دانش‌آموزان ششم ابتدایی در کتاب مطالعات اجتماعی، با چگونه بهتر مصرف کردن انرژی شامل انرژی‌ نو و انرژی هسته‌ای آشنا می‌شوند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، در کتاب مطالعات اجتماعی ششم دبستان، درسی به نام «انرژی را بهتر مصرف کنیم» وجود دارد که در این درس ششم ابتدایی‌ها با «انرژی‌های نو» و «انرژی هسته‌ای‌» آشنا می‌شوند.

نکته جالب درباره این درس، توجه به جایگاه ایران و فعالیت‌های کشور درباره انرژی‌های نو و انرژی هسته‌ای است و دانش‌آموزان با وضعیت کشور درباره این انرژی‌ها آشنا می‌شوند.

درس هشتم کتاب مطالعات اجتماعی:

* انرژی را بهتر مصرف کنیم

در درس گذشته پی بردید که سوخت‌های فسیلی مهمترین منابع مصرف انرژی در دنیای امروز هستند؛ به این منابع «غیرقابل تجدید» می‌گویند، یعنی با استخراج تمام می‌شوند؛ سوخت‌های فسیلی در اعماق زمین وجود دارند و میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا تشکیل شوند؛ به همین دلیل امروزه همه‌ کشورها تلاش می‌کنند تا انرژی‌های نو را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنند.

انرژی‌های نو (قابل تجدید)

انرژی‌های نو آن دسته از منابع انرژی هستند که تمام نمی‌شوند و همواره می‌توان از آنها استفاده کرد؛ مانند انرژی خورشید، انرژی آب و باد.

انرژی‌های نو برخلاف سوخت‌های فسیلی محیط‌ زیست را آلوده نمی‌کنند؛ اما حمل و نقل نفت و گاز موجب آلودگی محیط می‌شود و سوزاندن آنها نیز هوا را آلوده می‌کند.

استفاده از انرژی‌های نو در ایران

متخصصان کشور ما تلاش می‌کنند تا با مطالعه و تحقیق و ساختن دستگاه‌ها و ابزارها، از انرژی‌های نو هر چه بیشتر استفاده کنند؛ به همین دلیل، تاکنون در بعضی مناطق کشور طرح‌هایی اجرا شده است.

کشور ما از آفتاب خوبی برخوردار است؛ از انرژی خورشیدی می‌توان برای گرم کردن هوا یا آب استفاده کرد و یا از آن انرژی الکتریکی به دست آورد.

آیا شما نیز دوست دارید در پشت‌بام خانه‌تان آبگرمکن خورشیدی داشته باشید؟ چرا؟ از انرژی باد می‌توان در جاهایی که در بیشتر اوقات سال باد می‌وزد، به خوبی استفاده کرد؛ انرژی باد توربین‌ها را به حرکت درمی‌آورد و انرژی الکتریکی تولید می‌کند.

انرژی هسته‌ای (اتمی)

انرژی هسته‌ای از شکافتن هسته‌ اتم‌های بعضی عناصر مثل اورانیوم پدید می‌آید؛ سنگ اورانیوم در طبیعت وجود دارد؛ برای مثال در کشور ما استان یزد دارای معادن اورانیوم است.

انرژی هسته‌ای قابل تجدید نیست چون روزی معادن آن تمام می‌شود، اما یک فرق مهم با سایر انرژی‌ها دارد و آن این است که انرژی بسیار زیادی تولید می‌کند؛ برای مثال یک کیلوگرم اورانیوم معادل سوختن 12000 بشکه نفت انرژی تولید می‌کند.

در ایران، نیروگاه اتمی در بوشهر ساخته شده است و متخصصان و دانشمندان ایرانی در حال راه‌اندازی این نیروگاه برای تولید برق هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • صبا كلاس ششم ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
    0 0
    خيلي كامل وخوب هستش
  • بیتا ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۱
    0 0
    کم بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس