کد خبر 145121
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۱

عضو مركز تحقیقات پوست و سالك دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت : تغییرات هورمونی در دوران بلوغ مهمترین عامل ایجاد كننده آكنه (جوش ) است و این تغییر همراه با انسداد دهانه مو زمینه را برای رشد میكروب و التهاب غدد چربی صورت و پیدایش جوش فراهم می كند .

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا ، دكتر' وحید مشایخی ' افزود: ‌در زمان بلوغ ،‌هورمون های جنسی افزایش می یابد و این امر موجب افزایش ترشح چربی پوست می شوند.

وی خاطرنشان كرد : شدت بروز آكنه (جوش) در افراد مختلف متفاوت است و اكثرا پس از سن 25 سالگی بهبود می یابد. ‌جوشهای غرور به صورت دانه های قرمز ، جوشهای سرسیاه و توده های سفت زیر پوستی در ناحیه گونه ، بینی ، پیشانی ،‌پشت گردن و قسمت فوقانی پشت و سینه ظاهر می شود.

مشایخی افزود : ‌شستن چربی های پوست با صابونهای ملایم و غیر محرك ،‌اجتناب از مصرف دائمی كرمهای آرایشی و ماسك ها و پمادها در پیشگیری و كنترل جوش های صورت مفید است .



این فلوشیب آسیب شناسی پوست گفت : ‌ارث ،‌میكروب ها و مصرف برخی داروها به ویژه كرمهایی كه اغلب به منظور آرایشی استفاده می شود و گاها برخی از غذاها و تنقلات نیز در بروز آكنه موثر است.

وی در مورد مراقبت از پوستهای مستعد جوش گفت :‌اجتناب از دستكاری جوشها و یا فشار و خالی كردن آنها ، تمیز نگه داشتن پوست و استفاده از صابونهای ملایم و یا شوینده های غیر صابونی ، اجتناب از استفاده از كرمها و پمادهای مختلف بدون تجویز پزشك و استفاده از ضد آفتابهای فاقد چربی از جمله راهكارهای كاهش آكنه است .

عضو مركز تحقیقات پوست و سالك دانشگاه علوم پزشكی مشهد تاكید كرد كه برای درمان آكنه ها پوستی باید از توصیه های افراد غیر متخصص اجتناب و به پزشكان متخصص مراجعه كرد .

به گفته وی ‌آسودگی روانی ، خواب و استراحت كافی و ورزش نیز در كاهش جوشهای دوران بلوغ موثر است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس