وی با بیان اینکه تخلیه آب با پمپهای لجنکش در حال انجام است، گفت: تمامی دستگاههای مرتبط با مدیریت بحران مشغول انجام وظایف خود هستند و اگر امور این حوزه با همین سرعت دنبال شود، ظرف 24 ساعت آینده، 80 درصد کار به سرانجام میرسد.
به گفته معاون سازمان مدیریت بحران کشور، 50 واحد مسکونی در بهشهر در جریان سیل اخیر 100 درصد تخریب شده و 1600 واحد مسکونی هم بین 10 تا 50 درصد آسیب دیده است.
وی معتقد است که اگر رودخانههای بهشهر به موقع لایروبی شده بود، نیمی از آب به سادگی از مسیر رود عبور میکرد و این همه تلفات به دنبال نداشت.
اکبرپور یادآور شد: هزینه پیشگیری از وقوع سیل در بهشهر شاید یک صدم خسارتهای ناشی از حادثه اخیر باشد.
وی در ادامه، با بیان اینکه سیل در استانهای شمالی اغلب به دلایلی همچون ساختوساز در حریم رودخانه، کاهش عرض رودخانهها و عدم لایروبی به هنگام رخ میدهد، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی باید «طرح تعریض رودخانهها» توسط شهرداریهای شهرهای شمالی اجرا شود.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: شهرداریها به دلیل کمبود بودجه اقدام به اجرای طرحهای پیشگیری از جمله طرح تعریض رودخانهها نمیکنند. چراکه باید تعداد زیادی خانه مسکونی در حریم رودخانهها را تملک کند.
اکبرپور خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت بحران آمادگی دارد که 50 درصد هزینه پروژههای پیشگیری داخل شهرها را بپردازد و 50 درصد باقیمانده نیز باید از سوی شهرداریها تامین شود.