کد خبر 146512
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۰

رييس سازمان مديريت بحران كشور با بيان اينكه گزارشي مبني بر ارسال كنسروهاي فاسد نداشتيم، گفت: ايران پيشنهاد آمريكا مبني بر ارسال كمك به زلزله‌زدگان را نپذيرفت.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، مهندس حسن قدمي در تشريح آخرين اقدامات انجام‌شده توسط نيروهاي امدادي براي پوشش زلزله شمال غرب كشور، با بيان اينكه خوشبختانه اين زمين لرزه در روز اتفاق افتاد، گفت: با توجه به حجم آوار سنگين و همچنين نوع بافت منطقه زلزله‌زده كه از خشت و گل بود، اگر اين حادثه در هنگام شب رخ مي‌داد، تلفات بيشتر از زلزله بم بود.

وي با بيان اينكه بافت فرسوده روستايي و شهري دغدغه مسئولان مديريت بحران است، گفت: متاسفانه در گذشته مديريت جامع بحران وجود نداشت و در مورد نحوه مديريت در هنگام بحران، بازنگري كاملي صورت نگرفته بود و تمام هم و غم مسئولان در گذشته اين بود كه منتظر بروز حادثه بودند تا پس از آن به امدادرساني بپردازند.



قدمي با بيان اينكه مديريت بحران در مرحله پيشگيري و نوسازي بسيار جدي است، گفت: مي‌توان قبل از وقوع حادثه با بسيج نيروها از بروز اتفاقات جلوگيري كرد.

رييس سازمان مديريت بحران كشور با بيان اينكه با توجه به تسهيلات ارائه شده از سوي دولت، تاكنون يك ميليون و 400 هزار واحد روستايي نوسازي شده است، گفت: در حال حاضر و با اجراي طرح نوسازي، روستاهايي كه با زلزله 3.5 ريشتري نيز تخريب مي‌شدند، با زلزله 6 ريشتري تلفاتي ندادند.

وي با بيان اينكه ضعف در ساخت و سازها موجب بروز خسارت شده است، گفت: اميدواريم با پيشگيري و همچنين جديت مردم در نوسازي بافت‌هاي فرسوده ديگر شاهد چنين حجم آوار و تخريب در زمين لرزه‌ها نباشيم.

زلزله در شب، فاجعه بم را تكرار مي‌كرد

تخريب ساختمان دولتي دو سال ساخت در زلزله

قدمي با بيان اينكه در مورد نظارت بر ساخت و ساز ساختمان‌ها، نقش سازمان‌ها مشخص شده است، گفت: متاسفانه در زلزله آذربايجان شاهد تخريب ساختماني دولتي كه تنها دو سال از ساخت آن مي‌گذشت، بوده‌ايم كه اين نشان مي‌دهد نظارت جدي بر نحوه ساخت و سازها نيست و بايد فكري براي اين مهم انديشيد.

وي در ادامه در مورد برخي انتقادات مبني بر نبود سرويس‌هاي بهداشتي در مناطق زلزله‌زده و صف‌هاي طولاني براي استفاده آسيب‌ديدگان از حمام و سرويس‌‌هاي بهداشتي، گفت: تامين سرويس‌هاي بهداشتي و حمام بر اساس قانون بر عهده شهرداري‌ها است، اما بايد توجه داشته باشيد كه پس از وقوع حادثه، مراحل كار براساس اولويت‌بندي پيش مي‌رود به عنوان مثال مي‌توان گفت كه در روز اول بحث جست‌وجو و نجات و پس از آن بحث تغذيه و اسكان اضطراري بسيار مورد اهميت است.

قدمي در مورد نحوه تقسيم آذوقه و غذا ميان آسيب‌ديدگان، گفت: نحوه توزيع غذا بسيار خوب است و حتي معتقد هستيم كه عده‌اي اين كمك‌ها را حيف و ميل مي‌كنند. چرا كه مردم هنگامي كه شخصا اقدام به كمك و توزيع اقلام ميان زلزله‌زدگان مي‌كنند، نمي‌‌دانند كه چگونه بايد اين كمك‌ها را ارائه و توزيع كنند و ممكن است مردم در بخشي از مناطق با حجم زيادي از كمك‌ها روبرو شوند، در حالي كه در بخش ديگر كمك‌ها به نسبت كمتر است.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه چرا سپاه پاسداران اقدام به دپو كمك‌هاي مردمي مي‌كند، گفت: سازمان‌هاي ديگر نيز اقدام به دپو و انبار كالاها مي‌كنند، چرا كه بر اساس قانون ما بايد تا 45 روز آذوقه و غذاي افراد زلزله‌زده را تامين كنيم و اين اقلام انبار مي‌شود تا در روزهاي بعدي توزيع شود.

صف‌هاي طولاني سرويس بهداشتي و حمام در مناطق زلزله‌زده

ممنوع الفعاليت شدن عكاسان خارجي را از وزارت ارشاد بپرسيد

رييس سازمان مديريت بحران در مورد ممنوع‌‌‌‌الفعاليت شدن عكس‌هاي خارجي در ايران، گفت: ساماندهي عكاسان خارجي با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و در اين مورد از آنان بايد پاسخ بخواهيد.

وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برخي بانك‌هاي دولتي وام بازسازي و نوسازي را به جاي بهره 4 درصد با بهره 21 درصد به مردم مي‌دهند، گفت: بر اساس قانون وام بازسازي بايد با بهره 4 درصد به مردم داده شود و در صورت بروز تخلفات با شدت با بانك‌هاي متخلف برخورد مي‌شود.

وجود سه هزار و 200 هكتار بافت فرسوده در تهران

قدمي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه تهران در صورت بروز زلزله با چه فاجعه‌اي روبرو خواهد شد، گفت: بر اساس آمار سه هزار و 200 هكتار بافت فرسوده در تهران وجود دارد كه متاسفانه عده‌اي تمايلي به انجام نوسازي و بازسازي ندارند و مردم مي‌توانند با دريافت وام‌هاي در نظر گرفته شده، منازل مسكوني خود را در مقابل زمين‌لرزه مقاوم كنند.

وي همچنين در مورد برخي آمار متناقض از سوي سازمان‌هاي درگير در حادثه، گفت: ارائه آمارهاي متناقض در روزهاي اول طبيعي است و هر دستگاهي سعي مي‌كند متناسب با عملكرد خود، آمار ارائه كند.

زلزله 253 كشته و يك هزار و 380 مجروح بر جاي گذاشت

رييس سازمان مديريت بحران با بيان اينكه بر اساس آمارهاي تاييد شده از سوي ستاد مديريت بحران، زلزله 6.2 ريشتري شمال غرب كشور، 253 كشته و يك هزار و 380 مجروح بر جاي گذاشته است، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي آمار 306 كشته و سازمان پزشكي قانوني نيز آمار 169 تن را داده است كه در حال حاضر تلاش مسئولان براي تجميع آمارها ادامه دارد و به زودي آمارهاي مستند با اسم و فاميلي افراد مجروح و كشته شده منتشر مي‌شود.

قدمي با بيان اينكه در بحران آمار مفقودي بسيار مهم است، گفت: در سه روز اول پس از بروز حادثه، تناقض در آمار مسئله‌اي نيست.

وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر توزيع كنسروهاي فاسد ميان زلزله‌زدگان، گفت: من تاكنون آماري دريافت نكرده و حتي نشنيده‌ام و ممكن است اين مسئله در كمك‌هاي مردمي باشد و ما حتما پيگير اين موضوع خواهيم بود.

قدمي در پاسخ به برخي انتقادات مبني بر توزيع كانكس در ميان زلزله‌زدگان، گفت: كانكس‌هاي پيش‌ ساخته در مرحله اسكان موقت و بعد از 45 روز از وقوع حادثه ميان زلزله‌زدگان توزيع مي‌شود.

به گفته رييس سازمان مديريت بحران، تاكنون آماري از مفقودان اين زمين لرزه ارائه نشده است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به كمك‌هاي ارسال شده به ايران گفت: سازمان مديريت بحران مسئول دريافت كمك‌هاي خارجي است و با وجود آن كه اين سازمان درخواستي مبني بر دريافت كمك‌هاي بين‌المللي نداشته است، اما كشورهايي همچون قطر، تركيه، پاكستان، آذربايجان كمك‌هاي خود را ارسال كرده‌اند.

قدمي با بيان اينكه آمريكا نيز پيشنهاد ارسال كمك داده‌ است، گفت: ما اعتقادي نداريم كه آمريكا از روي حسن نيت اين پيشنهاد را داده باشد، چرا كه ما در حال حاضر به دليل تحريم مشكل دارويي داريم. بنابراين لطف كند و تحريم‌ها را بردارد.

وي در باره اعزام گروه‌هاي بهداشت روان و حمايت‌هاي رواني به مناطق زلزله‌زده به ايسنا گفت: پس از اسكان اضطراري زلزله‌زدگان، تيم‌هاي توانبخشي به منطقه اعزام شده‌اند. به گونه‌اي كه سازمان بهزيستي كه متولي اين امر است، 35 تيم روان‌شناسي و اورژانس اجتماعي به منطقه اعزام كرده‌ است.

قدمي با بيان اينكه سازمان بهزيستي اقدام به راه‌اندازي مهدهاي كودك سيار در مناطق زلزله‌زده كرده است، گفت: اين سازمان در برخي از روستاها، مهدهاي كودك سيار زده است و قرار شد كه سازمان بهزيستي مسئوليت تعيين غذاي گرم 10 هزار تن را تقبل كند.

رييس سازمان مديريت بحران با بيان اينكه در مناطق زلزله‌زده 150 تن تحت پوشش بهزيستي بودند، گفت: با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته و مديريت دقيق بايد شرايط خاصي براي اين افراد در نظر گرفته شود.

وي همچنين در پاسخ به انتقادات برخي افراد مبني بر عملكرد ضعيف سازمان پزشكي قانوني در كفن و دفن كشته‌شدگان زمين‌لرزه آذربايجان، گفت: در حوادث طبيعي نيازي به حضور پزشكي قانوني نيست، چرا كه پزشكي قانوني در فوت‌هاي مشكوك يا بر اساس خواسته ورثه وارد موضوع مي‌شود.

قدمي با بيان اينكه در بسياري از روستاها كشته‌شدگان حوادث توسط روستاييان دفن شده‌اند، گفت: پزشكي قانوني نبايد جلوي دفن را بگيرد.

رييس سازمان مديريت بحران همچنين در مورد برخي انتقادات مبني بر امنيت ضعيف مناطق زلزله‌زده و هجوم برخي افراد براي دريافت كمك، گفت: برخي افراد به دليل عصبي‌بودن از شرايط موجود و برخي ديگر به دليل طمع و شايد دل‌نگراني براي آينده براي دريافت كمك‌هاي مردمي اصرار دارند كه اين مسئله مرتفع شد.

وي با بيان اينكه گاها ديده شده است كه برخي از زلزله‌زدگان چادري اضافه‌تر و موقت مي‌خواهند، گفت: اين افراد با ارائه كارت ملي يا مدرك، چادري را به مدت چند روز دريافت و پس از آن بايد مجددا تحويل سازمان‌هاي مربوطه دهند.

به گفته قدمي، اقدامات فرهنگي در مورد افزايش آگاهي و فرهنگ مردم بايد در هنگام دريافت كمك‌ها انجام شود.

آسيب ديدن 245 روستا در زلزله

رييس سازمان مديريت بحران در بخش ديگري از سخنان خود در مورد ميزان خسارت‌هاي اين زمين‌لرزه، گفت: بر اثر اين زمين‌لرزه، 245 روستا آسيب ديده‌اند كه بر اساس تصميمات كارگروه دولت مقرر شد ظرف دو ماه آينده اين مناطق بازسازي شود.

9 هزار و 384 واحد مسكوني نياز به بازسازي دارد

وي گفت: بر اساس ارزيابي‌هاي صورت گرفته تاكنون 9 هزار و 384 واحد مسكوني نياز به بازسازي و ترميم دارند.

قدمي با بيان اينكه بر اساس تصميمات كارگروه دولت به زلزله‌زدگان يك ميليون تومان براي كمك هزينه معيشت، دو ميليون تومان براي ترميم منازل با تاييد كارشناس پرداخت مي‌شود، گفت: بر اساس تصميمات صورت گرفته 12.5 ميليون وام چهار درصد دراز مدت براي زلزله‌زدگاني كه منازل آنان تخريب شده، در نظر گرفته شده است.

وي افزود: بر همين اساس تعيين شد زلزله‌زدگاني كه به وام‌هاي ديگر مقروض هستند، مدتي بازپرداخت آنان به تعويق بيفتد.

رييس سازمان مديريت بحران با بيان اينكه يكي ديگر از مشكلات حاضر در مناطق زلزله‌زده بحث ساماندهي دام و احشام است، گفت: برنامه‌اي در نظر گرفته شده است كه دام و طيور زلزله‌زدگان كه عمدتا كشاورز هستند در كنار مسكن آنان نگهداري شود.

قدمي با بيان اينكه زلزله 5.3 ريشتري شب گذشته ورزقان مصدوم و خسارتي نداشته است، گفت: از شنبه و پس از وقوع زمين‌لرزه تا روز گذشته 720 پس لرزه در منطقه رخ داده است كه 27 مورد آن بالاي 4 ريشتر بوده كه اين رقم بي‌سابقه است.

وي با بيان اينكه در سال 90، 7 هزار و 900 زلزله در كشور رخ داد كه 117 مورد آن بالاي 4 ريشتر بود، گفت: اين ميزان زمين‌لرزه بالاي 4 ريشتر در منطقه شمال غرب آذربايجان بي‌سابقه است كه مراتب براي بررسي به موسسه ژئوفيزيك و ديگر موسسات مربوطه ارجاع شد.

به گفته وي، از سال 1352 تاكنون تنها دو زلزله بالاي سه ريشتر در محدوده 50 كيلومتري اهر رخ داده بود و زلزله 6.2 ريشتري اهر و همچنين 720 پس لرزه آن، بي‌سابقه است.

رييس سازمان مديريت بحران درباره محدوديت در ارسال كمك‌هاي مردمي، گفت: ما محدوديتي براي مردم براي توزيع و ارسال كمك به مناطق زلزله‌‌زده ايجاد نكرديم، اما توصيه مي‌كنم كه كمك‌هاي مردم نقدي باشد، چرا كه اين كمك‌ها در حساب بانكي خاصي ذخيره و صرف كمك‌رساني به زلزله‌زدگان با توجه به نيازهاي آنان مي‌شود.

قدمي با بيان اينكه مردم مي‌توانند كمك‌هاي نقدي خود را به حساب 99999 در بانك ملت جمعيت هلال‌احمر ايران واريز كنند، گفت: با تدابير انديشيده شده روز جمعه (روز قدس)، پايگاه‌هاي هلال‌احمر و سازمان‌هاي ديگر نيز براي جمع‌آوري كمك‌هاي نقدي و غيرنقدي مردم مستقر مي‌شود.

وي با بيان اينكه گاها ديده مي‌شود كه مردم مايل هستند كه كمك‌هاي غيرنقدي خود را به دست زلزله‌زدگان برسانند، گفت: از مردم خواهش مي‌كنيم كه اجناس كاركرده و دست دوم براي كمك به زلزله‌زدگان تحويل ندهند. چرا كه در حوادث قبلي تحويل اجناس كاركرده و دست دوم به معضلي بدل شده بود و اين مسئله در شان و شخصيت زلزله‌زدگان نيز نيست.

به گفته رييس سازمان مديريت بحران، در حال حاضر انبارهايي در سازمان مديريت بحران وجود دارد كه مملو از اقلام دست دوم و كاركرده است كه توزيع آنان ميان هيچ آسيب‌ديده‌اي مقدور نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس