وی در پاسخ به این سؤال که آیا از عملکرد تکواندوکاران راضی هستید یا خیر، گفت: وقتی یک کاروان نتیجه نمیگیرد نباید آن را با موفقیتها و ناکامیها ارزیابی کرد. نباید روی شکست بعضی از رشتهها زوم کنیم. تکواندوی ما در همین المپیک تجربه بزرگی را کسب کرد. شاید بچهها نیز تجربیات خوبی را بدست بیاورند البته علاوه بر ورزشکاران خود فدراسیون هم تجارب زیادی را کسب کرد. فدراسیون انتظار بیشتری از تکواندوکاران دارد. قبل از آغاز مسابقات تکواندو تمرینات آنها را از نزدیک تماشا کردم. امید ما روی تکواندو بیشتر بود اما باید بگویم در المپیک چیزی قابل پیشبینی نیست.
وزیر ورزش و جوانان گفت: همانطور که همه شاهد بودند خیلی از افراد که شانس مدال بودند قهرمانی را از دست دادند و افرادی که حساب ویژهای روی آنها باز نمیکردیم مدالهای خوبی را بدست آوردند. این نشان میدهد نتایج المپیک قابل پیشبینی نیست. البته باز هم من به همه آنها خسته نباشید میگویم.
عباسی در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از کشتی آزاد چیست، خاطرنشان کرد: هرچه به روزهای آخر میرسیدم کارمان سختتر میشود. جو روانی المپیک روی نتایج تاثیرگذار است. ممکن است روی شناخت رقیبان خطا ایجاد شود و یا اینکه اطلاع دقیق از رقیبان نداشته باشم. به هرحال امیدوارم که کشتیگیران نیز در این مسابقات نتایج خوبی را کسب کنند.
وی در ادامه گفت: پس از بازگشت به ایران برای فدراسیونهایی که در المپیک حضور دارند یک گروه تخصصی تشکیل میدهیم. کمیتههای حرفهای را باید تشکیل بدهیم و بنشینیم در مورد مسابقات المپیک تحلیل کنیم و از تجربه این مسابقات استفاده کنیم. کشتی آزاد با یک امید وارد المپیک بزرگ شده، همین جو باعث ایجاد استرس ملیپوشان شده چون باید قبول کنیم کشتی فرنگی موفق به کسب مدالهای خوبی شد. فرنگیکاران با آزادکاران مدتها با هم تمرین میکردند.
عباسی در مورد حضورش در لندن و رایزنیهایی که با برخی از مسئولین فدراسیون کشورهای دیگر داشت، گفت: دلیل حضورم در این مسابقات به عنوان وزیر ورزش دیدار و گفتوگو با مسئولان کشورهای دیگر بود. تلاش کردم با مسئولان سایر کشورهای دنیا صحبت کنم تا از مواضع آنها آگاه شوم و ببینم آنها چه مواضعی دارند. به نظرم وزیر ورزش باید یک درک جامع از المپیک پیدا کند چون انتظار مردم از ورزش بالا است و میطلبد که بر همین اساس این رایزنیها انجام شود.
وزیر ورزش در پاسخ به این سؤال که این رایزنیهای که انجام دادهاید چقدر به ورزش کشور ما کمک کرده است، اظهار داشت: اعتراف میکنم که این رایزنیها نتوانست در این دوره به ما کمک کند. البته ما زمانی که حق مظاهری را خوردند اعتراض کردیم و گروه داوری عوض شد. حتی برخوردهایی هم با آنها شد. از داخل موضعگیری تندی از طریق ارسال ایمیل میشد و ما هم نمیخواستیم با مارتینتی و کرسی بینالمللی که داریم مشکل پیدا کنیم چون با این کارها اعتراضمان از بین میرود و شکایتی که ما میکنیم بیفایده میماند.
عباسی تصریح کرد: بعضاً با اطرافیان مارتینتی صحبت میکردم، دوستان به من میگفتند که در شأن یک وزیر نیست که با اطرافیان وی صحبت کند، اما جایی که میدیدم منافع کشور در خطر است ورود میکردم. من به مارتینتی گفتم ورزشکاران ایرانی برای رسیدن به المپیک 4 سال زحمت کشیدند، اما نمیتوانیم اتفاقات رخداده را نادیده بگیریم. ما به تصمیمات بینالمللی احترام میگذاریم، اما در مورد ناداوری اعتراضمان را اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که شما در المپیک حضور پیدا کردید و از نزدیک همه اتفاقات را دیدید، آیا قبول دارید این تورنمنت ورزشی نیست، گفت: بله، از نزدیک المپیک را دیدم. ظاهرا این مسابقات المپیک است، اما بطن آن سیاسی، اجتماعی، اقتصادی است. این مسابقات از لحاظ اقتصادی منفعت زیادی برای کشور میزبان دارد و کشورهای حاضر در مسابقات نیز اقتدارشان را نشان میدهند. همانطور که میبینیم یک پیروزی نماینده یک کشور چه نشاطی را در جامعه نشان میدهد.
عباسی ادامه داد: مردم در ایران اتفاقات المپیک را در زندگی روزمره خود قرار دادهاند و با کسب مدال شاداب میشوند. دشمنان ایران تلاش میکنند که ما را بد جلوه بدهند، اما خوشحالم از اینکه با پیروزی ملیپوشان پرچم ایران به اهتزاز در آمد و با پخش سرود ما در المپیک همه حاضرین و حتی دشمنان ما وادار شدند که به خاطر سرود ایران بایستند.
وی در این مورد که ورزشکاران در این مسابقات پرچم ایران را به اهتزاز در آوردند، اما از لحاظ مالی حمایت نمیشوند و آیا وقت آن نرسیده که به آنها نیز رسیدگی شود، گفت: واقعا اینجا فوتبال مطرح نیست. کسی در اینجا از فوتبال اسمی نمیبرد در یک ماراتن جهانی ورزشی، فوتبال اسمی ندارد. فوتبال در کل جهان طرفدار دارد و ایران هم به این طور است. باید حواسمان باشد، بخشی از مسائل ما متاثر از مسائل جهانی است و طرفدار فوتبال در جهان زیاد است به همین دلیل در ایران هم به همین شکل است.
عباسی خاطرنشان کرد: باید بدون بیاحترامی به هیچ ورزشی حتی فوتبال که طرفداران کثیری دارد به این موضوع توجه کنیم. فوتبال هم نباید مورد غفلت قرار بگیرد، اما باید ورزشهای ما به صورت نظامند مورد توجه قرار بگیرند. باید جوانها را به سمت ورزشهای دیگر نیز سوق دهیم. پس از بازگشت به ایران در مورد این موضوع صحبت خواهم کرد. معتقدم پتانسیل زیادی داریم که اگر به آن توجه کنیم بعدها در عرصه های جهانی در ورزش حرفهای زیادی برای گفتن داریم. این موضوع نیازمند مدیریت است و نباید افراط و تفریط کنیم.