کد خبر 165990
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۰

یک نشریه سوئیسی در مطلبی از تمایل زیاد مدعی بزرگ دفاع از حقوق بشر یعنی آمریکا برای گسترش عملیاتهای هواپیماهای بدون سرنشین خود در دنیا در سایه انتقاد شدید مدافعان و حامیان حقوق بشر درباره این ابزار کشنده و نقض کننده حقوق انسانها خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، "اس اف" سوئیس در گزارشی نوشت : تحت ریاست جمهوری اوباما استفاده از عملیاتهای هواپیماهای بدون سرنشین در کشورهایی از جمله پاکستان افزایش پیدا کرده است. تعداد بالای عملیاتها با این سلاح مرگبار که بدون اعلام جنگ انجام می شود با انتقاد شدید فعالان حقوق بشر در آمریکا روبرو شده است.

واشنگتن به علت اینکه بر این باور است با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مبارزه با القاعده موفق تر عمل می کند امروزه تعداد عملیاتهای کنترل از راه دور این کشور بیشتر از عملیات با جتهای جنگنده شده است. بر اساس آمار اعلام شده تا به حال بیش از 2500 نفر در عملیاتهای هواپیماهای بدون سرنشین کشته شده اند که در بین آنها 500 غیر نظامی و بیش از 170 کودک وجود داشته است.

برخی از هواپیماهای بدون سرنشین از جمله مدل  «Reaper» آن ارزانتر از جت ها بوده و برای ارتش آمریکا هیچ تلفات انسانی را به بار نیاورده و قدرت گشودن آتش بالایی دارند. میت رامنی نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز درباره هواپیماهای بدون سرنشین همان استراتژی اوباما را مد نظر دارد.

به گفته "کو کوجین" از متخصصان مسائل امنیتی در هلند، آمریکا حدود دو سال است که هواپیماهای بدون سرنشینش بیشتر از جتها و جنگنده های هوایی آن است.

این در حالی است که مخالفت با این گونه عملیاتهای آمریکا به ویژه در پاکستان و همچنین در آمریکا افزایش پیدا کرده است.

اتحادیه آزادیهای شهروندی آمریکا  "ACLU" علیه دولت این کشور شکایت کرده و عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا را به عنوان اعدام قوانین نظامی ایالات متحده ارزیابی کرد.

"ناتان فرید وسلر"، یکی از وکلای اتحادیه آزادیهای شهروندی آمریکا نیز در این باره هشدار داده است که ایالات متحده اگر به همین شکل برای خود، حق کشتار انسانها در دیگر کشورها را قائل شود یک سابقه قضایی خطرناک برای خود به وجود خواهد آورد.

"رافائلو د اندری" یکی از محققان هواپیماهای بدون سرنشین از موسسه  ETH زوریخ نیز که درباره آینده این گونه سلاحها تحقیقاتی را انجام می دهد اظهار داشته است که این هواپیماها با هوش مصنوعی تجهیز شده و خود می تواند عملیاتها را اجرا کند. ارتش آمریکا فوق العاده علاقه مند به پیشرفت این فناوری خود است.

اندی همچنین می ترسد که در این زمینه یک مسابقه تسلیحاتی در دنیا ایجاد شود. امروز ارتش آمریکا روی یک نرم افزاری تحقیق می کند که به وسیله آن هواپیماهای بدون سرنشین در آینده می توانند به صورت خودکفا اهداف مد نظر خود را شناسایی و مورد حمله قرار دهند. از نظر این محقق سوئیسی چنین پیشرفتهایی نگران کننده است.

وی در این باره اظهار می دارد که ما باید این مسئله را به صورت جدی مورد بررسی قرار دهیم و در زمینه غیر وابستگی و استقلال این سلاحها خود را مکلف به پایبندی به قوانین و محدودیتهایی کنیم، در غیر این صورت، پیشرفت این تسلیحات به هرج و مرج و درگیری منجر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس