کد خبر 13959
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۵

فيلمبردار باسابقه سينماي ايران در طول 50سال فعاليت حرفه اي خود تنها دوبار پشت دوربين فيلمي قرار گرفته که ميراث فرهنگي کشور را تصوير کرده‌ است.

به گزارش مشرق، «عليرضا زرين‌دست» فيلمبردار باسابقه سينماي ايران درباره معرفي و به تصوير کشيدن ميراث فرهنگي کشورمان مقابل دوربين‌هاي سينمايي‌ به خبرنگار سينمايي برنا گفت: نه تنها دوربين سينما، بلکه ادبيات معاصر و فعلي ما، چه در زمينه رمان، داستان و چه در گزارش‌هايي که در نشريات منتشر مي‌شود از اين موضوع غافل بوده‌اند که دلايل مختلفي دارد.
وي افزود: فيلم‌هايي در سينماي ايران داريم که در برخي از سکانس‌هاي خود تخت جمشيد را به تصوير کشيده‌اند و برخي فيلمبرداري کار خود را در اصفهان انجام داده‌اند ولي به طور کلي در پرداخت به ميراث فرهنگي کم کاري صورت گرفته است که بخشي از آن به روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و بخش ديگر به مقوله تعامل با هنرمندان برمي‌گردد.
زرين دست به نقش سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در بهره‌برداري سينما از ميراث فرهنگي کشور اشاره کرد و گفت: بسياري از جشنواره‌هاي مهم کشور مي‌تواند در مراکز باستاني و ديدني استان‌هاي مختلف برپا شده تا از اين طريق اين مکان‌ها معرفي و به جذب توريست کمک شود.
فيلمبردار فيلم سينمايي «پري» با تأکيد بر تعامل بين سينماگران و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به منظور به تصوير کشيدن ميراث فرهنگي در آثار سينمايي عنوان کرد: با نگاه مشوقانه از طرف مسوولان ميراث فرهنگي، ارتباط برقرار کردن با فيلمسازان و دعوت از کساني که در سينما نگاه هنرمندانه دارند براي ساخت فيلم با موضوع داشته‌هاي غني فرهنگي کشورمان، مي‌توانيم شاهد آثار خوبي در اين زمينه باشيم. از اين رو همه اين‌ها به برقراري ارتباط دوسويه بين هنرمندان و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري برمي‌گردد.
زرين دست درباره تاثير پرداختن سينما به ميراث فرهنگي بيان کرد: از طريق سينما مي‌توانيم داشته‌هاي فرهنگي کشورمان را به دنيا معرفي کنيم؛ همان کاري که غرب مي‌کند. شلوار جين، کوکاکولا و پپسي از طريق سينما در دنيا شهرت پيدا کردند و سراسر جهان از آن‌ها استفاده مي‌کنند. از اين رو وقتي بستر سکانسي از فيلم سينمايي ميراث فرهنگي باشد روي مخاطبان داخلي و خارجي تأثير مي‌گذارد.
اين پيشکسوت فيلمبرداري در سينماي ايران به حضور فيلم‌هاي ايراني در جشنواره‌هاي خارجي اشاره کرد و در اين باره گفت: فيلم‌هايي که از مکان‌هاي فرهنگي و ميراث فرهنگي کشورمان بهره برده‌اند زماني که به جشنواره‌هاي بين‌المللي راه پيدا مي‌کنند تأثير مثبتي روي مخاطب مي‌گذارند و ناخودآگاه به جذب توريست و آشنايي غربي‌ها با داشته‌هاي غني فرهنگي ايران کمک مي‌کند.
زرين‌دست اظهار کرد: به تصوير کشيدن ميراث فرهنگي حتي به آشنا کردن هموطنان خودمان با مراکز ديدني، باستاني، فرهنگي و... استان‌هاي مختلف کشور کمک مي‌کند و به او مي‌گويد سرزميني که در آن زندگي مي‌کند چه ريشه‌هاي فرهنگي دارد و آنان را وادار مي‌کند در تاريخ کشور خود کندوکاو کنند. از طرفي اين گونه آثار با راه‌يابي به جشنواره‌هاي بين‌المللي مخاطبان خود را جذب مي‌کند و عرصه جهاني نيز با ميراث فرهنگي ايران آشنا مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس