کد خبر 165366
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۸

یکی از روزنامه‌نگاران مشهور انگلیسی سوالات پیشنهادی را برای مطرح شدن در آخرین مناظره نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری آمریکا، طرح کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، روزنامه‌نگار مشهور انگلیسی در آستانه آخرین مناظره دو رقیب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که با موضوع سیاست خارجی برگزار می‌شود، سوالاتی را مطرح کرده و این سوالات را در روزنامه «هافینگتون‌پست» منتشر کرده است که در ادامه این سوالات را مرور می‌کنیم.

«مهدی حسن» روزنامه‌نگار پاکستانی‌الاصلی است که به نوشتن مطالب انتقادی معروف است. او از مقاله‌نویس‌های ارشد روزنامه‌های مختلف انگلیس از جمله روزنامه «گاردین» به شمار می‌آید.

 

«مهدی حسن» روزنامه‌نگار گاردین

 

حسن در مطلبی که امروز در روزنامه «هافینگتون‌پست» منتشر کرده، از هر نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا 5 سوال پرسیده است:

باراک اوباما؛ رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد دموکرات‌ها در انتخابات

1. شما در سال 2007، زمانی که برای انتخابات ریاست‌جمهوری تبلیغ می‌کردید، گفتید: «بر اساس قانون اساسی، رئیس‌جمهور جز برای رفع تهدیدی قطعی یا قریب‌الوقوع از کشور، حق صدور یکجانبه مجوز حمله نظامی را ندارد». خوب، حالا بر اساس قوانین آمریکا، تصمیم خود را مبنی بر استفاده از قدرت نظامی، آن‌ هم بدون تصویب کنگره، علیه ژنرال قذافی در سال 2011، توجیه می‌کنید؟

 

2. مشاوران شما در ماه می به «نیویورک‌تایمز» گفته‌اند که شما هر سه‌شنبه نشستی برگزار می‌کنید و زندگینامه مظنونین اعمال تروریستی را به دقت در روندی که یکی از مقامات آن را «کارت بیس‌بال مخوف» نام نهاده، بررسی می‌کنید و سپس نام‌های جدیدی را که شهروندان آمریکایی را نیز شامل می‌شود، به «لیست مرگ» خود اضافه می‌کنید. کسانی نظیر «انوار اولاکی» و عبدالرحمن پسر 16 ساله وی، که هر دوی آن‌ها را هواپیماهای بدون سرنشین شما به قتل رساندند. این امر را چه از لحاظ اخلاقی و چه از لحاظ قانونی چطور توجیح می‌کنید؟ چه چیزهایی را در روند بررسی خود در نظر گرفته‌اید؟

 

3. شما از زمانی که رئیس‌جمهور شده‌اید 5 برابر دوره ریاست‌جمهوری جورج بوش، دستور حملات هواپیماهای بدون سرنشین را صادر کرده‌اید. اما حالا به کارشناسان ضدتروریسم و ضدشورشی که می‌گویند این حملات بیشتر از تروریست‌هایی که کشته‌اند، تروریست متولد کرده‌اند، چه می‌گوئید؟

 

4. شما در یکی از سخنرانی‌های خود با غرور گفته‌اید: «4 سال پیش من قول دادم که جنگ عراق را تمام کنم. ما این کار را کردیم». اما آیا این درست نیست که شما تلاش کردید 3هزار نیروی جنگی آمریکا را پس از تاریخ اعلام شده خروج در دسامبر 2011 در عراق نگه دارید، اما دولت عراق این اجازه را به شما نداد؟

 

5. شما «بهار عربی» را ستودید و از آن استقبال کردید، اما چرا دولت شما به فروش تسلیحات به بحرین ادامه داد؟ به کشوری که مقامات آن به خشونت و شکنجه شدید شرکت‌کنندگان در تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز متهم هستند.

 

میت رامنی؛ فرماندار سابق «ماساچوست» و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات

1. شما گفته‌اید که انتخاب مجدد اوباما، به دستیابی ایرانی‌ها به تسلیحات هسته‌ای منجر می‌شود. پس این به این معنی است که شما نظر 16 دستگاه اطلاعاتی آمریکا را که مشترکا اعلام کرده‌اند که ایران در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و حتی تصمیم هم نگرفته است که آیا این تسلیحات را می‌خواهد یا نه، قبول ندارید؟ آیا شما با «لئون پانتا» مدیر سازمان سیا و «جیمز کلاپر» رئیس اطلاعات ملی که همین نظر را علنا اعلام کرده‌اند، مخالف هستید؟

 

2. شما در مناظره دوم انتخاباتی تلاش کردید بین خود و «جورج دابلیو بوش» تفاوت قائل شوید. اما آیا درست نیست که 17 نفر از 24 مشاور شما در زمینه سیاست خارجی کسانی هستند که در دولت بوش و چنی («دیک چنی» معاون «جورج دابلیو بوش») فعالیت می‌کرده‌اند؟

 

3. شما در ماه جولای گفتید که دلیل آن که اقتصاد اسرائیل سریع‌تر از اقتصاد سرزمین‌های فلسطین رشد کرده، «تفاوت فرهنگی» است. آیا این اظهارات نژادپرستانه نیست؟ و اینکه آیا شما کمک سالانه 3 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل را فراموش کرده‌اید؟

 

4. شما از دولت اوباما به دلیل خروج سال گذشته آخرین گروه نیروهای جنگی آمریکا از عراق انتقاد کرده‌اید. خوب، اگر شما رئیس‌جمهور باشید باز هم نیروهای نظامی آمریکا را به عراق باز می گردانید؟ آیا باز هم مداخله می‌کنید؟

 

5. شما زمانی «دیک چنی» (معاون جنگ‌طلب جورج دابلیو بوش) را «مرد خرد و قضاوت» توصیف کرده بودید. حالا نظر شما چیست؟

 

دوره آخر مناظره انتخاباتی اوباما و رامنی چند ساعت دیگر با موضوع سیاست خارجی برگزار می‌شود. این مناظره آخرین فرصت اوباما برای جبران عملکرد ضعیفش در مناظرات قبلی است. عملکرد ضعیف و غیرقابل دفاع اوباما در عرصه اقتصادی موجب شده تا وی از این مناظره‌ها ضربه زیادی بخورد. جدیدترین نظرسنجی که در آمریکا انجام شده، از پیشتازی رامنی حکایت دارد. نتایج موسسه «گالوپ» که روز دوشنبه منتشر شد نشان می‌دهد رامنی با اختلاف 7درصدی از رئیس‌جمهور کنونی آمریکا پیش افتاده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس