کد خبر 14019
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۸:۴۰

خيابان سئول تهران، جاده‌اي در زرين دشت فيروزکوه يا راهي که به غار سهولان در آذربايجان غربي مي‌رسد. اين محل‌ها تنها چند نمونه از مسير‌هايي هستند که گفته مي‌شود نيروي جاذبه آنها برعکس عمل مي‌کند.

به گزارش مشرق، کساني که با اتومبيل از اين مسيرها عبور کرده‌اند به احتمال زياد اصطلاح جاذبه معکوس را شنيده‌اند. افرادي که وجود نيروي جاذبه معکوس را در اين محل‌ها مطرح مي‌کنند ادعا مي‌کنند؛ در حالي که اين جاده‌ها شيب تندي دارند اگر خودرو را در اين مسيرها در حالت خلاص نگه داريد در کمال تعجب خواهيد ديد که خودرو به جاي حرکت به سمت پايين به سمت بالا مي‌رود. آنها بر اين باورند که نيروي جاذبه معکوس باعث مي‌شود خودرو برخلاف شيب زمين حرکت کند. در مقابل نظر اين افراد کارشناساني که علمي به مساله نگاه کرده‌اند مي‌گويند اين محل‌ها در حقيقت سرازيري‌هايي هستند که به خاطر خطاي ديد انسان سربالايي به نظر مي‌رسند.
همشهري سرنخ در شماره 69 خود به رمزگشايي اين اتفاق پرداخته که بخش‌هايي از اين گزارش در ادامه مي‌آيد:
منطقه زرين دشت فيروزکوه، يکي از مناطقي است که بعضي رانندگان و افرادي که از اين مسير عبور کرده‌اند ادعا مي‌کنند جاذبه معکوس زمين را آنجا تجربه کرده‌اند.
محسن فلاح يکي از اين افراد است. او قاطعانه مي‌گويد حرکت بر خلاف شيب جاده را مشاهده کرده؛«در روستاي هبله رود فيروزکوه، سربالايي وجود دارد که وقتي ماشين را رها مي‌کني، خود به خود از جاده بالا مي‌رود. هنگامي که يکي از ساکنان اين روستا ماجرا را به من گفت باور نکردم؛ به همين دليل تصميم گرفتم خودم اين موضوع را امتحان کنم. آنجا بود که با چشمان خودم ديدم ماشينم برخلاف شيب جاده رو به بالا حرکت مي‌کند.»
خطاي ديد
برخلاف تعدادي از مردم که وجود جاذبه معکوس را باور کرده‌اند، کارشناسان زمين شناسي که در اين باره تحقيق کرده‌اند نظر ديگري دارند.
آنها اين پديده را آزمايش کرده و با تکيه بر همين آزمايش‌هاي علمي و عملي مي‌گويند اين اتفاق نتيجه خطاي چشم است نه چيز ديگري. دکتر محمد‌رضا قاسمي- عضو هيات علمي پژوهشکده سازمان زمين شناسي- يکي از کارشناساني است که در مورد پديده جاذبه معکوس تحقيق کرده؛«جاذبه معکوس گرانشي است که تحت تاثير جرم اجسام ايجاد مي‌شود.
اين پديده که اخيرا در محافل مختلفي در مورد آن صحبت مي‌شود، پايه و مبناي علمي ندارد و در نتيجه خطاي ديد اتفاق مي‌افتد. نمونه‌اي که از دو دهه پيش در مورد وجود جاذبه معکوس در تهران شنيده ام خيابان سئول است. زماني که اين خيابان ساخته شد، به نظر مي‌رسيد که به سمت بالا شيب دارد ولي واقعيت اين‌طور نبود.
بحث و تحقيقات زيادي در مورد خيابان سئول شد؛ حتي خيلي از مردم ماشين خود را در اين خيابان خلاص مي‌کردند تا ببينند آيا خودور در خلاف جهت شيب حرکت مي‌کند يا نه. در نظر مردم ظاهرا اين اتفاق مي‌افتد.» خيلي‌ها براي امتحان جاذبه معکوس با خودروي خود به خيابان سئول تقاطع بزرگراه چمران مي‌روند.
آنها هنگامي که اتومبيلشان را روي شيب خيابان سئول خلاص مي‌کنند در کمال تعجب مي‌بينند که خودرو برخلاف شيب به سمت بالا حرکت مي‌کند اما به نظر دکتر قاسمي حرکت خودرو به سمت بالا نتيجه خطاي ديد انسان‌هاست.
آقاي دکتر براي اثبات نظرش آزمايش ساده‌اي پيشنهاد مي‌کند؛«اگر شما در چنين شيبي قرار بگيريد و يک وزنه سنگين را از بالاي شيب رها کنيد، مي‌بينيد که وزنه به سمت پايين حرکت مي‌کند، نه بالا! يا حتي اگر مقداري آب در اين منطقه بريزيد، مي‌بينيد که آب به سمت پايين سرازير مي‌مي شود و به سمت بالا حرکت نمي‌کند.
به نظرم هر شخصي که با قواعد فيزيک آشنا باشد، اين موضوع را امتحان نمي‌کند.» با توجه به آزمايش ساده‌اي که دکتر قاسمي پيشنهاد مي‌کند اگر هنوز هم برايتان جاي شکي وجود دارد در محلي که فکر مي‌کنيد داراي جاذبه معکوس است وزنه‌اي سنگين را رها کنند، تا ببينند وزنه در کدام جهت حرکت مي‌کند.
با وجود اينکه محققان با انجام آزمايش‌هاي مختلف به اين نتيجه رسيده‌اند که خيابان سئول يک سرازيري است و نه سربالايي اما برخي از کسبه محل که در نزديکي اين خيابان ساکنند، همچنان اصرار دارند که خيابان سئول يک سربالايي است. اما وقتي با يکي از رانندگان که بيش از 30 سال است در خيابان تردد مي‌کند، صحبت مي‌کنيم مي‌گويد:«خانم خطاي ديد است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • arash ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۷
    0 0
    salam khob jahaye dige ke eshare shode chi? dalil
  • ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸
    3 1
    کی میگه خطای دیده؟همش صحت داره.خودم هم مشاهده کردم در جاهای دیگه.به این میگن فرا تر از علم.یعنی علم نمیتونه ثابتش کنه....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس