به گزارش مشرق، بنا به یک سنت نانوشته در ماه رمضان شبکههای اصلی سیما سریالهایی را برای لحظات قبل و بعد از افطار تدارک میبینند. فراغت بیشتر مردم در این ماه آنتن رمضان را بدل به یک فرصت طلایی برای سریالسازان کرده است.
انتظار این بود که با پایان ماه مهمانی خدا پرونده سریالهای رمضانی هم بسته شود و مخاطبان آخرین قسمت را در روز عید فطر تماشا کنند. اما امسال این اتفاق برای دو سریال خوشنام و از سرنوشت ۴ نیفتاد. پخش سریال ۴۸ قسمتی از سرنوشت ۴ از شبکه دو، پس از ماه مبارک رمضان ادامه دارد. سریال خوشنام هم قرار است تا یک هفته بعد از عید فطر روانه آنتن شبکه یک شود.
علت طولانی شدن خوشنام، پخش سریال نیاز در شبهای قدر اعلام شده است. در حالی که در سالهای گذشته برخی سریالها تعداد قسمتهایشان را کمتر از ۳۰ قسمت در نظر میگرفتند تا بتوانند با پایان رمضان به اتمام برسند.
کاش با هدف آسیبشناسی، پرونده سریالهای موفق ماه رمضان را ورق بخورد و بررسی کنند آثاری چون گمگشته، خانه به دوش، متهم گریخت، او یک فرشته بود، صاحبدلان، میوه ممنوعه، در مسیر زاینده رود، مدینه و ... چه مسیری را برای موفقیت طی کردند.
برنامهریزی درست و هدفگذاری، اولین گام برای رسیدن به قله موفقیت است. سریالساز قبل از آنکه کارش را کلید بزند، باید بداند که این اثر را برای چه طیفی از مخاطب میسازد و چه درونمایهای را قرار است منتقل کند؟ وقتی کارگردانی زمان پخش سریالش را بداند بسیاری از ویژگیهای اثر را بر این اساس میتواند طراحی کند.
تا رمضان بعدی فرصت یکسالهای باقی است. مدیران سیما میتوانند از الان پروژه ساخت سریالهای رمضانی را کلید بزنند و آثاری تولید کنند که از نظر ساختاری و محتوایی با فضای معنوی ماه رمضان سازگاری داشته باشند.