کد خبر 154748
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۰

دولت رجب طيب اردوغان مهمترين حامي و در عين حال مهمترين مداخله‌گر در اوضاع داخلي سوريه است و عمده سلاح‌هاي مورد استفاده شورشيان يا توسط اين كشور تامين مي‌شود يا اينكه از مرزهاي مشترك به داخل سوريه قاچاق مي‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از «ايران‌آباد»، تركيه در طول 18 ماه گذشته به عنوان مهمترين تامين كننده نيازهاي شورشيان، طيف وسيعي از امكانات را براي آنها ارسال كرده است، اما به مرور مشخص شد كه بسياري از اين كمك‌ها به جاي آنكه به دست شورشيان برسد، به دست مخالفان كُرد تركيه رسيده كه در آخرين مورد آن، موشك‌هاي دوش پرتاب نيز قابل مشاهده هستند.

به گزارش منابع ترك، آنها پس از شروع درگيري‌ها در حلب هر چند صدها تن انواع و اقسام سلاح براي شورشيان فرستادند تا آنها را براي يك نبرد دستكم شش ماهه در اين شهر از هر نظر آماده نگه دارند، اما شدت درگيري‌ها در اين شهر به گونه‌اي است كه تاكنون بسياري از مهمات ارسالي مصرف شده و ارتش سوريه نيز موفق به كشف و ضبط مقداري از اين تسليحات شده است.
 

درخواست كمك شورشيان براي دريافت مهمات – در نبردهاي صلاح‌الدين شورشيان بيشتر مهمات خود را مصرف كردند – باعث شد تا تركيه در دو هفته اخير شش محموله سلاح را براي شورشيان ارسال كند اما اين محموله‌ها هيچ كدام به دست آنها نرسيده است.

 
گفته مي‌شود اين محموله‌ها دستكم 150 تن بوده‌اند و به جز يك كلاشنيكوف، بقيه مهمات‌هاي ارسالي تقريباً گم شده و تلاش براي يافتن ردي از آنها تاكنون راه به جايي نبرده است. منابع مطلع سوري اما مي‌گويند سازمان اطلاعات اين كشور در اقدامي حساب شده، وارد خط انتقال سلاح از تركيه به سمت حلب و مناطق اطراف آن شد و توانسته است مسير اين شش محموله را تقريباً تغيير داده و آن را در اختيار بگيرد.
 

كشتي انتصار حامل 400 تن سلاح براي شورشيان سوريه. قيمت اين محموله بيش از 250 ميليون دلار ارزيابي مي شود

 
انتشار اين اخبار به شدت ترك‌ها را نگران كرده است، چرا كه اين مهمات متعلق به سوريه نبوده و استفاده از اين تسليحات در هر نقطه‌اي مي‌تواند تبعات بسياري براي آنكارا داشته باشد، به خصوص اگر اين سلاح‌ها به دست شورشيان كُرد اين كشور بيفتد، هيچ كشور و نهادي نمي‌تواند به دمشق در اين مورد خرده بگيرد.


دستيابي به اين شش محموله سلاح توسط نيروهاي امنيتي سوريه باعث بروز اختلافات شديدي ميان شورشيان شده است. آنها تا پيش از اين بر سر اينكه اين سلاح‌ها بايد در اختيار كدام يك از گروه‌هاي شورشي – ارتش آزاد، جبهه توحيد وابسته به اخوان و يا جبهه النصره وابسته به القاعده – قرار بگيرد با هم به شدت درگير بودند، اما پس از ماجراي اخير دنبال ستون پنجم دولت در ميان خود هستند چرا كه به اين نتيجه رسيده‌اند تنها يك عنصر نفوذي مي‌تواند چنين كاري را انجام دهد.


بي‌اعتمادي شديدي كه اين روزها ميان شورشيان برقرار است ناشي از همين تحولات مي‌باشد. گفته مي‌شود در حلب شورشيان در چند مورد با هم درگير شده‌اند و ارتش سوريه تنها نظاره‌گر اين درگيري‌ها بوده است.

 

طي روزهاي اخير ارتش تركيه با يك لشكركشي هفت هزاري نفري مركب از نيروهاي نخبه ارتش و ژاندارمري، تلاش دارد تا در استان حكاري و كوه‌هاي قنديل شورشيان پ.ك.ك را سركوب كند، اما اين امكان وجود دارد كه در اين عمليات بالگردهاي ارتش تركيه توسط موشك‌هاي سام 7 سرنگون شوند، چرا كه يكي از محموله‌هايي كه به دست سوري‌هاي افتاده، شامل تعدادي موشك سام7 به همراه لانچرهاي شليك كننده است و ترك‌ها احتمال مي‌دهند سوري‌ها به تلافي مداخله‌هاي تركيه در امور داخلي خود و مسلح كردن شورشيان آن را در اختيار پ.ك.ك قرار دهد.
 

اين نگراني اين روزها نه تنها دامن سازمان امنيت تركيه به عنوان عامل واردات چنين سلاحي را گرفته است، بلكه دولت اردوغان را هم به شدت نگران ساخته است. منابع داخلي در تركيه مي‌گويند احزاب مخالف تنها منتظر سرنگون شدن يك بالگرد ارتش يا نيروهاي ژاندارمري توسط شورشيان كُرد هستند تا فشار مضاعفي را بر حزب حاكم وارد كنند.


چند روز پيش فاش شد كه يك كشتي حامل 400 تن سلاح از ليبي راهي تركيه شده و در بندر اسكندرون محموله خود را تخليه كرده است. در اين كشتي علاوه بر تعداد زيادي موشك آر.پي.جي، چندين فروند موشك سام7 دوش پرتاب نيز وجود داشته است كه همه آنها قرار بوده وارد سوريه شود.
 

«ايران‌آباد» پيش از اين در گزارشي از معادله استينگر در برابر سام نوشته بود، اما امروز مشخص شده كه ترك‌ها حاضر نيستند كه موشك‌هاي استينگر را در اختيار شورشيان سوري قرار دهند و به موشك‌هاي سام7 وارد شده از ليبي بسنده كرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس