وی در خصوص شایعترین اختلالات تکاملی کودکان نیز اظهار داشت: بحث سوء تغذیه شایعترین مشکل بهداشتی کودکان زیر 5 سال نه تنها در کشور بلکه در سراسر جهان به شمار می رود و خوشبختانه در کشور در سالهای اخیر تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده است.
برکاتی افزود: در گذشته بیش از 15 درصد کودکان دچار اختلالات کوتاه قدی ، کمبود وزن و لاغری بودند در حالی که هم اکنون میزان لاغری و کم وزنی به 4 درصد و کوتاه قدی به 6 درصد رسیده است.
وی گفت: در اواخر دهه 60 از هر یک هزار کودک ، 140 کودک تا سن 5 سالگی و 110 کودک تا سن یک سالگی فوت می کردند در حالی که این میزان در حال حاضر به 20 مورد به ازای هر یک هزار تولد زنده تا سن 5 سالگی و 18 در هزار در کودکان زیر یک سال رسیده است.
برکاتی خاطر نشان کرد: با اجرای برنامه شناسایی و درمان اختلالات رشد و تکامل کودکان در سطح کشور گام موثری در راستای سلامت کودکان برداشته می شود.
وی خاطر نشان کرد: به همین منظور برنامه جامعی در وزارت بهداشت با هدف بررسی و مداخلات درمانی تهیه شده است که مرحله نخست این برنامه شامل نحوه شناسایی اختلالات درمانی است و در حال حاضر نخستین کارگاه آموزشی این برنامه ویژه متخصصین کودکان در مشهد برگزار شده است.
رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت افزود: سه کارگاه دیگر نیز تا پایان آذر ماه در سه قطب شمال غرب ، جنوب و جنوب شرق برگزار می شود و اعضای ستادی دانشگاهها به عنوان استادان معین این برنامه در جریان برنامه قرار خواهند گرفت.
برکاتی خاطر نشان کرد: همچنین با توجه به اجرای برنامه پزشک خانواده قرار است این برنامه به تمامی پزشکان در مدت دو سال آموزش و ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه پس از آموزش نحوه ارزیابی تکاملی، دوره های آموزشی تشخیص اختلالات در سطح کشور از نیمه دوم امسال برگزار می شود افزود: در این مرحله نیز در تمامی شهرستانهای کشور پزشک معین خواهیم داشت که متولی تکامل و اختلالات تکاملی کودکان خواهد بود و اگر کودکی در این شهرستانها با مشکلات اختلالات تکاملی شناسایی شود باید به پزشک معین ارجاع داده شود.