به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
آبروي ما را بردي اين قدر خالي نبند!
يك پايگاه اينترنتي ضد انقلاب از مشاور فراري كروبي خواست به جاي قضاوت از سر كينه و بغض درباره اجلاس عدم تعهدها در تهران، با سند و مدرك حرف بزند.
پايگاه اينترنتي گويانيوز نوشت: به نظر مي رسد ناكامي نامزد مورد حمايت آقاي واحدي در انتخابات سال 88، منجر به بغض و كينه او شده و اين ناراحتي، در تحليل هاي يكجانبه وي و گفته هايي كه بيش تر به حكم سياسي شبيه است تا تحليل منطقي شرايط سياسي، مشاهده مي شود. قطعاً از فردي كه مدعي تحليل گري سياسي است انتظار مي رود نگاه منطقي و مبتني بر ادله و استدلال هاي قوي داشته باشد.
نويسنده اين پايگاه اينترنتي با اشاره به ادعاي واحدي مبني بر هزينه چند ميليارد دلاري اجلاس سران خاطرنشان مي كند: او با وجود تكرار چند باره اين هزينه، هرگز منبع موثق و ادله مستندي براي ادعاي خود ارائه نكرده است. به نظر مي رسد اجلاسي كه كل افراد دخيل در آن، از شركت كنند گان تا مجموعه هاي تشريفات داخلي، نظامي و انتظامي، حتي اگر يكصد هزار نفر باشد و بابت هر يك، دولت موظف به پرداخت 5 هزار دلار آمريكا نيز شده باشد، باز به عدد پانصد ميليون دلار خواهيم رسيد كه با وجود اين محاسبه آرماني، باز هم با ادعاي چند ميليارد دلاري آقاي واحدي فاصله زيادي دارد. از سويي، بخشي از هزينه هاي اجلاس، از سرمايه NAM تأمين شده است و به صورت كلي، ادعاي بودجه چند ميليارد دلاري براي برگزاري يك اجلاس يك هفته اي در تهران، ادعاي غلط و نامستدلي به شمار مي رود.
گويانيوز همچنين با اشاره به ادعاي ديگر اين فرد سرخورده و متواري نوشت: شما درباره سفر محمد مرسي چگونه تصور مي كنيد ايران ضرر كرده است؟ آيا اگر در آينده اي نزديك روابط سياسي ايران و مصر به حد سفير ارتقا يافت، باز هم شما بر روي موضع خود پافشاري مي كنيد.
نويسنده گويانيوز در پايان از مخالفان جمهوري اسلامي خواست چشم بر دستاوردهاي جمهوري اسلامي در تحولات منطقه و جهان نبندند و تحليل هاي زوركي فاقد مبنا ارائه ندهند.
يادآور مي شود واحدي بعد از 3 سال سوءاستفاده از عنوان مشاور كروبي اخيراً اعلام كرد كه از اين سمت (!) استعفا داده چرا كه با هر نوع حكومت اسلامي مخالف است. وي مدت ها از سوي محافل اپوزيسيون و حتي رسانه ملي آنها مورد بي اعتنايي قرار مي گيرد.
دهن كجي هند به تحريم ايران آمريكا را گيج كرده است
موضع مقامات ارشد هند درباره معاملات نفتي با ايران، آمريكا را گيج و شوكه كرده است.
روزنامه پاكستان تودي در ارزيابي بي اعتنايي هند به تحريم هاي نفتي آمريكا عليه ايران نوشت: هند با بي پروايي تمام مشغول انجام معاملات نفتي با ايران است، چرا كه اولا ايران بزرگ ترين تامين كننده نفت هند است و ثانيا يافتن جايگزين براي نفت ايران كار دشواري است. بنابراين كمپاني هاي نفتي هند به سختي در حال رقابت هستند تا بتوانند با فعاليت در محدوده ممنوعيت هاي مالي ايران به واردات نفت از اين كشور ادامه دهند.
اين روزنامه مي نويسد: منابع دولتي هند با تمجيد و تعريف از بازديد مانموهان سينگ نخست وزير هند از ايران گفتند «ما هنوز بزرگ ترين خريدار نفت ايران هستيم و همچنان به اين كار ادامه مي دهيم. كمپاني ها، دقت و وسواس زيادي در انتخاب دارند.» و اكنون اين يكي از اظهاراتي است كه واشنگتن را تا حد گيج شدن و شوك مطلق پيش خواهد برد.
پاكستان تودي معتقد است: دهن كجي هند و چين- بزرگ ترين خريداران نفت ايران- به تحريمهاي ايالات متحده به اين معناست كه اگر بزرگ ترين خريداران نفت ايران از تحريم ها پيروي نمي كنند پس مقاصد واشنگتن براي تحت فشار قرار دادن ايران براي دست كشيدن از برنامه هسته اي خود از طريق هدف گرفتن قدرت مالي تهران بي فايده خواهد بود. علاوه بر اين هند يكي از اعضاي غيرثابت شوراي امنيت سازمان ملل است و بايد اين را در نظر گرفت كه برنامه هسته اي ايران و نتايج تحريم ها يكي از بزرگ ترين دغدغه هاي شوراي امنيت است. مخالفت و اكراه هند با الحاق به اين جبهه قطعا چيزي نيست كه مورد استقبال قرار بگيرد.
نويسنده پاكستان تودي با طرح اين پرسش كه هند تا كجا در جبهه پشتيبان ايران پيش خواهد رفت، نوشت: ظاهرا دهلي نو همچنان آماده است تا با تحريم هاي ايران مخالفت كند. البته آمريكا پيش از اين ژاپن و 10 كشور اروپايي را از تحريم هاي نفتي ايران مستثني كرد اما به نظر مي رسد دهلي نو اهميتي به اين تحريم ها نمي دهد و چنين نشان مي دهد كه قصد ندارد در آينده نيز به تحريم كنندگان بپيوندد.
در پايان اين تحليل آمده است: تدبير هند در حال ايجاد سردرگمي و پيچيدگي در قواعد روابط بين الملل و سياست خارجي اين كشور است. هند همواره علاقه كمي به ايران داشته است كه آن هم به دليل نيازهاي نفتي اين كشور به ايران و علاقه هند به يافتن يك مسير آرام و صلح آميز به افغانستان است. اما وفاداري به اين رابطه برغم مخالفت هاي جهاني، مي تواند نشان دهنده رابطه و پيوستگي دوجانبه باشد. حالا هم نه تنها نخست وزير هند در اجلاس عدم تعهد در تهران شركت مي كند بلكه با طفره از اقدام تحريمي در مورد نفت ايران، تركيب كمدي ها و تراژدي ها در سناريوي اشتباه آمريكا كاملا آشكار است.
سوريه مي تواند پرتگاه سقوط اردوغان باشد
معاون سابق نخست وزير تركيه هشدار داد بحران سوريه زمينه ساز سقوط اردوغان خواهد شد.
عبداللطيف شنر در گفت وگو با روزنامه وطن (چاپ تركيه) اظهار داشت: «هيچ ترديدي ندارم كه دستگاه ديپلماسي كشور و استراتژي تعيين شده توسط داود اوغلو براي اتخاذ موضع در برابر بحران سوريه، به اقتدار اردوغان و حزب عدالت و توسعه پايان خواهد داد و من سوريه را ايستگاه وداع و سقوط اردوغان و رجال سياسي متنفذ حزب وي مي دانم.»
شنر در ادامه درباره نقش تركيه در تشديد بحران در سوريه گفت: «متأسفانه اردوغان حاضر نيست قبول كند كه كوهستان قنديل و قرارگاه مركزي پ.ك.ك در كشوري غير از سوريه قرار دارد. وي به جاي آن كه در برابر حكومت مركزي بغداد و اقليم كردستان عراق بايستد، سوريه را مسبب مشكلات امنيتي خود مي داند. اردوغان بايد قبول كند كه وضعيت بحران زده كنوني كشور سوريه نه به خاطر عملكرد بشار اسد بلكه به خاطر فشارهاي تركيه به اين نقطه وحشتناك رسيده و اگر آنكارا در برابر مشكلات اين همسايه مهم خود مواضع خردمندانه اي اتخاذ مي كرد، كار به اين جا كشيده نمي شد.»
يادآور مي شود در پي حمايت تركيه از تروريست ها و گروه هاي مسلح در سوريه، فعاليت گروه هايي نظير پ. ك. ك در نقاط مختلف تركيه نيز رو به شدت گذاشته است.
سيا و پنتاگون از تركيه به عنوان ايستگاه نيابتي جنگ عليه محور مقاومت در سوريه استفاده مي كنند. ادعاي حمايت از مردم و دموكراسي در سوريه در حالي است كه كشورهاي حامي تروريست ها و گروه هاي مسلح در سوريه، كمترين اعتراضي به حاكميت ديكتاتوري در عربستان و بحرين و قطر ندارند. اين تناقض درباره تركيه برجسته تر است كه با عربستان و قطر در راستاي ايجاد بي ثباتي در سوريه هم پيمان شده است. از سوي ديگر دولت تركيه از پاسخ به اين پرسش مهم طفره مي رود كه چرا در جبهه ضدسوري، با رژيم اشغالگر فلسطين همراه شده است.
پنتاگون مزدوران طالبان را به سوريه كيش مي دهد
روزنامه تايمز فاش كرد مزدوران عرب طالبان در حال خروج از مناطق قبيله نشين پاكستان براي پيوستن به عناصر مسلح در سوريه هستند.
به گزارش العالم، اين روزنامه انگليسي تاكيد كرد: افزايش حملات هواپيماهاي بدون خلبان و كاهش حمايتها، شرايط نامناسبي را براي مزدوران عرب طالبان در مناطق قبيله نشين پاكستان به وجود آورده است.
اين روزنامه افزود: حدود 250 تن از مزدوران كه اكثر آنها از كشورهاي عربي هستند در ماه هاي اخير پاكستان را ترك كرده اند و برخي از آنها به خانواده هايشان وعده بازگشت داده اند؛ برخي نيز سلاح و دارايي هاي خود را فروخته اند.
براساس اين گزارش، خروج مزدوران عرب طالبان از پاكستان براي عزيمت به سوريه، در گذشته نيز به سوي ليبي و مصر تكرار شده بود؛ اين در حالي است كه فرماندهان طالبان تاكيد كرده اند كه اين موضوع تاثير زيادي بر عمليات اين گروه در پاكستان نمي گذارد.
در همين حال امين حطيط كارشناس نظامي و راهبردي انساني با بيان اينكه «ارتش آزاد سوريه دروغي بيش نيست»، گفت: اين عنوان پوششي براي فعاليت تروريست هاي القاعده است و هيچ ارتباطي با مردم يا ارتش سوريه ندارد.
حطيط خاطر نشان كرد: القاعده ضد آمريكا عمل نمي كند؛ و آمريكا تا اين لحظه از روند جنگ سوريه رضايت دارد به همين دليل مانع از گفت وگو در اين كشور مي شود اما هنگامي كه احساس كند اوضاع از كنترلش خارج شده، براي كنترل بحران به مذاكره تن مي دهد.
حطيط تاكيد كرد: آمريكا نمي خواهد بحران سوريه حل شود، بلكه به دنبال آن است كه ارتش سوريه را كه آخرين ارتش عربي ضد رژيم صهيونيستي است نابود كند؛ چرا كه ديگر ارتش هاي عربي را قبلا نابود كرده است.
از سوي ديگر روزنامه فلسطيني المنار از نشست محرمانه مقامات اطلاعاتي آمريكا، تركيه و عربستان در آنكارا خبر داد و نوشت: محور اصلي اين مذاكره، چگونگي اعزام عناصر تكفيري و اعضاي القاعده از كشورهاي ليبي و پاكستان و يمن به سوريه بوده است. در اين نشست بندربن سلطان، رئيس استخبارات سعودي و معاون سازمان سيا حضور داشته و تماس هايي نيز با دوحه و پاريس در حين برگزاري مذاكره گرفته شده است.
روزنامه مذكور از قول منابع مطلع نوشت: شركت كنندگان در اين نشست بر افزايش تجهيز مخالفان نظام سوريه به سلاح و همچنين افزايش پايگاه هاي جاسوسي در مرزهاي تركيه تاكيد كرده اند تا مخالفان كه مجبور مي شوند به دليل ناامني و اقدامات تروريستي كشور را ترك كنند در اين پايگاه ها ساكن و به ارتش آزاد سوريه ملحق شوند.
«بندر بن سلطان» با ارائه طرحي در اين نشست خواسته است تا در عراق نيز عمليات تروريستي افزايش يابد تا از راهبرد اين اقدامات تروريستي به دولت عراق فشار وارد شود تا عليه دولت سوريه موضع گيري كند.
در اين نشست «بندربن سلطان» تصريح كرد دولت سعودي از مقاومت دولت سوريه و موفقيت ارتش اين كشور در پاك سازي شهرهاي اين كشور از تروريست ها نگران است.
يادآور مي شود اندرس فوگ راسموسن دبيركل ناتو اخيرا در اظهاراتي تاكيد كرد: سوريه شبيه ليبي نيست و من مخالف چنين تشبيهي هستم. سوريه نياز به راه حل سياسي دارد. ناتو در ماجراي ليبي حمايت كشورهاي منطقه و شوراي امنيت را با خود داشت.
كانادا مگر كوري؟!
يك همكار سابق نشريات زنجيره اي نسبت به موضع رياكارانه دولت كانادا درباره ايران ابراز شگفتي كرد.
آرش حسيني پژوه از همكاران سايت روز آن لاين در واكنش به مواضع دوگانه دولتمردان غربي و از جمله كانادايي نوشت: دولت كانادا فراموش كرده كه در همان گوشه و كنارها، دولتي كه خاك سه كشور را اشغال كرده، وجود دارد؟ فراموش كرده همان دولت چندين كلاهك هسته اي دارد و حتي عضو هيچ پيمان بين المللي هم براي نظارت به بمب هاي هسته اي اش نيست. آيا آنها از وضعيت حقوق بشر در عربستان بي خبرند؟ از صدها كودك زنداني در اسرائيل بي خبرند؟ از هزاران فلسطيني در حبس و حصر بي خبرند؟
وي مي افزايد: ايران در سوريه دخالت مي كند؟ اصلا حرفتان درست اما آيا يادتان رفته فاجعه يازده سپتامبر به دست شهروندان كدام كشور رخ داد؟ به خاطر دارند در همين يكي دو سال گذشته چند دانشمند هسته اي در ايران به وسيله عمليات هاي تروريستي كشته شدند؟ دولتمردان غرب اگر اينها يادشان نيست، اما ما يادمان هست، حتي يادمان هست هنوز، وقتي حرف از گفتگوي تمدن ها مي زديم، ما را محور شرارت خواندند!
وي نوشت: براي ما روشن است كه اسرائيل و عربستان متحدان خوبي براي آنها هستند، اين استانداردهاي دوگانه براي ما آشناست، امنيت جهان گمان نمي كنم چندان برايشان با ارزش باشد، امنيت اسرائيل اما آنقدر ارزش دارد كه چشم بر روي تمام بدي هايش ببندند. هيچ كدام از نگراني هاي ما درباره حقوق بشر و... دليلي نمي شود تا چشم و گوشمان را در مقابل استانداردهاي دوگانه كشورهاي غربي ببنديم و براي هر اعمال فشاري بر دولت ايران برايشان سوت و كف بزنيم! ما مي بينيم.
محمد هاشمي خبر نامزدي آيت الله هاشمي را تكذيب كرد
محمد هاشمي خبر حضور رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در انتخابات يازدهم رياست جمهوري را تكذيب كرد.
وي در گفت وگو با «خبرگزاري دانشجو»، درباره انتشار گمانه زني هايي مبني بر حضور هاشمي رفسنجاني در انتخابات يازدهم رياست جمهوري گفت: اين خبر تنها و تنها گمانه زني رسانه اي است.
عضو سابق مجمع تشخيص مصلحت نظام اين اخبار را نادرست خواند و خاطرنشان كرد: بنده خبر حضور رئيس مجمع تشخيص مصلحت در انتخابات رياست جمهوري يازدهم را قوياً تكذيب مي كنم.