به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، پست الکترونیک چاپار، ChMail (سی- اچ - میل) آذرماه سال 90 معرفی و در اسفند همان سال ساختار ساده و بر اساس خط و زبان فارسی، بدون نیاز به اخذ اطلاعات شخصی کاربران و با اختصاص یک گیگابایت فضا ارائه شد.
با مطرح شدن ایمیلی با نام چاپار که دامنه این ایمیل در داخل کشور تامین میشود، در کنار مطرح شدن موضوع اینترنت ملی کمی بحث برانگیز بود که با کمی توضیح از سوی مدیران این حوزه مشخص شد، این ایمیل کاملا امن و مورد اطمینان است و افراد میتوانند به راحتی همچون دیگر سرویس دهندگان ایمیل از آن استفاده کنند.
معرفی چاپار
مدیر مجموعه سرویسهای چاپار به ایسنا گفته بود که این مجموعه اولین و تنها سرویسدهنده بخش خصوصی پست الکترونیکی در کشور با استانداردها و ساختارهای گسترده است و در صورتی که حمایتهای لازم در کشور صورت نگیرد، بخش خصوصی به تنهایی امکان رقابت با سرویس دهندگان بزرگ مانند یاهو و جیمیل را ندارد.
مدیر مجموعه سرویسهای چاپار معتقد است: برای این منظور لازم است ارتباط بخش تجاری و دانشگاهها به صورت فعال برقرار شود و در حوزه تحقیق و توسعه دانشگاهها وارد عمل شوند.
مدیر مجموعه سرویسهای چاپار از برخورد قانونی با افرادی حقیقی و حقوقی که با نام تجاری چاپار در فضای اینترنت مشغول به فعالیت هستند خبر داد.
افشار تاکید کرده بود: به زودی از طریق نهادهای قانونی در این خصوص اقدام خواهد شد و افراد باید در این نهادها پاسخگو باشند.
وی در ادامه از مردم خواست جهت استفاده از پست الکترونیک چاپار تنها به آدرس www.chmail.ir مراجعه کنند و فریب تبلیغات جاعلین را نخورند.
تعداد کاربران چاپار رو به فزونی است!
به گفته مدیرمجموعه پست الکترونیک چاپار تعداد کاربران پست الکترونیک چاپار به ۲۰۰ هزار نفر رسید و این تعداد کاربر طی شش ماه پس از راهاندازی این سرویس پستی چاپار مشهود است.
وی با اشاره به سرویسهای این پست الکترونیکی گفت: علاوه بر سرویس ایمیل به پیامک که در آن در صورت ارسال ایمیل برای کاربر پیامک میشود، سرویس مکمل آن پیامک به ایمیل هم به زودی ارایه خواهد شد.
سامانه chaapaar.ir در حقیقت پورتال دسترسی به انواع خدمات ارتباطی محسوب میشود که تنها یکی از این خدمات سرویس پست الکترونیک است که با آدرس اختصاری chmail.ir قابل دسترسی خواهد بود.
هدف از راهاندازی چاپار از زبان قائم مقام شورا
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی - در مراسم معرفی پست چاپار هدف از ارائه پست الکترونیک چاپار - در سطح عمومی در کشور را ایجاد دانش فنی در حوزه سرویسدهی گسترده در کشور و ایجاد فضایی برای صیانت از اطلاعات الکترونیکی مبادله شده دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه ارائه سرویسهای گسترده مانند پست الکترونیک و موتور جستوجو و اصولا هر نوع سرویس عمومی ما به یک محصول روبرو نیستیم و در حقیقت ارائه سرویس به صورت دفعی اتفاق نمیافتد.
این بدین معناست که بسیاری از تکنولوژیها در این بخش باید براساس نیازمندی کشور تولید شود و در دنیا قابل خریداری نیست، بلکه نتیجه یک سرمایهگذاری و کار میان مدت و یا بلندمدت و البته با نگاه خاص به نیروی انسانی متخصص است.
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی با اشاره به اینکه اصولا در حوزه راهبردی ما با سه نگاه وارد این حوزه شدهایم، بیان کرد: در حوزه ارائه سرویس گسترده در کشور با توجه به آنکه جامعه مخاطبان بسیار گسترده است، بنابراین در کشور باید سرویسدهندگان مختلف شکل گیرند و حمایت شوند لذا یک وزارتخانه، نهاد و یا بخش به تنهایی نمیتواند جوابگوی این حوزه باشد.
وی افزود: نگاه دیگر در این حوزه، تولید و بومیسازی دانشهای خاص نرمافزاری و در صورت امکان سختافزاری در لایههای گسترده است. تلاش ما این است که بتوانیم این دانشها را در سطح کشور پس از مدتی منتشر و اصولا به این سمت پیش برویم که گروههای تولید دانش و جامعههای دانشی شکل گیرد. البته این حوزه نیاز به حمایت از نیروهای انسانی متخصص دارد.
قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی، با اشاره به اینکه در کشور از سرویسدهندگان پست الکترونیک قفل شکسته و ناامن در سطح انواع سازمانها و نهادها استفاده میشود، گفت: تلاش خواهیم کرد تا یک نسخه از محصولی را ارائه کنیم که در سازمانها به صورت رایگان و براساس نگاه متن باز قابل سرویسدهی باشد. همچنین براساس مستندات کاملی که ارائه میشود، سازمانها خود قادر به سفارشیسازی محصول باشند. این مشکل امنیتی در کشور بسیار مهم است و متاسفانه کسی بدان توجه نمیکند.
بر اساس اعلام واحد پشتیبانی مجموعه سرویسهای چاپار، 10 اسفندماه همزمان با اولین روز از بازگشایی این سرویس، بیش از 700 کاربر از شهرهای مختلف کشور اقدام به ثبتنام کرده و همچنان این تعداد به صورت تصاعدی در حال افزایش است که در آخرین آمار اعلام شده از سوی مدیر مجموعه چاپار بالغ بر 200هزار کاربر از این سرویس بهره میبرند.
از مهمترین شاخصهای این سرویس میتوان به سیستم ثبتنام آنلاین، ساختار بازیابی ایمن کلمه عبور مبتنی بر روشهای مختلف رایج در دنیا، گستردگی طراحی و پیادهسازی به منظور جوابگویی به تعداد بالای کاربران همزمان سرویس گیرنده، یکپارچگی با پورتال مجموعه سرویسهای چاپار، رمزنگاری اطلاعات محرمانه براساس گواهی دیجیتال معتبر جهانی و سرعت دسترسی بالا با توجه به میزبانی در مراکز داده امن داخلی اشاره کرد.
اوایل مهرماه سال گذشته دبیرخانه شورای عالی اطلاعرسانی در راستای پاسخگویی به نیازمندی کشور در حوزه ارتباطات سایبری و همچنین صیانت از اطلاعات الکترونیکی مبادله شده در کشور، از سرویسدهی پست الکترونیک چاپار با آدرس chmail.ir از پائیز سال 90 صحبت کرد.