نشانه‌هایی که از وجود زندگی مریخی در گذشته حکایت دارند

تحقیقات جدید دانشمندان علوم فضایی حاکی است که در گذشته‌های دور در تاریخ سیاره مریخ، شرایطی برای حیات در این سیاره وجود داشته است.

به گزارش مشرق، آیا در سیاره مریخ حیات وجود دارد؟ آیا در گذشته حیات وجود داشته است؟ این از بزرگ ترین پرسش‌هایی است که درباره همسایه کهکشانی خود داشته‌ایم.

تارنمای ساینس‌الِرت (sciencealert) نوشت: پژوهش‌های جدید نشان داده است که یک بخش مشخص روی سطح سیاره سرخ ممکن است در طول میلیاردها سال چندین بار قادر به میزبانی از حیات بوده باشد.

دانشمندان از طریق بررسی کامل و دقیق تصاویر ثبت شده توسط کاوشگر مدارگَرد مریخ (MRO) رسوباتی شبیه به خاک رس در منطقه‌ مشخصی از مریخ شناسایی کرده‌اند.

نشانه‌هایی که از وجود زندگی مریخی در گذشته حکایت دارند

خاک رس حکایت از وجود آب در مدتی طولانی دارد، چرا که در شرایط پی‌اچ خنثی با تبخیر حداقلی آب تشکیل می‌شود. این گروه از محققان بر این گمان‌ هستند که آب از حدود ۳.۸ میلیارد تا حدود ۲.۵ میلیارد سال پیش در این منطقه از مریخ جریان داشته است که مدتی طولانی در تاریخ مریخ به شمار می‌رود.

کاترین وایتس دانشمند ارشد در موسسه نجومی آریزونا در آمریکا گفت: رسوبات لایه‌ای رنگین حاوی خاک رس در طول مسافت ۲۰۰ کیلومتر مدرکی است که نشان می‌دهد به احتمال زیاد یک دریاچه در این بخش از مریخ وجود داشته است.

وی افزود: محیط کم‌انرژی ( low-energy) این دریاچه و وجود خاک رس از ایده وجود یک محیط مناسب برای حیات در آن زمان حمایت می‌کند. هر چند این دقیقا مدرکی از وجود حیات نیست برای تایید دقیق این مساله باید سطح مریخ را برای یافتن فسیل‌هایی مورد کاوش قرار دهیم.

نشانه‌هایی که از وجود زندگی مریخی در گذشته حکایت دارند

این محقق یادآور شد: اکنون می‌دانیم که روی سطح مریخ یخ وجود دارد اما جستجو برای یافتن آب ادامه دارد. این مطالعه جدید از این ایده حمایت می‌کند که آب جاری زمانی بخش بزرگی از منظره مریخ را تشکیل می‌داده و ممکن است حیات را نیز با خود به همراه داشته است. اینکه وجود آب تا چه میزانی گذرا یا پایدار بوده است نقش مهمی در فهم این مساله دارد که آیا حیات در مقطعی در مریخ وجود داشته است یا خیر؟

وایتس ادامه داد: مساله دیگر این است که خاک رس منبعی از مواد مغذی است و همچنین عامل ایجاد ثبات در محیط پیرامونی است. اگر آب، مواد مغذی و شرایط پایدار را در کنار هم قرار دهیم، احتمال اینکه ارگانیسم‌های زنده توانسته باشند، بقا پیدا کنند به میزان زیادی افزایش پیدا می‌کند.

محققان این پژوهش در مقاله‌ای که در نشریه ایکاروس (Icarus) منتشر کردند، یادآور شدند: شرایط قابل زیست ممکن است بطور مکرر و متناوب در تاریخ مریخ تکرار شده باشد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • نکیسا DE ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    0 0
    ممکنه بفرمائید مریخی ها چه جور قبله رو پیدا میکردند
  • IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    1 0
    اینا فقط این نظریه رو ول میدن که بگویند زمین هم در اتفاقاتی الکی و همینطوری، زمین شده...! اینکه بعد از 60 سال با رادیوتلسکوپهای قوی در زمین بنام پروژه S.E.T.I. که بدنبال حیات در ما بین مابقی ستارگان منظومه شمسی که یک اکتلییون یعنی یک و 24 صفر جلوش، با سیارگانش که حدود یک سپتلیون یعنی یک و 21 صفر جلوش، تا بودند، گشتند و هیچ و هیچ پیدا نکردند.. چسبیدند به مریخ که ای وای...ای هوارر.... بیایید ببینید اینجا آب بوده! خاک رس بوده! اصلا هر مایعی رو میشه گفت آب؟ کل مریخ قرمز رنگه.اسمش سیاره سرخه... همینطوری یلخی بگیم فعلا به همین بچسبیم، تا بعدش خدا بزرگه! البته اونا که خدایی رو قبول ندارند.
  • US ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۶
    0 1
    چون احتمالا سیاره مشتری مهاجرت کرده و باعث انهدام یک سیاره و ایجاد کمربند استرویید شده و سیاره مریخ در واقع محصول این انهدام و تغییر مداری هست برای همین این احتمال هست که یک سیاره قابل زیست در منظومه شمسی وجود داشته و شاید در آن زمان هنوز زمین قابل سکونت نبوده و انتقال زیستی از آن سیاره منهدم شده به زمین اتفاق افتاده!
    • IR ۰۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
      0 0
      مگه الک دولکه!؟ این نشد اون؟ یعنی چی با چه تحقیقی؟ با چه استدلالی؟ با چه نظریه ایی؟ جل الخالق...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس