کد خبر 15470
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۲

يک متخصص علوم رفتاري گفت: سرقت کابل به دليل افزايش بيکاري و اعتياد در ميان جوانان معتاد به مواد مخدر و روانگردان نسبت به سال گذشته 2.5 برابر افزايش يافته است.

به گزارش مشرق دکتر مجيد ابهري در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اينکه دو دليل اصلي اقدام سارقان براي سرقت کابلها اعتياد و بيکاري است تاکيد کرد: حدود 90 درصد از اين سارقان معتاد به مواد روان گردان صنعتي هستند و به همين علت از عواقب کار خود مطلع نيستند و به ريسک خطرات ناشي از آن فکر نمي کنند.
مشاور کميسيون اجتماعي مجلس در ادامه اظهار داشت: در ميان انواع ناهنجاريهاي رفتاري و بزهکاريها برخي از جرايم به دليل ويژگيهاي جرم و نتايج حاصل از آن بسيار قابل توجه است.
ابهري با اشاره به بالا بودن ريسک موفقيت يا شکست خطر مرگ در حين اجراي اهداف بزهکارانه اظهار داشت: زيانها و عوارض سرقت بر زندگي ديگران اين نوع از ناهنجاريهاي اجتماعي را بسيار قابل ملاحظه مي کند به طوري که سرقت کابل اعم از اينکه در زمينه انتقال برق باشد يا تلفن و يا ساير کاربريهاي فني از نظر آسيبهاي فوري بايد مورد مطالعه قرار گيرد.
وي اضافه کرد: بارها سارق در حين قطع کابل دچار برق گرفتگي شده و بلافاصله جان خود را از دست داده يا به خاطر سقوط از ستونهاي انتقال اين کابلها دچار شکستگي ستون فقرات و نقص عضو دائمي شده که عوارض اين گونه مرگها و بيماريها براي خود فرد و خانواده اش موجب مشکلات فراواني شده است.
ابهري به نقش مالخرها در اين نوع سرقتها اشاره کرد و افزود: در اين ميان مالخرها يعني کسانيکه غراضه هاي مس و فلزات کابلي را خريداري مي کنند بايد شديدا مجازات شوند تا تقاضا براي گسترش اين سرقت از بين برود.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: اطلاع رساني از طريق رسانه هاي جمعي در مورد خطرات اين جرائم و عوارض بعد از آن در کوتاه مدت مي تواند از وقوع آن پيشگيري کند.
وي تاکيد کرد: تشديد مجازات عوامل سرقت به عنوان عاملين ايجاد نارضايتي و ايجاد اشکال در سيستمهاي خدمات رساني بيش از زندان مي تواند اين حرکت ناشايست را کاهش داده و متوقف کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس