به گزارش مشرق به نقل از فارس، بسياري از سايت هاي شبکه اي مانند فيس بوک به کاربران خود امکان مي دهند در زمينه افرادي که مي توانند نمايه شخصي آنها را ببينند، تصميم گيري کنند. اين مساله باعث مي شود تا جلوي دسترسي غيرمجاز به اطلاعات شخصي ديگر کاربران گرفته شود. البته فيس بوک و بسياري از همتايان اين سايت در اين زمينه دقيق و بي عيب عمل نمي کنند و به همين علت بارها خبرساز شده اند.
** مشکلات تربيتي
به غير از بي دقتي هاي موجود در زمينه طراحي اين قابليت که باعث سوءاستفاده هکرها و سارقان اطلاعات شخصي مي شود، مشکل ديگري هم در زمينه دسترسي به اطلاعات شخصي کاربران سايت هايي مانند فيس بوک قابل ذکر است. نوجوانان و جوانان از جمله مشتريان پروپاقرص شبکه هاي اجتماعي هستند و والدين آنها هم حق دارند عملکرد بچه هاي خود بر روي اين شبکه ها را زير نظر داشته باشند. اما معمولاً نوجوانان و جوانان علاقه اي به اين نوع کنترل ها و نظارت ها ندارند و تلاش مي کنند اطلاعات مربوط به خود را از دسترس والدين به دور نگهدارند.
بررسي ها نشان مي دهد که فرزندان به نحو روزافزوني در تلاش هستند تا بين زندگي خصوصي و والدينشان ديوار بکشند و شبکه هاي اجتماعي به ابزاري در اين زمينه براي آنها مبدل شده است. ابزاري که مي تواند پيامدهاي خطرناکي را براي آينده شخصيتي نسل جوان فعلي به همراه بياورد.
صاحب نظران امور تربيتي معتقدند طراحان شبکه هاي اجتماعي بايد براي امکان پذير شدن دسترسي والدين به نمايه شخصي فرزندان خود فکر اساسي بکنند و در غير اين صورت مخفي کاري هاي خطرناک و غيرقابل جبران در ميان کودکان و نوجوانان افزايش يافته و شکاف و اختلاف نظر در خانواده ها روز به روز بيشتر خواهد شد.
امروزه در اکثر شبکه هاي اجتماعي براي ويرايش اطلاعات بايد در آنها لاگين کرد يا از يک کد ويژه دسترسي استفاده کرد. اين امر مانع دسترسي غيرمجاز ديگر کاربران به اين اطلاعات و تغيير يا پاک کردن اطلاعات، عکس ها و ديگر اطلاعات شخصي مي شود.
** نمونه هاي سوءاستفاده
آزادي نسبي و فضاي نامحدود شبکه هاي اجتماعي باعث نگراني هاي گسترده در مورد زمينه هاي سوءاستفاده از اين شبکه ها شده است.
نمونه هاي زيادي از اين سوءاستفاده ها قابل ذکر است که هر روز اخباري در آنها در سايت هاي خبري مختلف منتشر مي شود. به عنوان نمونه مي توان به رويدادي در اکتبر سال 2006 اشاره کرد.
در اين تاريخ يک نمايه شخصي به نام Josh Evans در سايت شبکه اي Myspace ايجاد شد که اطلاعات آن در اصل متعلق به فردي به نام Lori Janine Drew بود. اطلاعات منتشر شده در اين نمايه شخصي که برخي از آنها بسيار خصوصي و مربوط به فردي به نام Megan Meier بود تا بدانجا موجب ناراحتي و عصبانيت وي شد که به خودکشي وي انجاميد.
اين رويداد به ناگهان موجب توجه جدي افکار عمومي به پتانسيل هاي منفي شبکه هاي اجتماعي شد و نشان داد که اين شبکه ها چگونه براي زورگيري و تهديد قابل سوءاستفاده هستند.
در جولاي سال 2008 هم يک انگليسي به نام گرانت رافائل مجبور به پرداخت 22 هزار پوند غرامت به علت توهين و نقض حريم شخصي شد. اين فرد يک نمايه شخصي جعلي بر روي فيس بوک ايجاد کرده بود و مدعي شده بود که دوست دوران تحصيل فردي به نام ماتيو فرشت است. وي در اين صفحه ادعاهاي نادرستي را نيز در مورد اين فرد مطرح کرده بود که باعث تعقيب قضايي وي شد.
طي دو سال اخير نگراني در مورد سوءاستفاده از شبکه هاي اجتماعي به شدت افزايش يافته است. در سپتامبر سال 2008، مديران فيس بوک مجبور شدند دسترسي يکي از کاربران استراليايي اين سايت به نام المو کيپ به نمايه اش را قطع کنند. وي با جعل هويت فرد مشهوري با نام خانوادگي مشابه با خود دست به انجام برخي اقدامات غيرقانوني زده بود.
در اکتبر سال 2006 يک نمايه شخصي به نام Josh Evans در سايت شبکه اي Myspace ايجاد شد که اطلاعات آن در اصل متعلق به فردي به نام Lori Janine Drew بود. اطلاعات منتشر شده در اين نمايه شخصي که برخي از آنها مربوط به فردي به نام Megan Meier بود تا بدانجا موجب نارا