به گزارش مشرق ، علی جعفر آبادی مسئول روابط عمومی موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در گفتوگو با فارس، در خصوص انتشار اخباری مبنی بر احتمال حضور امام موسی صدر در زندانهای مخفی قذافی در آفریقا از جمله ساحل عاج گفت: این موضوع را تا وقتی اخبار دقیق و موثق نداشته باشیم نه میتوان رد کرد و نه قابل تایید است؛ اما میتواند امکان داشته باشد چرا که قذافی در این قاره زندان و کاخهای زیادی داشته است.
وی یادآور شد: نکته مهم این است که انتشار این گونه اخبار نباید باعث شود قذافی و دستگاه حاکم لیبی در زمان قذافی بتوانند با این بهانه از پاسخگویی شانه خالی کنند. بر اساس اسناد موجود و نیز احکام قضایی صادر شده، امام صدر لیبی را به مقصد هیچ کشوری ترک نکرده و آخرین بار در لیبی دیده شده است و به همین علت است که بازماندگان حکومت قذافی باید پاسخگو باشند.
جعفر آبادی در خصوص کسب اخبار و اطلاعات از باقیماندگان رژیم قذافی با اشاره به اینکه عبدالله السنوسی رئیس دستگاه اطلاعاتی قذافی حاضر به هیچگونه همکاری با کمیته پیگیری وضعیت امام موسی صدر نشد و خبرهایی که از قول وی منتشر میشود همگی کذب محض است، اظهار داشت: سیف الاسلام قذافی نیز با توجه به اینکه در آن ایام کوچک بوده، به طور طبیعی اطلاع دقیقی از موضوع ندارد.
مسئول روابط عمومی موسسه فرهنگی امام صدر ادامه داد: با توجه به اینکه سیف الاسلام چند بار پیشنهاد داد تا این پرونده را با پرداخت پول به مصالحه کشانده و مختومه کند، باید به طور کامل بازجویی شود، شاید از برخی جریانات مطلع باشد.
جعفر آبادی با اشاره به همکاری خوب دولت انتقالی با کمیته پیگیری امام موسی صدر اظهار داشت: مسئله امام صدر به دلیل آنکه بین سه دولت ایران، لبنان و لیبی در جریان است، به کندی پیش میرود. لیبی در حال حاضر شرایط پس از انقلاب را تجربه میکند و مشکلات زیادی را پیش رو دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که سفیر ایران در لیبی چه فعالیتهایی را برای پیگیری موضوع داشته است، گفت: در اولین سفر آقای اکبری به لیبی، خانواده امام صدر به لیبی، با ایشان همراه بوده و وی را به طور کامل در جریان امور قرار دادهاند.
مسئول روابط عمومی موسسه فرهنگی امام صدر یادآور شد: زمانی که قذافی زنده بود، موضوع از طریق مجامع حقوقی بینالمللی پیگیری شده و حکم جلب وی در لبنان نیز صادر شد که در پی آن قذافی از سفر به این کشور امتناع میورزید، اما با کشته شدن وی، پی گیریها به صورت جلسات حضوری مکرر با مقامات لیبیایی دنبال میشود. آنها با کمیته پیگیری همکاری بسیار خوبی دارند که امیدواریم تداوم یابد.
جعفر آبادی در پاسخ به این سوال که هدف از سفر اخیر گروهی از مقامات لبنان به لیبی چیست، گفت: با توجه به دغدغههای گوناگون دولت انتقالی و فراز و نشیبهایی که در پیگیری آزادی امام صدر وجود داشته و برای جلوگیری از از دست رفتن زمان، گروهی از لبنان برای نهایی کردن نقشه راه آزادی امام موسی صدر به لیبی رفتهاند تا بر اساس آن همه افراد صاحب مسئولیت ملزم به انجام وظایف خود در چارچوب زمانی مشخص باشند.
مسئول روابط عمومی موسسه فرهنگی امام صدر گفت: گروهی از مقامات لبنان برای نهایی کردن نقشه راه آزادی ایشان به لیبی رفتهاند.