با تولید حدود 2 میلیون خودرو در شرکت های خودروسازی ایرانی ، و دریافت حدود 3 میلیون و 700 هزار تومان یارانه نقدی توسط یک خانواده 4 نفری در 18 ماه گذشته،تمام یارانه دریافتی این تعداد از خانوار به جیب خودروسازان رفته است .

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، یارانه نقدی که دولت در ازای تغییرات قیمت حامل های انرژی به حساب مردم واریز کرد، گرچه در این بخش هزینه شده، اما هزینه های دیگری را هم به مردم تحمیل کرده است و این افزایش قیمت ها در بخش هایی بسیار محسوس بود و در طول یک سال به خوبی بروز کرد.

نمونه بارز این افزایش قیمت در خودروهای تولید داخل بود. در حالی که در جلسه ستاد تنظیم بازار، معاون اول رییس جمهور از این افزایش قیمت در بخش خودرو به شدت انتقاد کرد و گفت " به چه مناسبت پژو 206 باید 16 میلیون تومان به فروش برسد"، اما خودروسازان کار خود را کردند و این افزایش قیمت امروز به صورت روزانه ثبت می شود.

با یک نگاه اجمالی به افزایش قیمت خودروهای پرطرفدار در یک سال و نیم گذشته می توان دریافت که با تولید بیش از دو میلیون خودرو سواری در این مدت توسط خودروسازان داخلی، یارانه دریافتی توسط خانوارها چگونه به جیب خودروسازان رفته است.

قیمت پراید از 8 میلیون تومان در آغاز هدفمندی یارانه ها امروز به بیش از 10 میلیون تومان افزایش یافته است. پژو 206 هم از 14 میلیون تومان به بیش از 18 میلیون تومان در بازار و 16 میلیون تومان در نمایندگی ها رسیده است. پژو 207 از 19 به 22.5 میلیون تومان در نمایندگی و 29 میلیون در بازار و تندر 90 از 15 به بیش از 18 میلیون تومان افزایش قیمت داشته است.
 
افزایش قیمت 2 تا 4 میلیون تومانی خودروهای داخلی در 18 ماه در حالی است که پس از ماه‌ها بحث و بررسی در مورد قیمت تمام شده تولید خودروهای داخلی و ادعای خودروسازان مبنی بر بالا رفتن قیمت تمام شده خودرو، کمیته قیمت‌گذاری خودرو با تعدیل قیمت برخی مدلهای خودروی داخلی موافقت کرد و بر این اساس مقرر شد بخشی از تولیدات داخلی با متوسط رشد ۶ درصدی قیمت همراه باشند و البته سقف افزایش قیمتها نیز نباید از ۹ درصد بیشتر باشد.

این در حالی است که در روزهای افزایش نرخ ارز، دولت تاکید داشت هیچ کالایی با ارز غیردولتی به کشور وارد نمی شود و دلیلی برای گران شدن کالاها وجود ندارد، اما این افزایش قیمت تاثیر شدیدی بر بازار خودرو داشت؛ به طوری که قیمت خودروهای تولید داخل باز هم حدود 10 درصد و خودروهای وارداتی تا 30 درصد هم افزایش یافت.

در گروه خودروسازی سایپا، سواری پراید که تنها خودروی زیر ۱۰ میلیون در کشور بود با افزایش قیمت حدود یک میلیون تومانی در مدل های فول به بیش از ۱۰ میلیون تومان رسید.

همچنین خودروی ملی تیبا نیز از این افزایش قیمت بی نصیب نبوده و رشد 2 میلیون تومانی در قیمت را تجربه کرد.

دولت از زمان آغاز پروژه هدفمندی یارانه ها تا کنون 18 مرحله یارانه نقدی به حساب مردم واریز کرده است. رقم این یارانه تا کنون برای هر نفر 934 هزار تومان شده که قابل توجه است.

با تولید حدود 2 میلیون خودرو در شرکت های خودروسازی ایرانی ، و دریافت حدود 3 میلیون و 700 هزار تومان یارانه نقدی توسط یک خانواده 4 نفری در 18 ماه گذشته،تمام یارانه دریافتی این تعداد از خانوار به جیب خودروسازان رفته است .

در همین ارتباط می توان گفت : فقط همین یک قلم کالا توانسته کل یارانه نقدی دو میلیون خانوار را در یک سال ببلعد و این خریداران خودرو بهای افزایش قیمت سایر کالاها را از جیب خود پرداخته اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مسعود خسروی ۰۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    0 0
    دمت گرم مشرق جون مگه تو حرف دل ما رو بزنی
  • واقعيت تلخ ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    0 0
    حالا خودشيريني يكي از مديران عامل شركت هاي خودرو ساز در آغاز شروع طرح هدفمندي را به خاطر بياوريد كه گفت با شروع اين طرح قيمت محصولاتمان 2 تا 5 درصد كاهش مي يابد !
  • مهدی ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    0 0
    دمتون گرم واقعا عالی بود .دیگه وقتشه واقعا یکی جلوی این رویه افزایش قیمت بیهوده رو در بازار خودرو رو بگیره.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس