کد خبر 1620261
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱
مسعود رضایی

اینک مردم ایران باید تصمیم بگیرند که کدام نوع نگاه را می‌خواهند برای اداره امور کشور و حل و فصل مشکلات داخلی و خارجی آن برگزینند.

به گزارش مشرق، مسعود رضائی طی یادداشتی نوشت: اصلی‌ترین شعار دکتر پزشکیان، مذاکره برای رفع تحریم‌ها است. به تعبیر ایشان، مذاکره یعنی بده بستان، یعنی چیزی بدهیم و چیزی بگیریم. اما در کنار این تعبیر کلی، به یک نکته مهم دیگر هم باید توجه کرد: چه چیزی و چقدر بدهیم، چه چیزی و چقدر بگیریم؟

در دنیای حاضر، آن عامل اصلی که جواب این سؤال را مشخص می‌سازد میزان قدرت هر یک از طرفین مذاکره است. منظور از قدرت هم صرفاً قدرت نظامی نیست بلکه مجموعه‌ای از توانمندی‌های یک کشور، میزان قدرت آن کشور را مشخص می‌سازند. این در حالی است که دکتر پزشکیان در برنامه‌های تبلیغاتی خود در صداوسیما و بخصوص طی مناظره‌ها، حداکثر سیاه‌نمایی و ضعیف‌نمایی را در مورد کشور داشته است.

حال سؤال اینجاست که اگر ایشان رئیس جمهور شود، نگاه کسانی که آن طرف میز مذاکره نشسته‌اند به ایشان و هیأت اعزامی از سوی ایشان برای مذاکره چیست؟ معلوم است که آمریکایی‌های مغرور و متکبر، و دشمن خونی ملت ایران، هیچ اعتباری برای او و تیمش که کشور و ملت خود را در نهایت ضعف توصیف کرده‌اند، قائل نخواهد بود. بخصوص آن که آنها وعده و وعیده‌های بسیار پررنگی به مردم داده‌اند و راه نجات کشور را نیز در مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم‌ها دانسته‌اند.

از طرفی آنها بارها متذکر شده‌اند که ما چون به راه و رسم مذاکره کاملاً آگاهیم، بنابراین آلترناتیوهای گوناگونی را داریم و لذا اگر در مذاکرات به بن‌بستی از طرف مقابل برخوردیم، بلافاصله از آن آلترناتیوها برای گشودن راه استفاده خواهیم کرد.

پرواضح است که این آلترناتیوها در آن شرایط، چیزی جز عقب‌نشینی‌های پی در پی نخواهد بود و طرف‌های غربی و بخصوص آمریکا بخوبی از این واقعیت آگاهند. به این ترتیب اینگونه سیاه‌نمایی‌ها و منوط کردن راه‌حل مشکلات اقتصادی به مذاکرات و در نظر داشتن آلترناتیوهای متعدد، بدانجا خواهد انجامید که آمریکا و شرکای غربی او با توجه به خوی استکباری و زورگویی و دشمنی با ملت ایران، بعد از ستاندن امتیازات فراوان از تیم مذاکره کننده دکتر پزشکیان، امتیازی به آنها ندهند و قراردادی استعماری را بر ما تحمیل کنند.

در سوی دیگر دکتر جلیلی، ایران را کشوری قدرتمند و صاحب توانمندی‌های فراوان در زمینه‌های گوناگون می‌داند و معتقد است راهکار اصلی ما برای برون‌رفت از فشارهای تحریمی، بهره‌گیری از تمامی امکانات داخلی و فرصت‌های خارجی و بین‌المللی برای خنثی سازی این تحریم‌ها است و این کار بخصوص با توجه به تجربه سه ساله گذشته، صدالبته شدنی و ممکن است. در کنار این راهکار اصلی، البته باب مذاکره با آمریکا و اروپا برای رفع تحریم‌ها نیز باز است و باید در این مسیر نیز حرکت کرد.

اما این حرکت نه از موضع ضعف و التماس و خواهش و تمنا، بلکه باید از موضع قدرت برای استیفای حقوق حقه ملت بزرگ ایران باشد. در این صورت، هنگامی که تیم مذاکره کننده آقای جلیلی روبروی طرف‌های غربی قرار می‌گیرد، نگاه آنها به این تیم، تحقیرآمیز نیست.

آنها این تیم را دارای اعتماد به نفس و نماینده کشور و دولتی قدرتمند و استوار می‌دانند که در حال تلاش برای افزایش این قدرت با بهره‌گیری از امکانات و فرصت‌های داخلی و خارجی است و تنها راه گشایش در وضعیت اقتصادی کشور را مذاکره به هر قیمت و با در نظر داشتن آلترناتیوهای متعدد و ذلیلانه نمی‌داند.

اینک مردم ایران باید تصمیم بگیرند که کدام نوع نگاه را می‌خواهند برای اداره امور کشور و حل و فصل مشکلات داخلی و خارجی آن برگزینند. نگاهی که مذاکره با آمریکا و شرکایش را راه‌حل اصلی خود برای رفع مشکلات می‌داند، یا نگاهی که در اندیشه توانمندسازی کشور با بهره‌گیری از امکانات و فرصت‌های داخلی و بین‌المللی است تا با دستی پر و اراده‌ای مستحکم، بدون در نظر داشتن آلترناتیوهای خفت‌بار، از حقوق ملت بزرگ و مقتدر ایران در عرصه‌های بین‌المللی دفاع کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 10
  • غیر قابل انتشار: 3
  • FR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
    0 0
    آقای جلیلی صدای طبقات پایین جامعه, و زحمتکشان و کسانی است که با جان و دل به ایران سرفراز اعتقاد قلبی دارند . کسانی که تا پای جان برای دفاع ایران مستقل و سرفراز ایستاده و پیشرفت ایران را در توانایی تمام ایرانیان میدانند هرگز به خاطر برجام و مذاکره با امریکا پای صندوق رای نروید که برجام یک فریب بزرگ بود و امریکا هرگز تحریم ها را بر نخواهد داشت مردم فریبی بعضی ها در مناظر ات و در تبلیغات در باره برجام و گفتگوی برجامی خواب و خیالی بیش نیست
  • باغبان پیر FR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
    0 0
    مناظرات تابلوی دو تصویر بود یک طرف آقای جلیل : متین, با ادب, معتقد به توانایی ایرانیان برای حل مشکلاتب ود و برنامه ارائه میکرد در طرف مقابل آقای پزشکان : شعاری صحبت میکرد, برنامه ای برای ارائه نداشت, جای مناظره سیاسی و سخنرانی دینی را اشتباه گرفته بود, در مناظره آخر هم جایگاه کاندیدای خود برای ریاست جمهوری را حفظ نکرد . با بکارگیری واژه های مثل "بگو", "تو" و غیره مثل افراد سر کوچه صحبت کرد
  • عبدالله مومن IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
    0 0
    شیطان بزرگ برای نظریه نمی شود. نمی توانیم. بده بره دولت سوم روحانی. به اندازه باد معده ای هم ارزش قائل نیست !!!
  • تقابل عدالت و لجبازی IR ۰۵:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
    3 0
    رقابت جلیلی و پزشکیان ، تقابل عدالت و لجبازی است . . . وگرنه سالهاست مردم از انواع فساد و اختلاس ، تفکرات سرمایه داری غیرانسانی و تاراج کشور توسط باند کارگزاران از زمان دولت هاشمی، منزجر و متنفرند ... از سوی دیگر بعضی اشتباهات مسنولان ، تورم ، قضیه برخورد با بی حجابی و اختلاف طبقاتی ، بخشی از مردم را در وضعیت لجبازی قرار داده است . و جالب اینکه برخی ، ابراز مخالفت و لجبازی خود را در رای به پزشکیان جستجو میکنند ... اما مساله اصلی و ظریف اینکه اساسا تفکرات سرمایه داری کارگزاران ( حامیان اصلی پزشکیان ) و تاراج صنایع و معادن توسط آنها ، خود عامل مهم پایه گذاری اختلاف طبقاتی و تورم و نارضایتی جامعه است . ... تفکرات غیرانسانی و سرمایه داری کارگزاران یعنی فشار بیشتر به قشر متوشط و ضعیف ...
  • وطن پرستی واقعی .. IR ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
    2 1
    سعید لیلاز ، اقتصاددان مشهور اصلاح طلب : : دولت رییسی در حوزه اقتصاد موفق بود اما اصلاح طلبان بی انصافی میکنند . ۱۲ تیر ۱۴۰۳ ...... انسانهای منصف و حقگو همیشه قابل احترام هستند ....
  • IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۴
    0 1
    امیدواریم شورای نگهبان در انتخابات های بعدی دقت کند تا مجبور نباشیم از طرفی شاهد تایید صلاحیت و از سویی تشویق مردم به عدم انتخاب نامزد خاصی باشیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس