اشتراکات تلفن همراه در کشورهایی با درآمدهای پایین و متوسط بین سالهای 2000 تا 2010 بیش از 1500 درصد افزایش داشته است. یعنی امروزه از هر 100 نفر 72 نفر تلفن همراه دارند در حالیکه در سال 2000 این میزان تنها 4 نفر از هر 100 نفر بود. ( به خاطر داشته باشید که در بسیاری از کشورها داشتن بیش از یک سیم کارت امری شایع است.)
هنوز هم مکالمات صوتی بیشترین سهم را در استفاده از تلفن همراه دارند در حالیکه پیام های نوشتاری با فاصله اندکی در درجه دوم ایستاده اند. تنها در سال 2010 نزدیک به 5 تریلیون پیامک مخابره شده بود که با احتساب هر 160 کاراکتر یک پیامک، - 80درصد اپراتور ها این طور محاسبه میکنند- بالغ بر 106 میلیارد دلار درآمد زایی داشته است .
درحالیکه چنین گسترش عظیمی مسئله قابل توجهی است اما مهمتر از آن این است که چه کسانی و در کجا از این فن آوری استفاده خواهند کرد.
در واقع این نسل جوان است که در کشورهای در حال توسعه، بازار فروش تلفن های همراه را به جلو می راند. 29 درصد جمعیت کشورهایی با درآمد پایین و متوسط را جوانان زیر 15 سال تشکیل می دهند. در حالیکه همین قشر در کشورهایی با درآمد بالا تنها 17درصد جمعیت هستند.
این گزارش اشاره می کند که با رشد روز افزون کشور های در حاله توسعه و ثروتمند شدن بیش از پیش آنها، اکثر مصرف کنندگان توانایی پرداخت هزینه های تلفن همراه را برای استفاده هایی به غیر از تماس های ضروری پیدا می کنند و این برای کشور های درحال توسعه بسیار مهم است.
زیرا همانطور که بانک جهانی خاطر نشان کرده است این رشد روز افزون می تواند برای انها فرصت های بزرگی برای ایجاد اشتغال و توسعه آموزش و پرورش ایجاد کند.
با گسترش این فن آوری، قیمت دستگاه های تلفن همراه پایین آمده است، تقریبا هر 18 ماه پهنای باند شبکه ها دو برابر می شود و بیش از پیش در مناطق روستایی توسعه می یابد و این به معنای دسترسی بیشتر به اینترنت و دانلود کردن حجم وسیعی از نرم افزار هاست.
آنطور که مطالعات نشان می دهد این اپلیکیشن ها می تواند باعث رشد توانمندی های فردی شده و نیز به تقویت اقتصاد نیز کمک کند.