کد خبر 1386149
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۴:۴۷
غذاهای سرطان زا کدامند؟

مصرف برخی غذاهای ناسالم موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان می شود، در ادامه از عادت های غذایی ناسالم که به سیستم ایمنی بدن آسیب می رسانند مطلع خواهید شد.

به گزارش مشرق، با همه گیر شدن ویروس کرونا و دوران قرنطینه می توان به راحتی روی به عادات ناسالم غذایی آورد زیرا زمان بیشتری را در منزل سپری می کنید بنابراین طبیعی است که هنگام تماشای تلویزیون میل به خوردن خوراکی های ناسالم داشته باشید. اگرچه این امر طبیعی است اما باید توجه داشته باشید که انتخاب عادت غذایی سالم می تواند سیستم ایمنی بدن شما را در این دوران به بهترین شکل ممکن حفظ کند.

۱. فراموش کردن مصرف میوه و سبزیجات تازه:

اگر چه در این دوران کمتر به فروشگاه های مواد غذایی می روید اما نباید از مصرف میوه و سبزیجات تازه غافل شوید. اگرچه میوه و سبزیجات کنسروی و منجمد سالم هستند اما نباید از مصرف محصولات تازه بترسید. برای تازه نگه داشتن شان می توانید سس های طعم داری را به آن ها اضافه کنید، سبزیجات منجمد را بخارپز کنید و سپس آن ها را تفت دهید تا ترد شوند، یا حتی برخی از این محصولات تازه را بلانچ و یا کنسرو، مربا کنید.

۲. بی فکری در مصرف میان وعده:

هنگامی که زمان زیادی را در منزل می گذرانید ممکن است روی به خوراکی های ناسالم آورید که پرخوری و افزایش وزن را به همراه خواهند داشت از طرفی بدن فرصت این را نخواهد داشت تا بین قند خون و دیگر هورمون ها تعادل ایجاد کند. مصرف مداوم تنقلات سبب می شود تا به فیبر، پروتئین و چربی موجود در غذاها شک کنید زیرا آن ها شما را سیر نگه می دارند. در این صورت سعی کنید بر سه وعده غذایی متعادل و دو تا سه میان وعده در روز متمرکز شوید و حتی المقدور دور از آشپزخانه بنشینید و زمان مشخصی برای مصرف تنقلات در نظر بگیرید.

۳. نادیده گرفتن نشانه های گرسنگی:

طبیعی است که وقتی مشغول فعالیتی هستید و یا از روی تنبلی روی به خوراکی های ناسالم می آورید حتی اگر گرسنه نیز نباشید انتخاب آن ها اسان بنظر می رسد. در این صورت نشانه های گرسنگی حقیقی را در نظر نمی گیرید. پیشنهاد می شود قبل از صرف تنقلات چند دقیقه ای مکث کنید و به این فکر کنید آیا واقعا به خوردن آن ها نیاز دارید؟ سپس حداقل ۱۰ فعالیت سرگرم کننده را یادداشت کنید تا وقتی احساس کاذب گرسنگی داشتید آن ها را انجام دهید به این ترتیب ذهن شما از نشانه های کاذب گرسنگی دور خواهد شد.

۴. غذا خوردن احساسی یا پرخوری های عصبی :

هنگامی که استرس و اضطراب دارید، ترسی در وجودتان است و بی حوصله و بی قرار هستید ممکن است از روی همین احساسات پرخوری کنید حتی اگر گرسنه نیز نباشید. در این شرایط باید احساسات خود را به بهترین شکل ممکن حفظ کنید و مقیاسی را برای گرسنگی خود در نظر بگیرید که آیا واقعا گرسنه هستید؟ این مقیاس باید از ۰- ۱۰ باشد (مقیاس ۱۰ یعنی گرسنگی). اگر این مقیاس کمتر از ۵ یا ۶ باشد نشان می دهد که از روی احساس میل به غذا دارید.

۵. نداشتن زمانی برای شروع و توقف زمان کار:

اگر در این دوران شانس این را داشته اید که در منزل کار کنید مسلما می خواهید که همه چیز به حالت عادی باشد و ممکن است به محض بلند شدن روی به خوراکی های ناسالم آورید و این کار حتی تا زمان رفتن به رخت خواب نیز ادامه داشته باشد. بهتر است ساعت مشخصی برای کار خود در نظر بگیرید تا مجبور نباشید شبانه کارهای خود را انجام دهید و قربانی خوراکی های ناسالم شوید.

۶. عدم تنظیم زمان غذا:

به منظور اجتناب از پر خوری و کاهش زمان رفت و آمد به آشپزخانه برای وعده صبحانه، نهار، شام و میان وعده خود زمانی را در نظر بگیرید.

۷. کم نوشیدن آب:

روزانه نوشیدن مقادیر زیادی آب ضروری است به خصوص در این زمان که منزل هستید. هنگامی که بدن به میزان لازم آبرسانی نشود ممکن است بسیار تحریک پذیر و گرسنه شوید. روزتان را با خوردن یک فنجان قهوه شروع کنید و سعی کنید هر ۲-۳ ساعت یکبار یک لیوان آب بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند.

۸. نشستن به مدت طولانی:

هنگامی که زمان بیشتری را در منزل سپری می کنید طبیعی است که به اندازه معمول فعالیت بدنی انجام نمی دهید و درعوض به مدت طولانی یک جا می نشینید. به منظور پیشگیری از نشستن طولانی مدت از ویدیو های ورزشی موجود در یوتیوب استفاده کنید و فعالیت هایی را طی ۱۵ دقیقه انجام دهید.

۹. منصرف شدن از مصرف غذاهای سالم:

در مواقع استرس زا روی آوردن به خوراکی های ناسالم راحت است و در پی آن از غذاهایی که برایتان مفید است دست می کشید. تسلیم شدن در برابر خوراکی های ناسالم باعث می شود تا از غذاهای سالم چون میوه، سبزیجات، غلات کامل و سایر مواد غذایی مغذی به دور باشید.

۱۰. انباشتن (احتکار) مواد غذایی:

طی همه گیر شدن این بیماری و به منظور به حداقل رساندن رفت و آمد و تماس با دیگران مسلما هنگام رفتن به فروشگاه های مواد غذایی، محصولات غذایی خود را به میزان زیاد و برای مدت طولانی خریداری می کنید. با وجود این که تامین مواد غذایی بد نیست اما در دسترس بودن آن ها برای داشتن یک عادت ناسالم غذایی کافی است.

منبع:ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس