا بر عهده داشت، در بازگشت دوباره خود، تغییراتی در سبک بازی و نفرات تیم ملی به وجود آورد به طوریکه تیم ایران را با تلفیقی از بازیکنان جوان و باتجربه راهی توکیو کرد و جام قهرمانی آسیا را از ژاپنی ها پس گرفت.
تیم ملی فوتسال ایران با ترکیب جوانی گام به جام جهانی 2008 برزیل گذاشت و در دیدار نخست خود با متوقف کردن اسپانیا برای تیم های قدرتمند جهان خط و نشان کرد.
ملی پوشان فوتسال ایران با کسب سه پیروزی متوالی برابر تیم های جمهوری چک، لیبی و اروگوئه و تساوی مقابل اسپانیا راهی مرحله دوم گروهی شدند و با توقف مقابل تیم ملی ایتالیا در 10 ثانیه پایانی بازی، از راهیابی به جمع چهار تیم برتر جهان باز ماندند.
تیم ملی فوتسال ایران در پایان ششمین دوره جام جهانی به عنوان پدیده رقابت ها معرفی و در مکان پنجم جدول رده بندی قرار گرفت.
موفقیت های تیم ملی فوتسال ایران تا سال 2011 میلادی همراه ادامه یافت اما شمس با حواشی فراوان از هدایت تیم ملی برکنار و شاگردش جانشین این مربی شد.
علی صانعی نیز اردیبهشت ماه سال 90 به عنوان سرمربی جدید تیم ملی فوتسال ایران منصوب شد اما نتوانست به روند موفقیت های تیم ملی فوتسال ایران در قاره آسیا ادامه دهد.
کنار گذاشتن وحید شمسایی بهترین گلزن تاریخ فوتسال جهان از ترکیب تیم ملی یکی از مهم ترین چالش صانعی جوان در ماه های اخیر بود که در نهایت شمسایی از فهرست بازیکنان اعزامی به جام جهانی جا ماند.
عباس ترابیان رییس کمیته فوتسال نیز با استخدام ˈخسوس کاندلاسˈ مدرس اسپانیایی به عنوان مدیر فنی تیم ملی فوتسال ایران سعی کرد تا حاشیه ها از تیم ملی دور و مشکلات تاکتیکی تیم ملی را برطرف کند.
در هر صورت تیم ملی فوتسال ایران این بار بر خلاف دوره گذشته جام جهانی با حواشی فراوان، برگزاری تنها دو دیدار دوستانه (مقابل روسیه در اصفهان) و بدون شمسایی عازم بانکوک می شود تا بتواند طلسم ناکامی های خود در راهیابی به جمع چهار تیم برتر جهان را بشکند.
خوشبختانه قرعه مناسب ایران در هفتمین دوره جام جهانی، اهالی فوتسال را به درخشش این تیم در تایلند امیدوار کرده است که امیدواریم با درایت مربیان و تلاش بازیکنان، این تیم بتواند به جایگاه واقعی خود در این رشته ورزشی بازگردد.
اسامی بازیکنان اعزامی ایران به جام جهانی تایلند به شرح زیر است :
علیرضا صمیمی، علی کیایی، علی رهنما، محمد کشاورز، حمید احمدی، افشین کاظمی، علی اصغر حسنزاده، مصطفی طیبی، مسعود دانشور، محمد طاهری، حسین طیبی، مصطفی نظری، احمد اسماعیلپور و سپهر محمدی
آمار دیدارهای ایران در جام های جهانی فوتسال به شرح زیر است :
تعداد حضور : 5 دوره
افتخارات : مقام چهارم در جام جهانی 1992
تعداد بازی : 24 بازی (12 پیروزی، 2 تساوی و 10 شکست)
تعداد گل ها : 87 گل زده و 85 گل خورده
بهترین پیروزی : برتری 7 بر یک مقابل کوبا در جام جهانی1996
بهترین گلزن : سعید رجبی با 16 گل زده
اسامی تیم های برتر شش دوره گذشته جام های جهانی فوتسال به شرح زیر است :
1989 هلند : 1- برزیل، 2- هلند، 3- آمریکا، 4- بلژیک
1992 هنگ کنگ: 1- برزیل، 2- آمریکا، 3- اسپانیا، 4- ایران
1996 اسپانیا : 1- برزیل، 2- اسپانیا، 3- روسیه، 4- اوکراین
2000 گواتمالا : 1- اسپانیا، 2- برزیل، 3- پرتغال، 4- روسیه
2004 چین تایپه : 1- اسپانیا، 2- ایتالیا، 3- برزیل، 4- آرژانتین
2008 برزیل : 1- برزیل، 2- اسپانیا، 3- روسیه، 4- ایتالیا