با اینکه این سبزی خواص بسیار زیادی دارد اما کمتر کسی آن را می پسندد و بیشتر سعی می کنند از سبزی های دیگر و جایگزین به جای آن استفاده کنند. در این مطلب نگاهی داریم به مهمترین خواص این کوچولوی پرخاصیت :
مفید برای دیابتیها
فیبر موجود در بامیه به سرعت قند خون را بالا نمیبرد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک میکند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. موسیلاژ یک نوع فیبر موجود در بامیه است که از طریق متصل شدن با نمکهای صفراوی و اسیدهای چرب، موجب کاهش کلسترول و پروفایل لیپیدی خون میشود و برای بیماران قلبی و هایپرلیپیدمی توصیه میشود.
کاهش کلسترول خون
اثر بامیه در کاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است، زیرا مانند داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد.اسیدفولیک باعث کاهش هموسیستئین خون میشود. افزایش این ماده از طریق انسداد رگهای خونی، یکی از عوامل خطرساز ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی است.
خون سازی در بدن
بامیه می توان به بدن شما در تولید خون جدید کمک کند. ویتامین C نیز یکی از آنتیاکسیدانهای مهم است که کمبود آن میتواند باعث اختلال در جذب اسیدفولیک شود.در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماریهای قلبی میشود.
پیشگیری از یبوست
یکی از عوارض رژیمهای کاهش وزن ابتلا به یبوست است که مصرف بامیه هم مانع یبوست میشود و هم به روند کاهش وزن کمک میکند.بسیاری از متخصصان معتقدند که بیشتر بیماریها از روده آغاز میشوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماریهایی از قبیل: بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش میدهد.
مفید برای فشار خون بالا
مصرف بامیه به جهت داشتن پتاسیم و منیزیم در بیماران مبتلا به فشارخون بالا میتواند اثر کمککننده داشته باشد. همچنین میتواند برای پیشگیری از فشارخون بالای دوره بارداری و گرفتگی عضلات طی دوران بارداری مفید باشد.
پوکی استخوان و دفع سموم
کلسیم موجود در بامیه نیز میتواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.فیبر موجود در بامیه بر باکتریهای مفید روده موثر است.استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماریهای کلیه توصیه نمیشود. این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوقالعادهای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی میکند.
طرز تهیه حورشت بامیه:
پیاز را سرخ میکنیم، گوشت را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. بعد در قابلمه را گذاشته تا گوشت خودش خوب بپزد. در ظرف جداگانه بامیه ها را با روغن و آبلیمو یا قوره و رب تفت میدهیم ، بعد از اینکه گوشت پخت به مخلوط گوشتمان اضافه میکنیم . نمک آنرا اندازه کرده، نیم ساعت بعد خورشت شما جا افتاده و آماده است.
طرز تهیه خوراک بامیه:
موادلازم برای پنج نفر:
بامیه نیم کیلو
گوجه فرنگی خورد شده ۲۵۰ گرم
سیب زمینی نگینی شده ۱عدد
فلفل دلمه ای خورد شده ۱عدد
نمک، فلفل قرمز و ادویه جات به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم
مواد را آماده کنید، ته بامیه ها را به صورتی که سوراخ نشود بگیرید، بعد آنها را با آب و نمک به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و از یک صافی رد کنید و در یک ماهی تابه بدون روغن تفت دهید. سیب زمینی ها را با کمی روغن زیتون در یک قابلمه تفت دهید و سپس گوجه و فلفل دلمه ای ها را به آن اضافه کرده با یک لیوان آب به مدت ۱۵ دقیقه بپزید و سپس بامیه ها را نیزبیفزایید و بگذارید ۱۵ دقیقه ی دیگر با هم بپزند تا جا بیفتند، سپس با روغن زیتون میل نمایید.
نکته مهم
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود، ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.