به گزارش مشرق، کانال تلگرامی نواصولگرا با اشاره به موضوع شفافیت نوشت:
شفافیت یکی از موضوعات بسیار مهم در عرصه حکمرانی مطلوب است. امری که باید در فرایندی معقول، بسط یابد و ساختارهای مختلف را شامل شود. این یکی از دستورکارهای مهم برای مجلس یازدهم از آغازین روزهای بر سر کار آمدن بوده است. البته کسانی که با مجلس آشنا باشند، میدانند که فرایندهای مربوط به طرحها طولانی و زمانبر است. اولین امضای طرح شفافیت را قالیباف انجام داد تا شخصا پیگیر آن در فرایند مجلس باشد. جلسات متعدد با نمایندگان، مرکز پژوهشها، متخصصین حوزه حکمرانی پارلمانی و... با حضور شخص او برگزار شد تا موضوع به نتیجه برسد.
چون شفافیت آرا نمایندگان موضوعی داخلی در مجلس بود، باید دو سوم آرای نمایندگان را کسب میکرد تا تصویب شود. یعنی فرایندی بسیار دشوارتر از دیگر طرحها که صرفا پنجاه درصد به علاوه یک دارند، داشت. اما متاسفانه فقط یک رای کم آورد. یعنی بیش از ۶۵ درصد نمایندگان به آن رای مثبت داده بودند اما به دو سوم نرسید. طبق آییننامه داخلی مجلس، امکان به رای گذاشتن دوباره آن طرح تا شش ماه وجود نداشت.
قالیباف به جای کنار گذاشتن موضوع، آن را در قالبی دیگر مطرح کرد. شفافیت قوای سهگانه، کاری بزرگتر برای شفافیت در حکمرانی کشور بود که نیاز به دو سوم آرا نداشت اما کاری که طرح قبلی قرار بود انجام دهد، را انجام میداد. این طرح بزرگ و اساسی برای کشور در مجلس در خرداد ۱۴۰۱ تصویب شد. اما شورای نگهبان ایراداتی به آن گرفت که عموما رفع گردید. یک موضوع که مربوط به مجمع تشخیص مصلحت بود باقی ماند که به همان علت طرح به مجمع رفت. مجمع هم برای بیش از یک سال و هفت ماه، آن را معطل نمود.
در اینجا هم تلاشها برای شفاف کردن آرای نمایندگان متوقف نشد. درحالیکه مجمع به وظیفه خود در رد یا تایید این قانون عمل نمیکرد، مجلس خودش را به صورت داوطلبانه شفاف کرد. قالیباف با راهاندازی سامانهی شفافیت، آرای خود را در پایان سال ۱۴۰۱ شفاف کرد. حدود ۲۲۰ نماینده یعنی اکثریت مطلق نمایندگان، آرای خود را به صورت داوطلبانه شفاف نمودند. در این حین، مجمع هم به صورت جدی پیگیری شد تا بند مربوطه را رد یا تایید کند و در نهایت، کلیت قانون به ویژه بخش مربوط به مجلس، تصویب نهایی شده و تبدیل به قانون قطعی شود. فرایندی که در حال اجرا است و به زودی به نتیجه میرسد.
این توضیحات نشان از آن دارد که مجلس یازدهم، موضوع شفافیت را سرلوحهی کار خود قرار داده و تمام تلاشش را برای اجرای حداکثری آن به کار بسته است. متاسفانه درحالیکه برخی افراد تخریب کننده، قبلا ادعا کرده بودند در این پیگیری نقش اساسی داشتهاند، حالا بر طبل ناآگاهی بخشی از مردم کوبیده و از لزوم شفافیت سخن میگویند. سوال اینجاست که اگر شفافیت تصویب نشده، پس چرا آن زمان خودتان را مسئول پیگیری آن معرفی کرده بودید؟ ضمنا چرا همین موارد را به افراد تکراری که از آنها حمایت کرده و کارشان توهین و تهمت است، نمیگویند و این مظلومین فکری را در جهالت نگه میدارند؟ بازی سیاسی آقایان به انتهای مسیر شگرف جهل آفرینی منتهی شده و احتمالا، تاریکی را برای همان سردمداران به ارمغان خواهد آورد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.