وقتی یکی از مقامات وزارت خارجه در رسانه ملی از این می‌گوید که ما از سه ماه قبل خبر داشته‌ایم که کانادا قصد دارد سفارت خود را تعطیل کند و آگاهان امر نیز از این خبر می‌دهند که سفارت کانادا عملاً نزدیک به سه ماه تعطیل بوده است؛ چرا باید در قبال تعطیلی این سفارتخانه اینگونه عمل می‌شد؟!

گروه سیاسی مشرق ــ دولت کانادا، بعنوان مستعمره کشور انگلیس، در هفته گذشته بصورت یکجانبه و در اقدامی ناگهانی، سفارت خود در جمهوری اسلامی ایران را تعطیل کرد و علت این اقدام را نیز تهدیدات ایران علیه رژیم صهیونیستی و نیز حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم سوریه خواند.

این اقدام مقامات اوتاوا با ارزیابی‌ها و تحلیل‌های مختلفی در سطح دنیا و حتی در داخل کشور کانادا مواجه شد. اما عمده توجه افکار عمومی جهان به سمت واکنش‌هایی است که از سوی چهره‌ها و سیاسیون ایرانی نسبت به این رخداد داده می‌شود.

این در حالی است که حافظه عمومی جهان رخدادهایی بسیار عمیق‌تر و به نوعی وسیع‌تر از این حادثه، نظیر ماجرای بیدادگاه میکونوس و قهر سفرای تمام کشورهای اروپایی از تهران را به یاد دارند که دست آخر نیز با التماس کشورهای اروپایی برای بازگشتشان به ایران؛ یک پیروزی بزرگ را برای جمهوری اسلامی در دهه 70 رقم زد.

*قدیری ابیانه: باید به موساد و اینتلیجنت سرویس تسلیت گفت!

محمدحسن قدیری ابیانه از مقامات سابق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره قطع روابط دیپلماتیک ایران و کانادا معتقد است که این اقدام در چارچوب طرح کانادا برای بستن سفارتخانه‌هایش در 25 کشور دنیا به دلیل بروز مشکلات شدید مالی در این کشور صورت گرفته است.

او در بخشی از یادداشتی که پیرامون همین موضوع در وبسایت شخصی خود منتشر کرده است، می‌نویسد: "سالها قبل نیز کانادا با استرالیا توافق کردند که برای کاهش هزینه ها، سفارتخانه های خود را در برخی کشورها تعطیل کرده و هر دو از مکان و پرسنل هم مشترکا استفاده کنند. وزیر خارجه استرالیا حدودا 20 سال قبل گفته بود که اگر وجود سفارتخانه های استرالیا در کشوری برای ما امتیاز مالی به دنبال نیاورد، وجودش لازم نیست."



سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک همچنین با اشاره به اینکه کانادا مستعمره انگلستان است و رئیس جمهور این کشور نیز در واقع،‌ فرمانداری است که ملکه الیزابت او را منصوب می‌کند، می‌نویسد: "هر چند بسته شدن سفارت کانادا در ایران و سفارت ایران در کانادا مشکلات عدیده ای برای ایرانیان مقیم کانادا و نیز خانواده هایشان برای رفت و آمد ایجاد می کند، لیکن بسته شدن سفارت کاناد را به فال نیک می گیریم."

قدیری ابیانه در بخش دیگری از یادداشت خود پیرامون تعطیلی سفارت کانادا در ایران، با بیان اینکه این سفارتخانه بویژه پس از تعطیلی سفارت انگلستان تبدیل به محلی برای جاسوسی علیه ایران اسلامی تبدیل شده بود، خاطرنشان می‌کند:   از این بابت باید یک تسلیت نیز نثار سازمان سیا و موساد و اینتلیجنت سرویس کنیم که یکی از پایگاه‌های جاسوسی‌شان در ایران تعطیل گردید. معتقدم دولت کانادا از این بابت مورد انتقاد آن سازمان ها قرار خواهد گرفت."

*وزارت خارجه با اینکه می‌دانست اما منفعلانه عمل کرد

احمد شوهانی، نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز چهره‌ای است که در ماجرای تعطیلی سفارت کانادا، با اینکه معتقد است اتفاق خاصی رخ نداده اما وزارت خارجه دولت دهم نیز در این زمینه منفعلانه عمل کرده است.

او در این زمینه به خبرنگار سیاسی مشرق می‌گوید: وقتی یکی از مقامات وزارت خارجه در رسانه ملی از این می‌گوید که ما از سه ماه قبل خبر داشته‌ایم که کانادا قصد دارد سفارت خود را تعطیل کند و آگاهان امر نیز از این خبر می‌دهند که سفارت کانادا عملاً نزدیک به سه ماه تعطیل بوده است؛ چرا باید در قبال تعطیلی این سفارتخانه اینگونه عمل می‌شد؟!

شوهانی می‌افزاید: مسئولان وزارت خارجه دست روی دست گذاشتند تا کانادا هدف از قبل تعیین شده خود را انجام داد. این اقدام معنایی غیر از انفعال ندارد.



عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح می‌کند: وقتی روابط کانادا با کشور ما نزدیک به صفر است و فضای عمومی پس از برگزاری اجلاس غیر متعهدها در تهران هم به نفع ماست چه دلیلی داشت که کانادا بتواند از فضایی که ایجاد کرد سوء استفاده کند.

*مسئولان وزارت خارجه در جلسات مجلس دست به توجیه کارهای خود می‌زنند

وی به حضور مقامات وزارت خارجه و شخص وزیر در مجلس هم اشاره می‌کند و می‌گوید: دلایل آنها برای اقدامات وزارت خارجه در این زمینه حاوی نکات خاصی نبود. ضمن اینکه در جلسات خصوصی کمیسیون هم فقط قضیه را توجیه کردند و مدعی شدند که برخی اخبار محرمانه است. این در حالی است که اولا بسیاری از اخباری که مسئولان محترم به آنها اشاره کردند از قبل در رسانه‌ها منتشر شده بود و ثانیا انتظار ما بعنوان نمایندگان مردم این است که مسئولان امر در این قبیل مسائل جدی‌تر صحبت کردند و پاسخ‌های صریحی با خود داشته باشند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید می‌کند: انتظار است اگر وزارت خارجه در موارد مشابه از اطلاعات خاصی پیرامون اقدامات آتی برخی کشورها برخوردار است، خود را یک قدم جلوتر از آنها نگه دارد و پیش‌بینی‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

*شاید عده دیگری هم باشند!

محمد کوثری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است.

او درباره تعطیل شدن سفارت کانادا در ایران، به ابعاد داخلی این مسئله در کشور کانادا اشاره می‌کند و به خبرنگار سیاسی مشرق می‌گوید: دولت کانادا مدتهاست که دچار مشکلات اقتصادی و اجتماعی شده و برای همین مسئله نیز طرح تعطیلی 25 سفارتخانه خود را برای کاهش هزینه‌ها در دستور کار داشت.



وی می‌افزاید: کشور کانادا همچنین درگیر مسئله جدایی‌طلبی‌ها در ایالت کبک شده است که البته استقلال طلبان به موفقیت‌هایی نیز در این زمینه دست یافته‌اند و این امر چالش‌هایی جدی را برای دولت کانادا بوجود آورده است. لذا آنها بحث تعطیلی سفارتشان در تهران را مطرح کردند تا بتوانند با استفاده از فضای بوجود آمده پس از برگزاری اجلاس غیر متعهدها در تهران دست به فرافکنی بزنند.

کوثری همچنین به مسئله مستعمره بودن کانادا برای انگلستان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: آنها مجبورند هرچه را که دولت انگلیس به آنها دیکته می‌کند انجام بدهند و انگلیسی‌ها نیز از این قبیل اقدامات علیه کشور ما انجام می‌دهند تا شاید بتوانند شکستی را که در عرصه جنگ دیپلماتیک متحمل شده‌اند جبران کنند.

*کانادا به التماس خواهد افتاد

این چهره سیاسی کشورمان تصریح می‌کند: دست انگلیس و کانادا برای همه رو شده است و قطعاً متضرر اصلی در این ماجرا کانادا خواهد بود و این، کانادا است که در آینده برای بازگشت به ایران به التماس خواهد افتاد. این در حالی است که ما در گذشته تجربیاتی مثل "میکونوس" را هم داشته‌ایم که سفرای کشورهای اروپایی در آن ماجرا مجبور شدند با التماس به ایران بازگردند.

وی همچنین با بیان اینکه احتمال دارد استرالیا نیز به این دلیل که مستعمره انگلستان است دست به اقدامی مشابه با اقدام کانادا بزند، به مشرق می‌گوید: مجلس در حال پیگیری است تا در قبال اقدامات اینچنینی تصمیمات لازم اخذ شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • حسن ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    باید خداوند متعال را شکر گزار باشیم که استعمار پیر و مستعمره نشینانش حضور خودرا برای انجام مقاصدپلیدشان در جمهوری اسلامی ایران بی اثر می دانند و میهن اسلامی ما را ترک می کنند.
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    آقای محمدحسن قدیری ابیانه اگر قرار باشه تمام سفارتخانه کشورهای خارجی رو در ایران به چشم جاسوس ببینید آنوقت باید یه قول دو قول با خودمان بازی کنیم
  • ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    یکی از ماموریت های غیر رسمی هر سفارتخانه جمع آوری اطلاعات از آن کشور است .
  • صدای حق1 ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    دوست عزیز ، چون آقای ابیانه بازنشسته است.
  • احمد ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    برید خدا رو شکر کنید آقای صالحی از کانادا معذرت نخواسته اقدام تنبیهی پیشکش
  • اميد ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    تا زماني كه آقاي متكي وزير بود دلمون خوش بود كه وزير ديپلماسي خارجي قدرتمندي داريم كه اونم ازمون دريغ كردن. حالا معلوم نيس اين آقاي صالحي وزير امور چیه . اون از سرنوشت زائران ايراني در سوريه اونم از نيروهاي هلال احمر در ليبي
  • ok ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    احسنت
  • رضا ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
    0 0
    آقای متکی هم ضعیف بود
  • ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۶
    0 0
    ما الان اخر دیپلماسیم
  • ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    0 0
    نمی خوام به کسی توهین کنم ولی وزیر امور خارجه ی قبلی زبان انگلیسی هم بلد نبود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس