وی افزود: تشخیص این نیاز از طریق سنسورهای داخل و خارج ساختمان و با توجه به شرایط محیطی توسط سیستم هوشمند انجام میپذیرد که این امر باعث میشود تا علاوه بر کاهش مصرف سوخت موتورخانه میزان استهلاک تجهیزات کاهش یافته و آسایش حرارتی داخل ساختمان در حد استاندارد خود تنظیم شود.
بلورکاشاني، با بیان اینکه امروزه به دلیل عدم کارایی دقیق و محدودیتهای کنترلرهای دستی، استفاده از این سامانه امری ضروری است، ادامه داد: ایجاد دمای مطلوب در ساختمان، استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها، قابلیت عملکرد برنامهریزی زمانی، کاهش چشمگیر هزینههاي مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی، عدم نیاز به اپراتور دائمی ساختمان، امکان مانیتورینگ (نمایش) و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل سیستم و امکان مشاهده مشکلات اساسی موجود در موتورخانه بر روی نمایشگر دستگاه به دلیل وجود سیستم عیب یاب از ویژگیهای این سامانه است.
طراح سامانه پیشرفته کنترل هوشمند موتورخانه، با اشاره به کاهش انرژیهای تجدیدناپذیر در جهان و افزایش قیمت حاملهای انرژی گفت: این سیستم میزان مصرف انرژی گاز را 30 تا 45 و برق را 10 تا 15 درصد کاهش میدهد.
بلورکاشانی با بیان اینکه مراحل ثبت این سیستم در دست بررسی است، عنوان کرد: این سیستم با دریافت اطلاعات از سنسور حرارتی نصب شده در ضلع شمال و داخل ساختمان لحظه به لحظه اطلاعات محیط بیرون ساختمان را اندازه گیری كرده و با تشخیص نیاز حرارتی ساختمان با استفاده از سنسور نصب شده در داخل ساختمان، یک نمودار حرارتی که تابعی از شرایط محیط خارج ساختمان است را، تعریف و تا برقراری شرایط مطلوب در تابستان و یا زمستان، تجهیزات موتورخانه را راهبری میكند.
این دانشجوی نخبه و برگزیده جشنواره خوارزمی، از جمله فواید استفاده از سیستمهای کنترل هوشمند را کاهش مصرف گاز و برق و آب بويژه در اماکن اداری، کاهش مصرف انرژی در زمان پیک بار (پیک زدایی) و کاهش بار تحمیلی به نیروگاهها و پالایشگاهها، کاهش آلایندههای زیست محیطی و در نتیجه کاهش هزینههای درمانی، کاهش صدمات وارده به لایه ازن بدلیل کنترل سیستمهای حرارتی و کاهش آلایندههای مربوط به سوخت مشعلها و کاهش میزان واردات سوخت و کاهش خروج ارز از کشور ذکر کرد و افزود: این سامانه همچنین در مرغداریها و گلخانهها نیز قابل نصب و از طریق تلفن همراه و اینترنت قابل کنترل است.
بلور کاشانی با اشاره به این که مشابه خارجی این دستگاه موجود است، خاطرنشان کرد: قیمت مشابه خارجی این دستگاه چهار برابر قیمت داخلی است.
این محقق کاشانی با ثبت شرکت هوپاد گستر صنعت و ایجاد زمینه اشتغال برای شش نفر با همکاری مرکز رشد دانشگاه کاشان قصد دارد تا این سامانه پیشرفته را بصورت انبوه وارد بازار كرده تا گامی در راستای تحقق شعار تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بردارد.