کد خبر 15553
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۳

يک استاد دانشگاه گفت:‌ بايد کتاب توسط هر ناشري به سهولت در اختيار علاقمندان قرار گيرد و وزارت ارشاد بايد مقابل مافياي توزيع بايستد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس هيجدهمين همايش و جشن کتابخانه‌هاي عمومي و مطالعه مفيد صبح امروز با حضور محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور، سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، منصور واعظي دبيرکل نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور در سالن‌ همايش‌هاي صدا و سيما برگزار شد.
محمد رجبي استاد دانشگاه در اين نشست گفت: افتخار بزرگ ما مسلمانان آن است که معجزه پيامبر ما کتاب است، معجزه رسول خدا در برابر معجزات پيامبران ديگري چون حضرت عيسي و موسي «عليهم‌السلام».
وي ادامه داد: کتاب معجزه پيامبر اسلام است اما کتاب در برابر معجزات پيامبران گذشته چه شأني دارد که بزرگ‌ترين معجزه براي آخرين پيامبر شمرده مي‌شود.
به گفته وي اگر مسيح مرده را زنده مي‌کرد کتاب جهان و تاريخي را زنده مي‌کند؛ پيامبر رحمت‌للعالمين است رحمتي براي همه جهانيان و به قول حافظ خلل‌پذير بود، هر بنا که مي‌بيني/ مگر بناي محبت که خالي از خلل است.
اين استاد دانشگاه در ادامه يادآور شد: کتاب بزرگ‌ترين معجزه پيامبر اکرم است و عجيب آنکه اولين آيات نازل شده اشاره به قلم دارد يعني آنچه که کتاب آن را پديد مي‌آورد. شأن قلم به حدي بالا است که خداوند از نوشتن به عنوان موهبت ياد مي‌کند.
وي در ادامه اظهار داشت: در سوره قلم سوگند خداوند متعال را به قلم شاهديم؛ ما همه به خداوند سوگند مي‌خوريم اما خداوند به قلم ياد مي‌کند.
رجبي در ادامه با اشاره به اينکه سه نوع زبان داريم، ابراز داشت: يک زبان شفاهي است، زبان اشاره و زبان مکتوب داريم چرا که انسان بدون زبان انسان نيست. با زبان متولد و با آن موجوديت مي‌يابد.
وي در ادامه گفت: زبان به معناي فکر کردن، انديشيدن و حرف زدن است و آنچه به عنوان زبان ياد مي‌شود نطق و سخن است که اگر از انسان نطق، شعور و تفکر را بگيرند انساني باقي نمي‌ماند زيرا ماهيت انسان زبانش است.
رجبي در ادامه عنوان کرد: انسان خود را در زبان و کلام ظاهر مي‌کند به اين دليل در قرآن مفهوم کلمه شأن بالايي دارد.
وي افزود: قرآن خود را معياري براي هر کتاب، ‌جامعه و مسلماني معرفي کرده است چرا که بايد کتاب داراي توازن و تعادل باشد بر اين اساس قرآن در جايي خود را به عنوان کتاب حق معرفي مي‌کند و مي‌گويد اين کتاب جاي حقيقت است.
وي با اشاره به ويژگي کتاب، بيان کرد: کتاب بايد انسان را به آنچه که نمي‌داند آگاه کند و اين مسئله از ديگر ويژگي‌هاي قرآن مبين بودن است.
وي در ادامه با اشاره به شأن کتابخانه‌هاي عمومي اشاره کرد و گفت: شأن کتابخانه‌هاي عمومي بالا است چرا که بايد به کتاب‌خوان شدن مردم کمک کند از اين رو بسيار وظيفه خطيري دارد.
اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به کتاب تصريح کرد: خوشبختانه در کشوري زندگي مي‌کنيم که مسئولين درجه اول يا علماي علوم حوزوي يا دانشگاهي و يا صاحب تاليفات هستند اما چرا شأن کتاب در جايگاهي که بايد نيست؟!
وي در خاتمه با اشاره ايجاد شبکه راديويي کتاب، اظهار داشت: بايد کتاب توسط هر ناشري به سهولت در اختيار علاقمندان قرار گيرد و وزارت ارشاد بايد مقابل مافياي توزيع بايستد. اي کاش شبکه راديويي کتاب ايجاد شود و در آن کتاب‌هاي جديد در هر حوزه‌اي به مخاطبان معرفي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس