کد خبر 164400
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۲

در حالی این روزها طلا به یکی از اولویتهای اصلی مردم برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش پولشان تبدیل شده که آمار و ارقام دقیقی از تولید آن در دست نیست.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، با وجودی که ایران جزو کشورهای مطرح در زمینه تولید طلا محسوب نمی‌شود و به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر، کشورمان رتبه 54 تولید طلا را در جهان در اختیار دارد، اما سرمایه‌گذاری در معادن طلای ایران طی چند سال گذشته روند رو به رشدی را نشان می‌دهد.
 
طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت هم‌اکنون 15 معدن طلا در ایران وجود دارد که از این تعداد 12 معدن فعال و سه معدن غیرفعال هستند. اما با وجود رونق سرمایه‌گذاری در معادن طلا اطلاعات و آمار منتشر شده حاکی از وجود تناقض درباره میزان تولید طلای کشور است.
 
وجیه‌الله جعفری - معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که تولید طلای کشور هم‌اکنون سالانه بین دو تا 2.5 است، که تا پایان برنامه پنجم تولید طلای کشور باید به سالانه پنج تن برسد.
 
این در حالی است که معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی اواخر شهریور ماه امسال اعلام کرد که میزان تولید طلای ایران از مرز چهار تن گذشته است.
 
به گفته وی هم‌اکنون اکتشافات طلا در بیشتر استانهای کشور از جمله آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمان، خراسان رضوی و جنوبی، اصفهان، یزد، مرکزی، قم و همدان در دست اجراست و حجم ذخایر قطعی و احتمالی طلای کشور نیز بالغ بر 320 تن می‌شود.
 
نکته جالب اینجاست که رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر نظر متفاوتی با این دو مقام دولتی داشته و تولید طلای کشور را چیزی بین یک تا 1.2 تن می‌داند.
 
به گفته محمد کشتی‌آرای، استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی چهار قطب تولید طلای کشور محسوب می‌شوند. همچنین پیش‌بینی شده در استانهایی که دارای منابع مالی و حمایتهای دولتی مطلوب هستند، شهرک طلا ایجاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس