کد خبر 149871
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۷

قارچ‌ها در حاليکه گياه محسوب مي‌شوند هيچ برگ و گل و دانه‌اي ندارند و با اينکه آنها را مي‌توان کاشت اما در بسياري از نقاط کشور بصورت خودرو رشد مي‌کنند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، رنگ قهوه‌اي و طعم خوب و مغذي بودن قارچ، آن را به جزئي از آشپزخانه و غذاها درآورده است. قارچ‌ها به همان اندازه که خوش‌طعم هستند جالب توجه نيز هستند.

به مدت 20 سال است قارچ از جمله تحقیقات اصلی محققین بوده است. بيشتر اين تحقيقات بر روي قسمت کربوهيدراتي قارچ که شامل «پولي ساکاريد» و «گلوکان» هستند تمرکز کرده‌اند.



در اين تحقيقات مشاهده شده که قارچ‌ها ضدسرطان هستند و اگر قارچ را جزء رژيم غذايي خود قرار دهيم در مقابل ابتلاء به سرطان سينه که توسط گردش زياد استروژن در بدن بوجود مي‌آيد جلوگيري مي‌کند. اين تاثير زماني ديده مي‌شود که از توليد آنزيمي به نام «آروماتاس» که براي توليد استروژن ضروري است در بدن ممانعت مي‌شود.

قارچ منبع بسيار غني از سلنيوم، ‌ريبوفلاوين(ويتامين B2)، ويتامينB5، مس، نياسين، پتاسيم و فسفر مي‌باشد. سلنيوم ماده‌اي ضروري براي عملکرد آنتي‌اکسيدان‌ها مي‌باشد که باعث کاهش راديکال‌هاي آزاد (براي سلامت بدن مضر مي‌باشند) در بدن مي‌شود. سلنيوم يک پيش نياز آنزيمي است که آنتي‌اکسيدان‌هاي مهم درون بدن مانند را توليد مي‌کند و همچنين همراه با ويتامينE بر سيستم‌هاي آنتي‌اکسيداني تاثير مي‌گذارند.



فعاليت اين آنتي‌اکسيدان قوي نه تنها سلنيوم را براي مبارزه با سرطان روده از طريق حفاظت سلول‌هاي روده از مواد سمي سرطان‌زا، مفيد مي‌سازد بلکه در کاهش علائم آسم و آرتروز و بيماري‌هاي قلبي نيز موثر مي‌باشد.مس ماده معدني ديگري است که در کاهش علائم آرتروز موثر است. قارچ منبعي از آهن است که قسمتي از هموگلوبين را تشکيل مي‌دهد(مولکولي که مسئول انتقال اکسيژن در بدن است.)قارچ منبعي غني از مس است. مس بر بسياري از پروسه‌هاي بنيادي تاثير مي‌گذارد که از آن جمله مي‌توان به سيستم ايمني اشاره نمود.

مس که يک پيش فاکتوري است که عکس‌العمل آنزيمي دارد نه تنها در سيستم ايمني بلکه بر درمان زخم‌ها و تقسيم سلول‌هاي طبيعي بدن نيز موثر است. همچنين مس در تثبيت سلول‌هاي شکر و عمل سوخت و ساز بدن کمک مي‌کند و براي حس بويايي و چشايي ضروري است و مشاهده شده است که از تخريب رگ‌هاي خوني در بيماري گرفتگي رگ‌ها جلوگيري کرده و باعث کاهش التهابات دردناک آرتروز مي‌گردد.

دستور پخت غذا با قارچ

سوپ کرم قارچ

مواد لازم:

قارچ 1 بسته کوچک

بلغور گندم دوسوم 1 پیمانه

شیر 2 لیوان

خامه یک سوم لیوان

عصاره مرغ یا آب مرغ

نمک و فلفل



روش تهیه:

بلغور را یکی دو ساعت قبل بخیسانید.قارچ را بشکل ورقه ای خرد کنید و با مقدار کمی (حدود 5/1 لیوان) آب مرغ یا آب همراه عصاره و بلغور و نمک و فلفل حدود نیم ساعت الی چهل و پنج دقیقه بپزید.

خامه را بزنید و با مقداری از شیر شل کنید،کنار بگذارید و باقی شیر را اضافه کنید.بگذارید سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد.در ده دقیقه آخر خامه را هم اضافه کنید و سرو نمایید.با کمی جعفری تزیین کنید.

ماکارانی با سس قارچ

مواد لازم:

ماکارونی لوله ای پخته           1 بسته

قارچ ورقه شده                  250 گرم

سیر له شده                       2 حبه

سوسیس حلقه شده            100 گرم

کره                                  50 گرم

آب گوشت                          2/1 لیتر

پودر سوپ قارچ                    1 بسته

جعفری ساطوری شده           1 قاشق غذاخوری



طرز تهیه:

ظرف را روی حرارت گذاشته و کره را داخل آن میگذاریم تا کاملاً آب شود قارچ را اضافه کرده و تفت میدهیم. ماکارونی را قبلاً به مدت 12 الی 15 دقیقه با کمی روغن، زردچوبه، نمک کاملاً پختیم تا مغز آن کامل پخته شود بعد از آبکش کردن کمی روغن به آن زده ایم.

 سیر را به قارچ اضافه کرده و دوباره تفت میدهیم سوسیس را هم اضافه کرده و کاملاً مخلوط میکنیم حدود 1 دقیقه با مواد خوب مخلوط میکنیم.

 آب گوشت را کم کم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم جعفری را اضافه کرده و کاملاً مخلوط میکنیم کمی که سس غلیظ تر شد از روی حرارت برمیداریم خامه به آن اضافه کرده و روی ماکارونی داغ میریزیم.

* موقع تفت دادن قارچ بهتر است در حدی باشد که قارچ آب نیندازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۸
    0 0
    تیتره باحالی بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس