به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح گندم با بیان این مطلب گفت: عملیات برداشت گندم در مزارع آبی و دیم کشور تاکنون در سطح ۱.۲ میلیون هکتار انجام شده و از این سطح برداشت شده، حدود ۳.۱ میلیون تن خرید تضمینی صورت گرفته است.
سهراب سهرابی افزود: بیشترین خرید تضمینی گندم مربوط به استان خوزستان با یک میلیون و ۶۷۵ هزار تن است و این استان تقریبا در روزهای آخر برداشت این محصول قرار دارد.
وی با بیان این که عملیات برداشت در ۲۰ استان کشور با بهرهگیری از ۲۰ هزار دستگاه کمباین ادامه دارد، اظهار داشت: از ۱.۲ میلیون هکتار گندم برداشت شده، بیش از ۶۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم آبی و بیش از ۴۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم دیم بوده است.
سهرابی ادامه داد: سطح کشت گندم دیم در سال زراعی جاری سه میلیون و ۹۶۰ هزار هکتار و گندم آبی را یک میلیون و ۹۹۰ هزار هکتار میباشد.
وی علت افزایش برداشت گندم در استانهای جنوبی را استفاده از بذور اصلاح و ارقام متنوع و با کیفیت توسط کشاورزان، مصرف متعادل کودهای شیمیایی مورد تاکید معاونت امور زراعت و مبارزه به موقع با آفات، بیماریهای گندم و علفهای هرز عنوان کرد.
مشاور معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کشت قراردادی گندم، خاطر نشان کرد: امسال کشت قراردادی گندم در سطح یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار انجام شد.
وی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای سال سوم در ۲۱ استان کشور را از دیگر اقدام های ویژه در سال زراعی جاری نام برد و گفت: این طرح که در سطح ۴.۲ میلیون هکتار دیمزارهای کشور اجرا شده با حمایت های ویژه از جمله توزیع بذور اصلاح شده، کاربرد کودهای بذر مال، نظارت و ارایه توصیه های فنی به کشاورزان، تخفیف ۱۰۰ هزار تومانی حق بیمه سهم کشاورز، توزیع کودهای NPK و اسیدهای آمینه، برگزاری کلاس ها و کارگاههای آموزشی همراه بوده و این اقدامها اثرات مثبتی روی عملکرد و تولید مزارع طرح مذکور داشته است.
سهرابی با اشاره به برنامهریزی و تدارک برای تولید گندم در سال زراعی آینده گفت: تاکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار تن بذر اصلاح شده گندم تدارک و خریداری شده است.