به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر ،سعيد مهذب ترابي، تدوين اين سند را بر اساس تکاليف و راهبردها و هدف گذاري هاي صنعت برق در دولت دهم دانست و افزود : اين سند در مدت دو ماه و با هدف گذاري سال هاي 89 تا 91 (سه سال) و براي نخستين بار در کشور تعريف شده است.
مهذب ترابي ؛ پايين بودن بهاي برق، فرسودگي تجهيزات و فناوري هاي قديمي، افزايش جمعيت و شهرنشيني، تغيير الگوي مصرف، افزايش مصرف انرژي بخش هاي صنعت و خدمات را از دلايل افزايش مصرف انرژي در کشور دانست. وي با بيان شاخص مصرف برق در بخش هاي مختلف، تصريح کرد: بر اساس اين سند سرانه مصرف حال حاضر بخش هاي خانگي، صنعتي، کشاورزي و عمومي به ترتيب با کاهش 10 درصدي مواجه خواهد شد.
مديرعامل سازمان بهره وري انرژي ايران (سابا) همچنين افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي اين سند بايد در سه سال آينده نزديک به 51 ميليارد کيلووات ساعت صرفه جويي در بخش هاي مختلف صورت گيرد. مهذب ترابي بيشترين مصرف انرژي در بخش خانگي را مربوط به لوازم برقي ذکر کرد و گفت : لوازم برقي حدود 70 درصد و بقيه مصرف انرژي مربوط به بخش روشنايي است.
مهذب ترابي ادامه داد: در ميان لوازم برقي خانگي يخچال و فريزر به ميزان 27 درصد بالاترين مصرف برق را به خود اختصاص مي دهد و کولرهاي گازي و آبي در جايگاه هاي بعدي قرار دارند.
وي بر اصلاح نگرش و دقت در استفاده از لوازم برقي داراي برچسب انرژي A و B تاکيد کرد.
مدير عامل شرکت سابا همچنين برنامه ريزي براي حذف ورود کالاهاي با رتبه انرژي کمتر از A، حذف توليد کالاهاي با رتبه انرژي کمتر از A و B، حذف واردات و توليد و توزيع لامپ هاي التهابي بيشتر از 60 وات را از ابتداي سال 1391 از اولويت هاي اين سند براي بخش خانگي ذکر کرد.
مهذب ترابي در بخش ديگري از سخنان خود به مصرف بسيار بالاي الکتروموتورها در بخش صنعت کشور اشاره کرد و گفت: افزايش بازده الکتروموتورها به ميزان سه تا 20 درصد از اولويت هاي اين سند براي رسيدن به کاهش 10 درصدي انرژي است.
وي اضافه کرد: در صورت اجراي اين برنامه مي توان 400 ميليون کيلووات ساعت در سال صرفه جويي انرژي در بخش صنعت را انتظار داشت.
مديرعامل سازمان بهره وري انرژي از تدوين سند اصلاح الگوي مصرف برق در کشور خبر داد و گفت : اين سند شامل 29 فصل است.<BR>