به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر، در حاشيه سفر استاني هيئت دولت به استان قزوين، چهارمين جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان به رياست وزير کشور و دبيرکل ستاد مبارزه با موادمخدر و با حضور قائم مقام ايشان در ستاد مبارزه با موادمخدر، رياست دادگستري، رياست دانشگاه علوم پزشکي، رياست بهزيستي، فرماندار، دادستاني انقلاب، رياست دادگاههاي انقلاب اسلامي و اعضاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر اين استان تشکيل شد.
در اين مراسم مصطفي محمدنجار خواستار راهاندازي هر چه سريعتر اردوگاه نگهداري معتادان در استان قزوين شد و بر شناسنامهدار کردن معتادان و تعيين دقيق آمار معتادان کشور و همچنين معتادان اين استان تاکيد کرد تا براساس آن برنامهريزي مناسبي در جهت اقدامات مقابلهاي، پيشگيرانه و درمان اعتياد آنان صورت بگيرد.
وي در ادامه جلسه، بر اجراي طرحهاي پاکسازي نقاط آلوده و همکاري مناسب دستگاه قضايي با دستگاههاي درماني و مقابلهاي استان تاکيد کرد و خواستار حضور فعال استاندار، فرمانداران و رؤساي دستگاههاي عضو در جلسات شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استانها شد.
وزير کشور و دبيرکل ستاد، بر لزوم حمايت از سازمانهاي مردمنهاد و NGO هاي فعال در حوزه ترک و درمان اعتياد تاکيد کرد و گفت: همه امکانات لازم براي تشکيل جلسات پاکي معتادان ميبايست فراهم شود، زيرا فراهم نمودن همه امکانات از جمله پارکها و مساجد بهمنظور برگزاري جلسات مستمر آنان از جمله سياستهاي ستاد ميباشد.
در ادامه جلسه نيز، روساي کميتههاي تخصصي مقابله، درمان، پيشگيري، حقوقي و قضايي استان؛ گزارشي از اقدامات شش ماهه اول سالجاري خود ارائه کردند که فعاليت 50 مرکز درماني، اجراي طرحهاي پيشگيري اجتماعمحور در بيش از 50 محله شهري و روستايي و محيطهاي آموزشي و کاري، افزايش شعب دادگاههاي انقلاب اسلامي در شهرستانها، اجراي طرحهاي ارتقاء امنيت اجتماعي و پاکسازي نقاط آلوده و انهدام باندهاي موادمخدر از جمله اين اقدامات بود.
گفتني است؛ پس از بحث و بررسي 11 مصوبه بهمنظور تسريع مقابله با موادمخدر در استان قزوين به تصويب رسيد که اجراي اقدامات فرهنگي و پيشگيري در راستاي سند طرح جامع پيشگيري از اعتياد از جمله کنگره پيشگيري اوليه از اعتياد، توسعه مراکز درماني و کاهش آسيب معتادان، حمايت از بخش خصوصي و راهاندازي شلتر (سرپناه شبانه معتادان) از مهمترين مصوبات جلسه مذکور به شمار ميروند.
همچنين گسترش و توسعه آموزش عمومي در خانوادهها، محيطهاي آموزشي و کاري و محلات، برخورد قاطع و شديد با قاچاقچيان موادمخدر و روانگردانها، ضرورت ايجاد اردوگاه نگهداري معتادان و درمان آنان، لزوم قطعيت احکام قضائي به منظور اثربخشي مجازاتها بهخصوص احکام اعدام و استقرار سگهاي موادياب در مبادي ورودي استان از ديگر مصوبات اين جلسه هستند که ميتوان به آنها اشاره کرد.
دبيرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر شناسنامهدارکردن معتادان و تعيين دقيق آمار معتادان کشور و همچنين معتادان اين استان تاکيد کرد تا براساس آن برنامهريزي مناسبي در جهت اقدامات مقابلهاي، پيشگيرانه و درمان اعتياد آنان صورت بگيرد.<BR>