کد خبر 1384331
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷

همانطور که می‌دانید پا قلب دوم انسان بوده و برای سلامتی هر فرد اهمیت بسزایی دارد. مچ پای انسان از سه استخوان درشت نی، نازک نی و تالوس تشکیل شده و پوششی نرم به نام کپسول مفصل، این ساختار را دربرگرفته است؛ اما شکستگی مچ پا می‌تواند در اثر فشار بیش از حد بر روی این مفصل رخ دهد و فرد را دچار مشکل کند. زمانی که در مچ و دیگر قسمت‌های پا دچار مشکل و آسیب دیدگی شده‌اید، نیاز است برای برطرف کردن آن به متخصص مچ پا یا جراح مچ پا مراجعه کنید.

از علائم مهم این آسیب دیدگی می‌توان به درد، تورم، تغییر رنگ محل آسیب دیدگی، عدم تحمل وزن هنگام ایستادن و راه رفتن اشاره کرد. مشکلاتی که افراد برای برطرف کردن آن‌ها و کاهش درد باید به فوق تخصص مچ پا مراجعه کنند عبارت است از: درمان شکستگی مچ پا، درمان قطعی هالوکس والگوس، سیاه شدگی غضروف مچ پا، دفورمیتی مچ پا (valgus heel deformity)، پارگی رباط، آرتروز و... است. در این مقاله قصد داریم شما را با متخصص مچ پا و تخصص او آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

متخصص مچ پا کیست؟

فوق تخصص مچ پا کسی است که برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌های مربوط به مچ پا که در حیطه تخصصی او هستند، از روش‌های درمانی غیر جراحی و جراحی استفاده می‌کند. متخصص مچ پا با انجام تست‌های فیزیکی بر روی مچ پای بیمار، معاینه، پرسش در مورد فعالیت‌ها و حتی سوابق پزشکی بیمار، پرسش در زمینه علت درد پیش آمده در مچ و کف پا و بررسی علائم بیمار، به تشخیص علت درد پرداخته و بهترین راه درمان را برای بیمار تجویز می‌کند؛ اما اگر در هنگام انجام معاینه فیزیکی علت درد مشخص نشود، فوق تخصص مچ پا برای گرفتن عکس رادیولوژی، بیمار را به مراکز عکس برداری ارجاع می‌دهد.

نوع درمانی که توسط پزشک تعیین می‌شود به شدت آسیب دیدگی و علت بیماری بستگی دارد. اقداماتی که ممکن است یک متخصص برای درمان تجویز کند، شامل دستورات دارویی، غیر دارویی و دیگر روش‌های غیر جراحی است. چنانچه هرکدام از روش‌های غیر جراحی کارساز نبود و نتوانست مشکل بیمار را حل کند، عمل جراحی روی مچ پا انجام می‌شود. دقت داشته باشید که انجام اولین عمل جراحی بسیار مهم بوده و می‌تواند از آسیب‌های آینده جلوگیری کند؛ بنابراین به منظور انتخاب پزشک توانمند و با تجربه حتماً بررسی‌های لازم را انجام دهید.

متخصص مچ پا در چه زمینه‌ای تخصص دارد؟

به منظور تحصیل در شاخه فوق تخصص مچ پا، افراد پس از اتمام دوره‌های 7 ساله پزشک عمومی، از طریق آزمون دستیاری وارد رشته تخصصی ارتوپد می‌شوند. متخصص ارتوپد، 4 سال در این رشته به تحصیل می‌پردازد و پس از اتمام دوره و متخصص شدن، بیماری‌های عضلانی و استخوانی را درمان می‌کند. در صورتی که برخی از پزشکان متخصص علاقه به ادامه تحصیل داشته باشند می‌توانند با ادامه تحصیل وارد دوره فوق تخصص بشوند که یکی از فوق تخصص‌ها، فوق تخصص مچ پا است.

تمامی آسیب‌های ورزشی، بیماری‌های مادرزادی، آرتروز، عفونت اندام‌ها و تومورهای استخوان، شکستگی، دررفتگی و رگ به رگ شدن عضلات، تعویض مفصل مچ پا، جراحی آرتروسکوپی مچ پا، ترمیم و بازسازی پارگی تاندون و رباط و... نیز در حیطه وظایف یک فوق تخصص مچ پا است و بیماران معمولاً به یکی از دلایل زیر به متخصص مچ پا مراجعه می‌کنند:

· صافی کف پا

· بیماری‌های پوستی پا مانند عفونت‌های قارچی، میخچه، زگیل و بیماری‌های ناخن

· توصیه برای کفش و کفی طبی

· دردهای مزمن کف پا و خار پاشنه

· زخم‌های مقاوم به درمان در بیماران دیابتی، عروقی و...

· نقرس

· دفورمیتی ها و مشکلات آناتومی

نوبت گرفتن آنلاین از فوق تخصص مچ پا دکتر بابک اتوکش

دکتر اتوکش، فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی ایران با کسب رتبه اول و دارای رتبه برتر کشوری در آزمون بورد تخصصی ارتوپدی است. برای گرفتن نوبت از دکتر بابک اتوکش می‌توانید به سایت مراجعه کرده و با کلیک بر روی دریافت نوبت اینترنتی، اولین نوبت آزاد را مشاهده و آن را دریافت کنید. دکتر بابک اتوکش هم در کلینیک نوا و هم در مطب به ویزیت و درمان بیماران خود می‌پردازد؛ بنابراین شما هم به صورت اینترنتی و هم به صورت تلفنی می‌توانید نوبت خود را دریافت کنید.

آدرس سایت فوق تخصص مچ پا دکتر بابک اتوکش: drbotoukesh.ir

جمع بندی

پا قلب دوم انسان محسوب می‌شود و مچ پا از سه استخوان درشت نی، نازک نی و تالوس تشکیل شده است. شکستگی مچ پا می‌تواند در اثر فشار بیش از حد بر روی این مفصل رخ دهد و فرد را دچار مشکل کند. زمانی که در مچ و دیگر قسمت‌های پا دچار مشکل و آسیب دیدگی شده‌اید، نیاز است برای برطرف کردن آن به متخصص مچ پا مراجعه کنید.

فوق تخصص مچ پا برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌های مربوط به مچ پا که در حیطه تخصصی او است، از روش‌های درمانی غیر جراحی و جراحی استفاده می‌کند و با انجام تست‌های فیزیکی بر روی مچ پای بیمار، معاینه، پرسش در مورد فعالیت‌ها و حتی سوابق پزشکی بیمار، پرسش در زمینه علت درد پیش آمده در مچ و کف پا و بررسی علائم بیمار، به تشخیص علت درد پرداخته و بهترین راه درمان را برای بیمار تجویز می‌کند. دکتر بابک اتوکش با تجربه‌ای بسیار می‌تواند شما را در درمان مشکلات و آسیب دیدگی‌ها یاری کند، بنابراین به منظور دریافت نوبت هم به صورت آنلاین از سایت و هم تماس تلفنی می‌توانید اقدام کنید.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس