به گزارش مشرق، «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین گفت حمله موشکی روسیه به یک دکل فرستنده امواج تلویزیونی در خارکیف، بخشی از تلاشهای کرملین برای ایجاد «رعب و وحشت» در دومین استان بزرگ کییف بود که در هفتههای اخیر، مورد حملات مکرر قرار گرفته است.
زلنسکی شامگاه دوشنبه گفت این حمله قصد داشت «کل شهر به چشم خود ترس و وحشت را ببینند و ارتباط و دسترسی خارکیف به اطلاعات را محدود کند.»
خارکیف، استانی در شمال شرق اوکراین در برگیرنده هزار کیلومتر از خط مقدم جبهههایی است که نظامیان اوکراین و روسیه بیش از از دو سال است که در آن درگیر جنگ هستند. خط مقدم در میان جنگی فرسایشی که تمرکز آن بیشتر بر استفاده از توپخانه، پهپادها و خندقها است، تغییرات کمی داشته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، روسیه از اواخر مارس، فشارها بر خارکیف را افزایش داده است و به نظر میرسد که هدف آن استفاده کردن از فرصت کمبود سامانههای دفاع هوایی اوکراین به نفع خود است. به شبکه برق محلی و محلهها هم خسارت وارد شده است.
روز دوشنبه، یک موشک «خا-۵۹» (Kh-۵۹) روسیه به دکل ۲۵۰ متری مخابرهکننده امواج تلویزیونی خارکیف حمله و آن را دو نیم کرد. این حمله منجر به متوقف شدن مخابره امواج شد.
اندیشکده مطالعات جنگ در واشنگتن میگوید، «کرملین در حال انجام دادن عملیاتهای هماهنگ هوایی و اطلاعاتی برای ویران کردن خارکیف، متقاعد کردن اوکراینیها به فرار و آواره کردن میلیونها اوکراینی در داخل، پیش از آغاز حمله احتمالی زمینی روسیه علیه این استان یا جاهای دیگر اوکراین است.»
این اندیشکده همچنین مطرح کرد که رسیدن کمکهای نظامی مورد انتظار به اوکراین از سوی آمریکا و دیگر شرکای غربی آن به اوکراین در هفتههای آتی، روسیه را ترغیب کرده است که حملات خود را پیش از رسیدن این کمکها گسترش دهد.
به گفته این اندیشکده، تصرف خارکیف چالش قابلتوجهی برای نیروهای کرملین خواهد بود.
سنای آمریکا قرار است، امروز (سهشنبه) درباره لایحه ۶۱ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان این کشور برای کمک به اوکراین رایگیری کند. زلنسکی گفته است که «جو بایدن» رییس جمهور آمریکا به او اطمینان داده است که این کمکها شامل توانمندیهای موشکی دوربرد و مهمات توپخانه میشود.
زلنسکی گفت: چهار اولویت مهم وجود دارد؛ دفاع هوایی، توپخانه مدرن، ظرفیت دوربرد و اطمینان یافتن از اینکه کمکهای آمریکا در اسرع وقت برسد.
اما اخبار چندان خوشایندی برای اوکراین از کمکهای نظامی اتحادیه اروپا به گوش نمیرسد. کشورهای اتحادیه اروپا سامانههای دفاع هوایی پاتریوت دارند و روز دوشنبه در نشست وزرای امور خارجه و دفاع اتحادیه اروپا هیچ نشانهای از تمایل آنها به عرضه این تسلیحات به اوکراین وجود نداشت که حداقل به هفت سامانه موشکی نیاز دارد.