مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دراین باره گفت: مصرف مواد غذایی همچون بادمجان، فلفل و سایر ادویهها در هنگام سحر به دلیل ایجاد احساس تشنگی بیشتر، برای روزهداران توصیه نمیشود.
به گفته زهرا اباصلتی مصرف میوه یا آب میوه تازه هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری می كند و برای جبران كمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، می توان از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده كرد: روزه داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری كنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش می دهد. مایعات را می توان در مدت زمان افطار تا سحر به دفعات مختلف استفاده کرد. در این صورت هنگام سحر ضرورتی وجود ندارد كه از چند لیوان آب یا از مقدار زیادی چای برای رفع تشنگی در طول روزه داری استفاده كرد.
همچنین توصیه شده در وعده سحري از خوردن غذاهاي چرب و نوشيدن چاي زياد و قهوه به دليل افزايش ادرار و ايجاد تشنگي، خودداري شود. بهترین سحری برای یک روزه صحیح، خوردن غذای گرم باحجم متوسط است.
یک وعده غذای گرم و متوسط یعنی غذایی که حجم فوق العاده نداشته باشد و معده را دچار سنگینی بیش از حد نکند، علاوه بر این غذا نباید چرب باشد، زيرا موجب تشنگی میشود و به دنبال آن کالری بیش از حد وارد بدن شده و به بدن آسیب میرساند. سحری را باید سر فرصت و بازه زماني 20 تا 25 دقیقه صرف کرد. این نوع سحری موجب می شود انسان در طول روز و به هنگام انجام فعالیتهای فیزیکی و فکری توانایی کافی داشته باشد و گرسنگي موجب پايين آمدن کارایی او نشود. هم چنين نوشيدن چاي بلافاصله بعد از اتمام سحري جذب آهن را كاهش ميدهد.
بهتر است در وعده سحري از غذاهاي گرم كم چرب و كم شيرين استفاده شود و به منظور پيشگيري از گرسنگي كربوهيدراتهاي پيچيده مانند سيب زميني، نان سبوس دار، جو، برنج، سيب زميني و حبوبات جايگزين كربوهيدراتهاي ساده و تصفيه شده شود.
خوردن شيريني، غذاهاي شور و پرچرب سبب تشنگي بيشتر طي روز مي شود. سبزيهاي تازه مانند سبزي خوردن و سالاد و همچنين ماست جهت اين وعده توصيه ميشود. انواع پلوهاي مخلوط با حبوبات و سبزيها به همراه كمي مرغ، ماهي، گوشت و انواع چلو خورشتهاي كم چرب جهت وعده سحري مناسب است.