او این تصمیم را در پی نظر پزشکان و متخصصان علم تغذیه گرفت که معتقد بودند بدون استفاده از رژیم مناسب غذایی و آب، امکان موفقیت در مسابقاتی مانند المپیک که سطح بالایی دارد، بسیار پایین بوده و عملا نمی توان انتظار چندانی از ورزشکاران داشت. البته، این موضوع در رشته ای مانند روئینگ که توان جسمی بالایی می طلبد، بسیار بیشتر است.
برگزاری مسابقات در صبح پیشنهاد داده می شود چرا که تمام مطالعات درباره ورزش در ماه رمضان نشان می دهد عملکردها در زمان صبح به مراتب بهتر از بعد از ظهر است
× الپیک لندن و 3 هزار مسلمان ورزشکار
در این دوره المپیک، رقمی نزدیک به سه هزار مسلمان جواز حضور در مسابقات را به دست آورده و راهی لندن می شوند. اما با مشکلی مواجه هستند که ذهن بسیاری از مسئولان و کارشناسان ورزشی را به خود معطوف کرده است. ماه مبارک رمضان یک هفته قبل از مراسم افتتاحیه المپیک آغاز شده و تا پایان آن ادامه دارد. ورزشکاران می توانند با استفاده از برخی ادله های شرعی، روزه را به تاخیر انداخته و در زمان دیگری به این عمل بپردازند؛ کم نیستند آنهایی که منتظر چنین روزهایی و اعمال آن بوده اند. همین نیز موجب شده تا مایل به روزه داری در دوران برگزاری مسابقات باشند؛ اما مربیان و کارشناسانی نیز هستند که مخالف این روند هستند.
این عمل دارای مضراتی برای ورزشکاران است که شواهدی نیز درباره آن از سوی کارگروه تغذیه کمیته بین المللی المپیک به صورت رسمی اعلام شده است. آنها موافقند که روزه می تواند منجر به مشکلاتی در برخی رشته ها شود که اثرات منفی برای ورزشکاران خواهد داشت.
برای مثال، آزمایشی روی شماری بازیکن فوتبال صورت گرفت که دارای نتایج قابل توجهی بود. در این تحقیق ثابت می شود که روزه اثری بر قابلیت تعادلی و چابکی بازیکنان ندارد و موجب کاهش آنها نمی شود. البته، ظرفیت انعطافی، قابلیت پرشی و مقاومت بازیکنان افت های قابل توجهی داشته که تحقیق آن را مهم می داند. تحقیق دیگری نیز وجود دارد که نتایج بسیار جالبی را به مخاطب ارائه می دهد. یک ورزشکار مسلمان به طور میانگین در سی دقیقه، 5649 متر می دود که این میزان در ماه رمضان به 5448 متر کاهش می یابد که چندان زیاد نیست.
× دانشگاهی ها چه می گویند؟
"اگر شما در دوی 100 متر یا وزنه برداری شرکت کنید، آنچه تا چند ساعت قبل خورده اید، تاثیری در آمادگی شما نخواهد داشت." رونالد مائوگان از دانشگاه لوگبرو انگلیس این جمله را در پی تحقیقاتی که انجام داده عنوان می کند. وی مسئول کار گروه کمیته بین المللی المپیک بود که درباره این موضوع تحقیقات گسترده ای را انجام داده اند. البته، این بدان معنی نیست که بدون تاثیر است؛ اما آنچنان نیز نیست که بتوان عامل تعیین کننده دانست. در حقیقت، رسته به رشته متفاوت است.
جیم واترهوس از دانشگاه جان موریس معتقد است آب زدایی در این فرآیند از تاثیر مهمی برخوردار است. "عملکرد فیزیکی و روانی شخصی که با کمبود آب مواجه است، چندان خوب نخواهد بود." در حقیقت، روزه داری موجب کاهش میزان آب بدن شده و این تاثیر را بر جای می گذارد.
برای رفع این مشکلات نیز برگزاری مسابقات در صبح پیشنهاد داده می شود که بدن در این زمینه آماده تر است. واترهوس موافق است که تمام مطالعات روی رمضان نشان می دهد عملکردها در زمان صبح به مراتب بهتر از بعد از ظهر است. این نیز به دلال میزان انرژی و آب بدن است که هر چه از ابتدای روز می گذرد، کاهش می یابد.
بسیاری از ورزشکاران مسلمان مانند کولو توره معتقدند تمرکز بر اعمال خاص رمضان موجب ارتقای توان آنها و افزودن انرژی خاصی به آنها می شود
× و اینک لندن و ماه رمضان
با همه اینها، به نظر می رسد باید قبول داشت روزه گرفتن بر ساختار ذهنی شخص تاثیر مستقیم می گذارد. کمبود کالری و کربوهیدرات ها موجب می شود تا نتوانند آنگونه که باید عمل کنند. اما در این بین ورزشکاران مسلمانی هستند که معتقدند روزه داری نه تنها نتیجه منفی بر آنها نمی گذارد؛ بلکه موجب ارتقای آنها نیز می شود.
مورگان نیز عنوان می دارد بسیاری از ورزشکاران مسلمان معتقدند تمرکز بر اعمال خاص رمضان موجب ارتقای آنها و افزودن انرژی خاص به آنها می شود. شاید بتوان برای نمونه به کولو توره، بازیکن تیم فوتبال منچسترسیتی اشاره کرد که یک ماه نخست لیگ برتر را روزه بود و عنوان می داشت تاثیری بر آمادگی وی نداشته است.
به هر حال، تا آغاز المپیک چندان نمانده و باید دید ورزشکاران مسلمان چه نتایجی را رقم می زنند. آنها با زبان روزه گام در میدان خواهند گذاشت یا ترجیح می دهند در ماهی دیگر به ادای این فیضه بپردازند؟ از سویی، آنها که با روزه به رقابت ها وارد می شوند، چگونه عمل خواهند کنند و ده ها سوال دیگر که بسیاری از دانشگاهیان و محققان نیز مایل به بررسی آن در این دوره زمانی هستند.