به گزارش مشرق به نقل از ایسنا،علیرضا افشار در نشست کارگروه تخصصی اجتماعی هرمزگان که با محوریت تصمیمگیری برای محلههای حاشیهای و بافتهای فرسوده برگزار شد، اظهار کرد: وزارت کشور طرحهایي به منظور ساماندهی و بهبود وضعیت سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده دارد که اجرای برنامههای کوتاهمدت به ویژه در بخشهای بهبود وضعیت بهداشتی، آموزشی، امنیتی و خدماتی در اولویت قرار دارند.
وی همچنین از ۱۸۶ طرح ملی در راستای افزایش نشاط و سلامتی و کاهش آسیبهای اجتماعی در مکانهای آسیبپذیر یاد کرد.
افشار با اشاره به تعریف حاشیهنشینی در کشور گفت: سکونتگاههای غیررسمی بندرعباس در داخل شهر قرار دارند و نمیتوان به آنها حاشیهنشین لقب داد.
معاون وزیر کشور افزود: کودکان بیشماری نیز در این محلات زندگی میکنند و باید توجه بیشتری را به حوزههای آموزشی، بهداشتی و سلامت، فرهنگی در سکونتگاه های غیر رسمی داشت.
* وجود ۷۰۰سکونتگاه غیررسمی در کشور *
وی همچین از ۷۰۰ سکونتگاه غیر رسمی در شهرهای کشور یاد کرد و افزود: پنج میلیون نفر در این مناطق سکونت دارند که تنها ۱۰ درصد مطالعات پاکسازی و ساماندهی آنها صورت گرفته است.
افشار با اشاره به تشکیل تعاونیهاي مسکن مهر در این مناطق افزود: واگذاری واحدها باید مشروط به تخریب منازل سابق و کنونی افراد متقاضی ساکن محلات و مناطق ویژه اجتماعی باشد.
به گفته این مقام مسئول، نگرانی که همواره از طرف کارشناسان وجود دارد این است که در صورت رسیدگی به مناطق حاشیهای و سکونتگاههای غیر رسمی، مردم در روستاها و شهرهای کوچکتر تشویق به مهاجرت به کلانشهرها شوند.
افشار در اين باره تصريح كرد: حرکات و خدماترسانی به محلات و سکونتگاههای غیررسمی باید به نحوی باشد که علاوه بر رسیدگی به ساکنان و ارائه خدمات به نحو مدبرانه از تشکیل محلات و مناطق مشابه نیز جلوگیری شود.
معاون وزیر کشور گفت: پنج محله از سکونتگاههای غیررسمی در بندرعباس از نظر شاخصهای اجتماعی و امنیتی در شرایط حاد قرار دارد که باید اقدامات پاکسازی و ساماندهی این مناطق از اولویتهای ویژه شهرستان قرار گیرد.