* رامنی وعده از سلطه نظامی در جهان میدهد
در نشست امسال جمهوریخواهان و دموکراتها، توجه اندکی به سیاست خارجی شد. هر دو کاندیدا در سخنرانی خود، کرنش مختصری به خیال واهی و کهنه خودکفایی در انرژی کردند و قول معاملات تجاری را داند که موجب اشتغالزایی در آمریکا خواهد شد و برای مقابله با تهدیدات موجود در خاورمیانه متعهد شدند. رامنی وعده سلطه نظامی در جهان را داد. اوباما نیز اشاره کوتاهی به مسئله افغانستان و عراق کرد و به تلاشهای دولت خود برای سختگیری با چین اشاره کرد اما هیچ یک از نامزدها در مورد اینکه منافع ملی آمریکا با سرنوشت سایر کشورهای دنیا چه ارتباطی دارد، صحبتی به میان نیاوردند.
* بیشتر آمریکاییها، جنگ، مهاجرت و تروریسم را جزو مهمترین مسائل این کشور میدانند
البته هنگامیکه صحبت از امورخارجی باشد، نامزدهای ریاستجمهوری از کارهایی که انجام نمیدهند، اطلاع دارند. نظرسنجیهای مرکز «ایپسوس» نشان میدهد که نسبت آمریکاییهایی که جنگ، مهاجرت، تروریسم یا «سایر مسائل مربوط به امور خارجی» را به عنوان مهمترین مسائلی که آمریکا امروز با آن مواجه است، قلمداد میکنند، در ماه آگوست 2012، 4 درصد افزایش یافته است. این رقم در ژانویه 2010 کمتر از 14 درصد بود.
* اشتغال 9.7 میلیون نفر کارگر در صنعت صادرات آمریکا
برای مثال، هیچ یک از نامزدها به 9.7 میلیون کارگر آمریکایی که توسط صنعت صادرات استخدام شدهاند، اشارهای نکردند. طبق دادههای بانک جهانی، صادرات آمریکا (با قیمت ثابت دلار) از سال 1970 تا سال 2010، از 161 میلیارد دلار به 1531 میلیارد دلار-تقریبا 10 برابر افزایش- رسید. طبق برآورد وزارت بازرگانی آمریکا، با یک میلیارد دلار صادرات، میتوان از بیش از 5000 شغل در آمریکا حمایت کرد و در حال حاضر، صنعت صادرات آمریکا 2میلیون نفر بیشتر از تعدادی که در سال 2002 استخدام شده بودند، به کار گرفته است.
*800 میلیون دلار به قانون بهبود و سرمایهگذاری مجدد آمریکا اختصاص داده شده است
در مقایسه با برآوردهای اداره بودجه آمریکا، 800میلیون دلاری که به قانون بهبود و سرمایه گذاری مجدد آمریکا اختصاص داده شده است، امسال قادر است تنها از 0.2 تا 1.2 میلیون شغل حمایت کند. تمامی شغلهای مربوط به صنعت صادرات، به یک اقتصاد قدرتمند جهانی وابستهاند. البته در طول ده سال گذشته، صادرات آمریکا به 19 کشور به سرعت درحال رشد، حدود 5 برابر افزایش داشته و به 119 میلیارد دلار رسیده است. بنابراین، شنیدن اینکه نامزدهای ریاستجمهوری برای جلوگیری از جنگهای مالیاتی یا جلوگیری از بازگشت به رکود جهانی، درمورد مشارکت بینالمللی چه عقیدهای دارند، خالی از لطف نیست.
* رامنی و اوباما در مورد اقتصاد هر دو به یک اندازه سکوت کردهاند
رامنی و اوباما در مورد اقتصاد هر دو به یک اندازه سکوت کردهاند. طبق گفتههای یک اقتصاددان به نام «آرویند سابرمنین»، ادغام مالی در جهان، که به عنوان بدهی مالی جهان به تولید ناخالص داخلی کشورها ارزیابی میشود، در سال 1913 بین 20 تا 30 درصد بود؛ در حال حاضر، این مقدار تا 200 درصد افزایش یافته است. ایجاد انگیزه در مردم با بحث در مورد قراردادهای تنظیم کننده جهانی، برای مثال، در مورد نیازهای اساسی موسسات مالی، دشوار است. با این همه، بانک پرداختهای بینالمللی (جایی که چنین توافقاتی حاصل میشود)، بیشتر از همیشه به سلامت نظام مالی آمریکا اهمیت میدهد.
* در طول سخنرانیهای کنگره، هیچ اشارهای به سازمان ملل نشد
درواقع، نهادهای بینالمللی از هر طبقهای، بیش از گذشته به کیفیت زندگی در آمریکا اهمیت میدهند؛ از موافقت نامهها در مورد تغییرات آب و هوایی گرفته تا نظارت جهانی بر دارو، همکاری در زمینه دخایر ماهی و آگاهی مشترک در زمینه جرایم بینالمللی. حتی در طول سخنرانیهای کنگره نیز هیچ اشارهای به سازمان ملل نشد.(تنها به این خاطر که سازمان ملل بدون آنکه حتی مالک یک هلیکوپتر باشد، مطمئنا حتی در جنگ با یک گروه شبه نظامی در تگزاس نیز شکست میخورد، و این با امنیت ملی آمریکا همخوانی ندارد.)
* در سخنرانی های کنگره در خصوص امورخارجی ، از فرصتها و همکاریها سخنی به میان نیامد
درواقع، در سخنرانی های کنگره در خصوص امورخارجی، تاحدی به تهدیداتی که آمریکا با آن روبروست پرداخته شد و از فرصتها و همکاریها سخنی به میان نیامد. نامزدهای ریاستجمهوری به طور قطع، دورنمایی از جهان قرن بیستم را ارائه کردند که در آن آمریکا قادر بود از پس نگرانیهای خود در خصوص جهان برآید. دولت آمریکا به یک سوم از کشورهای دنیا بدهکار است و حدود 10 میلیون تقاضای شغلی به وجود آورده است؛ این کشور مسئول انتشار 82 درصد از کربن در سطح جهان است.
* آمریکا در باتلاق افغانستان فرو رفته
ضمنا علیرغم هزینههای نظامی که برای 41 درصد از مجموع کل جهان برآورد میشود، آمریکا در باتلاق افغانستان فرو رفته است و سعی دارد تا مخالفانی را که گوشهای از این کشور 35 میلیون نفر جمعیتی را اشغال کردهاند، مغلوب کند. با توجه به تمامی این عوامل، به نظر میرسد که احتمال رویکرد مشارکت بسیار بیشتر – وسودآورتر- اقدامات یک جانبه خواهد بود.
* آمریکا بیشتر از همیشه به دنیا نیاز دارد
با پایان یافتن جنگ سرد ممکن است این تصور به وجود آید که این کشور قادر است به تنهایی و با اطمینان بایستد اما کاهش تهدیدات نظامی، بیشتر از میزان افزایش مشکلات اقتصادی در جهان است. خبر خوب این است که آمریکا بیشتر از همیشه به دنیا نیاز دارد. و این قبل از اینکه نامزدهای ریاستجمهوری، دیدگاه خود را نسبت به چگونگی بهرهوری از دنیا، به رای دهندگان خود ارائه کنند، اتفاق افتاده است.