کد خبر 140543
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۶

در کنار اخبار مربوط به افزایش چند برابرى برخى اقلام مصرفى مردم در مقایسه با سال گذشته، بد نیست به روند افزایشى قیمت انواع دخانیات نیز بپردازیم که البته این افزایش قیمت مورد استقبال خیلى ها قرار گرفته است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، به عنوان نمونه قیمت یک بسته سیگار بهمن قرمز که سال گذشته در همین ایام ۳۵۰ تومان بود به ۸۰۰ تومان رسیده است. سیگار بهمن لایت نیز که سال گذشته ۵۰۰ تومان بود، به ۱۲۰۰ تومان و سیگار وینستون که ۱۵۰۰ تومان قیمت داشت، به ۳۵۰۰ تومان افزایش یافته است.

همچنین هر بسته سیگار کنت که سال گذشته در همین ایام حدود ۱۳۰۰ تومان قیمت داشت، به ۲۵۰۰ تومان رسیده است.اما چندى پیش بحث خصوصى سازى در صنایع دخانى ایران مطرح شد که البته این موضوع در حالى مطرح شد که در چند سال اخیر مشابه چنین موردى در یکى از کشورهاى همسایه یعنى ترکیه و یکى از کشورهاى شرق اروپا یعنى بلغارستان رخ داده است.

در واقع صنایع دخانى در این دو کشور به طور کامل خصوصى شده اند، اما در همین حال آمارها نشان مى دهد که همزمان با خصوصى سازى صنایع دخانى در این کشورها مصرف محصولات دخانى به ویژه سیگار نیز در این کشورها روند رو به رشدى به خود گرفته است.

طبق قانون انحصار دخانیات، تولید توتون و تنباکو، خرید و فروش آن، ساخت سیگارت و توزیع آن در انحصار دولت و به تبع شرکت دخانیات ایران است.خصوصى سازى شرکت دخانیات ایران و به طور کلى فعالیتهاى مرتبط با صنایع دخانى بحث تازه اى نبوده و طى سالهاى اخیر این شرکت بارها تا آستانه خصوصى سازى پیش رفته است.

در لایحه بودجه سال ۱۳۸۸ کل کشور نیز شرکت دخانیات داراى مصوبه واگذارى ذکر شد. با این وجود مدیرعامل وقت شرکت دخانیات در سال ۱۳۸۸ اعلام کرد که این شرکت در اجراى اصل ۴۴ مستثنا بوده و همچنان به فعالیت خود تحت قانون انحصار مصوب مجلس ادامه خواهد داد.

کارشناسان دلایل متعددى را براى ضرورى بودن خصوصى سازى شرکت دخانیات ذکر کرده اند که از آن جمله مى توان به ارتقاى فرآیند تولید در این شرکت، افزایش بهره ورى و همچنین بهبود وضعیت بخش کشاورزى و صادرات اشاره کرد.

از سوى دیگر برخى از کارشناسان نیز معتقدند با توجه به درآمد چشمگیر شرکت دخانیات، احتمال کمى دارد که دولت به راحتى از درآمدهاى این شرکت صرف نظر کرده و آن را به طور کامل به بخش خصوصى واگذار کند.جالب اینجاست که حتى بحران مالى جهانى نیز در چند ماه اخیر حریف صنایع دخانى نشده و به نظر مى رسد در آینده نیز مانع چندانى روبروى صنایع دخانى جهان نباشد.

در چنین شرایطى حتى سازمان بهداشت جهانى هشدار داده که تقاضا براى محصولات دخانى در کشورهاى توسعه یافته رو به افول بوده و همین امر توجه به بازارهاى نوظهور و به ویژه بازارها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
    0 0
    این اشغال هرچی گرون بشه خوبه
  • پرستو ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۷
    0 0
    موندم چرا هر چی گرون تر میشه بیشتر خاطرخواه داره
  • سیگاری ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
    0 0
    عشق است بهمن بلند!!!!!!!!!!
  • حسن ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۵
    0 0
    واسه چی سیگار گرون بشه؟ شورشو درآوردین.
  • حسین ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۷
    0 0
    ااا، پس شرکت محترم ATI چی کارست که انحصار دخانیات طبق قانون !!در اختیار دولته؟
  • مختار قندادی ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۲
    0 0
    خدا کند گرون بشه واگر نه من تا ابد بدبخت میشم 300 ملیون سیگار از اسفند91تا حالا خواباندم
  • محمد ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    0 0
    خدا ذلیل تون کنکنه این قد قیمت ها رو گرون نکیند
  • محمد IR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۱
    0 0
    کاشکی دخانیات کلا قطع بشه .که دیگه هیچ کس مصرف نکنه.به امیدروزی بدون دخانیات

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس