به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از خبرگزاري رويترز نوشت: ژنرال "ظهير الاسلام" كه در ماه مارس سال جاري ميلادي به عنوان رئيس سرويس اطلاعاتي پاكستان (ISI) منصوب شد، روز پنجشنبه وارد واشنگتن شد و با ديويد پترائوس، همتاي آمريكايي خود در سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) ديدار كرد.
پيش از سفر وي به آمريكا، مقامهاي پاكستاني اعلام كردند كه ظهير الاسلام بايد از آمريكا بخواهد تا حملات هواپيماهاي بدون سرنشين خود را در مناطق قبيلهاي پاكستان كه هم مرز با افغانستان است، متوقف كرده و به تبادل فناوريها و اطلاعات و دادهها با اسلامآباد بپردازد. اعلام اين درخواستها از سوي دولت پاكستان از پترائوس باعث ناخرسندي و ناخشنودي مقامهاي آمريكايي شده است.
آمريكا و پاكستان به دنبال بهبود روابط خود كه طي 20 ماه گذشته به شدت دچار پيچيدگي شده هستند. يكي از مواردي كه باعث كمرنگ شدن روابط ميان دو كشور شد، حمله بدون اطلاع آمريكا به محل اختفاي اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده در ابيتآباد در ماه مه سال 2011 ميلادي و ديگري كشته شدن 27 سرباز پاكستاني در حمله هواپيماي آمريكا به پست مرزي افغانستان در ماه نوامبر است.
واشنگتن و اسلامآباد در جريان توافق بر سر معاهده بازگشايي مسيرهاي ترانزيت مايحتاج ناتو در افغانستان از طريق پاكستان كه ماه گذشته ميلادي به انجام رسيد، به كاميابيهاي زيادي دست يافتهاند. اين مسيرها در جريان حمله هواپيماي آمريكايي در نوامبر گذشته مسدود شد.
دولت باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا شديدا اسلامآباد را به علت پناه دادن به شبهنظاميان محكوم ميكند و در مقابل پاكستان، آمريكا را مسئول كشته شدن غيرنظاميان بيشمار در اين كشور به واسطه حملات گاه و بيگاه هواپيماهاي بدون سرنشين اعلام كرده است.
يك منبع آگاه ديگر اعلام كرد كه مقامهاي پاكستاني از آمريكا درخواست كردند تا در جستجوي پناهگاههاي امن و مخفيگاههاي شبهنظاميان در داخل خاك افغانستان باشند. گفته ميشود اين شبهنظاميان از داخل افغانستان حملاتي را عليه دولت و مردم پاكستان ترتيب ميدهند.
واشنگتن پيشتر به اسلامآباد گوشزد كرده بود كه به دنبال شبهنظامياني باشد كه از طريق مرز عليه نيروهاي آمريكايي در افغانستان حملاتي صورت ميدهند. پارلمان پاكستان همچنين خواستار توقف حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا در خاك پاكستان شده است اما يك منبع آگاه در واشنگتن در مورد تصميم آمريكا در اين رابطه سخني به ميان نياورد.
يك مقام آمريكايي كه خواست نامش فاش نشود، گفت: مذاكرات ميان پترائوس و ظهير الاسلام كاملا موثر و مهم و سازنده بود. هر دو مقام بار ديگر بر تعهد كشورهايشان در مورد اقدامات براي مقابله تروريسم در منطقه كه تهديدي براي آمريكا و امنيت ملي پاكستان محسوب ميشود، تاكيد كردند.
مقامهاي آمريكايي پيش از ديدار روز پنجشنبه اعلام كردند كه اين نشست ميتواند فعاليت و اقدامات مقابله با تروريسم آمريكا در پاكستان و منطقه را تغيير دهد. دولت آمريكا، پاكستان را براي انجام اقدامات خاص و ويژه عليه شبكه حقاني تحت فشار قرار داده است. پاكستان نيز اعلام كرده كه تمام توان خود را براي مقابله با اين شبهنظاميان به كار گرفته اما عنوان داشت كه افراط گرايان تنها سربازان و غير نظاميان پاكستاني را هدف حمله قرار ميدهند.
يكي از منابع آگاه در مورد مذاكرات رئيسان اطلاعاتي آمريكا و پاكستان گفت: مقامهاي واشنگتن و اسلامآباد در اولين ديدار رسمي خود به طرح شكايات و اختلافات دو كشور پرداختند، اما هنوز مشخص نيست كه آيا اين دو متحد قديمي در مورد تسهيل در روند روابطشان به پيشرفتهايي دست يافتند يا خير.